• Vesterålen turlag
 • lynghaug
 • lynghaug

Lynghaugtinden & Vetten

Turen vi her beskriver er bare en av mange muligheter med Fjærvoll i Bø som utgangspunkt. I området øst for Fjærvollfjellet finner du en rekke godt merka stier og skogsveier der du enten kan legge veien til fjells, eller holde deg i lavlandet mellom bygdene Straume – Fjærvoll –Steine. Har du lyst til å vandre i Lars Monsen sine fotspor? Nrk og Lars Monsen minutt for minutt har også gått her. De gikk opp til Lynghaugtinden og videre til Vetten, ned til Losjehytta før de kom ned til Sikan (skytebanen) - som en rundtur.

Mot Lynghaugtinden: Fra P-plassen ved Fjærvoll barnehage følger du stien på nordsida av Fjærvollfjellet og videre på skogs-/traktorvei mot Soppåsen. Etter Soppåselva følger du ryggen sør for Trolldalsvatnet – opp til toppen av Vetten (467 moh).

Fra Vetten går turen nordover mot den flate Spikarheia og Lynghaugtinden (504 moh). Tilbaketuren går langs Revelten og over myra til Fjærvoll. Ved Nøkktjønna – et lite sidesteg nord for hovedtraseen – har bygdefolket på Fjærvoll bygd ei dagsturhytte.
De fleste bøfjærdinger som skal til Vetten starter imidlertid fra skytebanen eller trafostasjonen på Steine. Men også Straume kan brukes som utgangspunkt for dette fjellet. Dermed varierer også lengda på turen sterkt, fra 3 til 7 km – alt etter hvilket startpunkt man velger.
Merket turløype.
Vanskelighetsgrad: Middels krevende.

   !
   9
   N
   1
   2