localStorage.setItem('track', '1'); localStorage.setItem('trackCenter', '0');

Sykkelutleie - opplev Vesterålen på sykkel

Opplevelser rundt hver sving - sykle i et variert og nydelig landskap. I ditt eget tempo kan du velge ut passende dagsetapper slik at du får sett mest mulig av regionen. Rutene er lettsyklet, med lite, kupert terreng og har flere trasèer på svært lite trafikkerte områder. Med andre ord; egnet for sykkel med vogn og litt bagasje.

Corner Sport tilbyr sykkelutleie i Vesterålen. Vi har dame, herre og barnesykler i god kvalitet - egnet for korte og lange turer. I tillegg kan du leie side-bager eller sykkelvogn. Ta kontakt med oss for mer detaljer. Du kan leie fra én dag til en uke eller to. Spør oss også om transport av sykkel og baggasje.

Forslag til en av våre vakreste sykkelruter:
Hadseløya rundt 42 km - Medium vanskelighetsgrad - fin kort dagstur
Yttersida av Hadseløya mellom Melbu og Stokmarknes er smal, kronglete, lettkuppert og NYDELIG. Utsikt ut mot storhavet, mot Lofoten og Bø i Vesterålen. Lett kuppert terreng og nydelig utsikt. Dette er en fin dagsetappe. Ruta er lettsyklet, med få og korte bakker.

Vi anbefaler stopp på badestranda Taen, der det er rasteplass med toalett – og en kjærlighetsbenk! Her ligger også kunstinstallasjonen Ræk IV. Nært Taen finner du Keramikk Kafé Blå, hvor du også kan gjøre et stopp og nyte utsikten. Noen kilometer fra stranda mot Stokmarknes passerer du Uværshula, bygd av naturens egne byggeklosser og kan like godt besøkes i midnattssol som i uvær! Like etter finner du Galleri Uver, som vi også anbefaler en tur innom.

Stokmarknes er også kjent som hurtigrutas fødested. Hurtigrutens Hus med Hurtigrutemuseet og det landsatte hurtigruteskipet «Finnmarken» er Vesterålens dristigste kultursatsing.

- - -

Kontakt oss

Telefon: 76 15 22 70
E-post: sykkelutleie@cornersport.no
Nettside: cornersport.no

Nyksund Retreat - Kreativ Retreat

Kreativ Nyksund Retreat er en tredagers retreat for deg som lengter etter en dypere forbindelse med naturen og ditt eget kreative flow, og som samtidig ønsker å utforske dette i rolige og naturskjønne omgivelser i Nyksund – ytterst i havgapet i Vesterålen. Skrive - Tegne - Fotografere.

Undervisning/workshop med fordypning i den kreative prosessen, inspirasjonsforedrag, meditativ vandring, m.m., hvor vi øver oss i lytte like mye innover som utover for å finne vårt eget unike uttrykk og potensial – ved å skrive, tegne, fotografere, eller på annen måte uttrykke det som ligger vårt hjerte nær.
Felles måltider. Deling av erfaringer/sosialt samvær på kvelden. Overnatting i enkeltrom eller delt rom.
Maks 10 deltakere. Påmelding på annonserte datoer (torsdag-søndag), eller valgfritt dato for gruppe på minst 5 deltakere.
Retreatleder er Marie Elisabeth Mjaaland (filosof, prest og daglig leder for Nyksund Retreat AS). Hun har dype innsikter og egenerfaring i så vel moderne spiritualitet som kristen mystikk, og kreative forvandlingsprosesser. Muligheter for individuelle samtaler og veiledning.

Nyksund
8439 Myre

Telefon: +47 993 81 277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: nyksundretreat.com

Fisketur og Fotosafari - Midnattsol Camping

Vi tilbyr fotosafari eller fisketurer, alle med guide. I vårt nærområde har vi flere fuglefjell med mange ulike fuglearter, så som lundefugl, havsule, havørn m.m. Det er også en god del sel og oter i området, og er man heldig, så dukker det opp en hval på våre turer.

Muligheter for havfiske, samt guidede turer rundt fuglefjellet «Bleiksøya» for å se lundefugler og havørn, tilbys også.
Er du heldig, kan du få øye på både sel, oter og småhval like utenfor campingplassen. Havørna er en fast gjest i vårt nærområde, og denne har du orkesterplass til å følge fra campingstolen.
Fiske foregår hovedsakelig etter torsk og sei, men kveite står også på fangst menyen. Vi holder fiskeutstyr og redningsvester. Booking foregår vie vår resepsjon, eller på telefon +47 913 46 924

Gårdsveien 8
8481 Bleik

Telefon: 478 43 219
E-post: midnattsol.camping@gmail.com
Nettside: midnattsolcamping.com

Midnattsol Camping - Hytter og rorbu

Nyt et hyggelig opphold ved vår lille intime campingplass på Bleik – Andøyas ytterside. Campingplassen ligger i naturskjønne omgivelser like ved strandkanten, ved en av Norges lengste og vakreste sandstrender.

Hyttene er vinterisolerte, (med gulvvarme), og er på ca. 18m2. De har 3 sengeplasser, men mulighet for å sette inn en ekstraseng (mot pristillegg). Oppholdsrommet fungerer også som soverom, og for øvrig er der bad, med wc og dusj, samt et lite kjøkken. Du vil finne at hytten er godt utstyrt, og du trenger ikke ta med hverken sengetøy eller håndklær. TV og WIFI er også installert.

Rorbuanlegg

Nyrenovert rorbu, inneholder 9 dobbeltrom, max kapasitet 18 pers, samt 2 leiligheter med 4 (5)sengeplasser hver. Dobbeltrommene disponerer felles toaletter og dusjer, stort kjøkken og oppholdsrom, samt vaskemaskin og tørketrommel. Rommene er for øvrig utstyrt med kjøleskap og TV. Leilighetene er fullt utstyrt, med kjøkken, stue, soverom og bad. De har også vaskemaskin og tørketrommel. Stor terrasse i 2.etg. og fri WIFI i hele bygget.

- - -

Kontakt oss

Gårdsveien 8
8481 Bleik

Telefon: 478 43 219
E-post: midnattsol.camping@gmail.com
Nettside: https://www.midnattsolcamping.com/

Midnattsol Camping

Nyt et hyggelig opphold ved vår lille intime campingplass på Bleik – Andøyas ytterside. Campingplassen ligger i naturskjønne omgivelser like ved strandkanten, ved en av Norges lengste og vakreste sandstrender.

Våre servicebygg inneholder:

 • Kjøkken og oppholdsrom.
 • Rom for vask av kopper.
 • Dusjer og toaletter (også for handicappede).
 • Vaskemaskiner og tørketromler.
 • Tømmestasjon for bobil og campingvogner.
 • Strøm og vannposter finnes i tilstrekkelig antall.
 • Gratis WIFI.

Om Bleik

Bleik er en særegen liten landsby, som inneholder både butikk, cafe’ og pub. Her er også en nylig etablert 9 hulls golfbane. Forholdene ligger også til rette for kiting utenfor stranden, samt paragliding og hanggliding fra fjellene rundt Bleik. Her kan man også utfolde seg i et fantastisk turterreng, med spektakulær utsikt og minneverdige intrykk.

Opplevelsesrikt

Dette er stedet for å se midnattssola på sommeren, men også oppleve nordlyset på vinteren. Det forskes på nordlys og ozonlaget fra Andøya rakettskytefelt, og her man kan komme til å være tilfeldig tilskuer til en av de mange rakettoppskytinger.

Muligheter for havfiske, samt guidede turer rundt fuglefjellet «Bleiksøya» for å se lundefugler og havørn, tilbys også.

Her er også mulighet for innlandsfiske etter røye, laks og ørret. Ønsker man å delta på hvalsafari, skjer dette fra Andenes, ca. 10 min. kjøring fra Bleik.

Er du heldig, kan du få øye på både sel, oter og småhval like utenfor campingplassen. Havørna er en fast gjest i vårt nærområde, og denne har du orkesterplass til å følge fra campingstolen.

- - -

Kontakt oss

Gårdsveien 8
8481 Bleik

Telefon: +47 478 43 219
E-post: midnattsol.camping@gmail.com
Nettside: midnattsolcamping.com

Opplev dyrelivet i midnattssolen - Vesterålen Tours

På våren og tidlig sommer våkner dyrelivet i Vesterålen til liv. Turer på natterstid på denne tiden av året er magisk. Kombinasjonen av midnattssol og et yrende dyreliv som er mest aktive fra sen kveld til tidlig morgen gir gode sjanser for unike bilder og opplevelser. På våren kan vi garantere å se dyreliv på turene våre.

De fleste artene i Vesterålen kan man se hele året. Men på noen tidspunkt av året er sjansene bedre for å se noen av artene og komme nært på dem.

 • Orrelek: 20. april til 5 mai.
 • Harekamper: April og mai.
 • Revunger, hareunger, ugleunger og elgunger: Juni og juli
  Brushanelek: 25. mai til 15. juni.
 • Havørn, kongeørn, falker, hauker, våker, ugler, elg, rådyr, rev, sel, oter, mink, orrfugl, sniper, ender, hare, rype og mange andre arter er vanlige på våre turer fra 1. mars til 20. september.

- - -

Kontakt oss

8400 Sortland

Telefon: 91788260
E-post: booking@vtours.no
Nettside: www.vtours.no

Nyksund Retreat - Feriehus

Nyksund Kurs & Retreatgård ligger i rolige omgivelser et steinkast fra havnemoloen i det gamle fiskeværet Nyksund, med storslagen utsikt mot storhavet.

Bygningen er Nyksunds eldste bolighus fra 1881, og er fullt modernisert og vinterisolert. Den er romslig, og inneholder bl.a. 5 soverom/12 senger, 2 bad, 2 stuer, velutstyrt kjøkken, peiser, vaskemaskin, tørkeskap, og 3 terrasser.
Interiøret er fargesatt etter inspirasjon fra vinterhimmelens mange nyanser, noe som gir boligen en unik energi og atmosfære, og egner seg særlig godt for grupper som søker ro og rekreasjon over flere dager – f.eks. for å vandre «Dronningruta», dra på havsafari, besøke stedets kunstgallerier, eller kanskje bare sitte og nyte utsikten over havet.
Boligen har trådløst internett, parkering ved inngangen og er også tilrettelagt for mindre konferanser.

Nyksund
8439 Myre

Telefon: 99381277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: www.nyksundretreat.com

Nyksund Retreat - Gallerileilighet

Gallerileiligheten har en spektakulær beliggenhet i «Det gamle Bakeriet» ved havnemoloen i Nyksund – i etasjen over Nyksund ART Gallery – og har en fantastisk utsikt over så vel Nyksund, fjellene som storhavet!

Bygningen ble totalrenovert for noen år siden. Det er lagt vekt på å skape en lun og behagelig atmosfære for den som søker ro, fordypning, og inspirasjon utover det vanlige – blant annet ved hjelp av en fargepallett inspirert av den nord-norske sommerengen.
Gallerileiligheten inneholder bl.a. 3 soverom/6 senger av god kvalitet, velutstyrt moderne kjøkken, bad med vaskemaskin, og oppholdsrom med spiseplass, peis og glassvegg / skyvedør til privat balkong vendt mot storhavet. Egen inngang og parkering – og med vertskap et steinkast unna!
Gallerileiligheten, sammen med Nyksund Kurs & Retreatgård vis a vis (som er virksomhetens hovedbygning) egner seg også godt for grupper på inntil 18 personer. Hovedbygningen har bl.a. 5 soverom/12 senger, 2 stuer, 2 bad, og et meget velutstyrt kjøkken for inntil 20 gjester.
Hjertelig velkommen til uforglemmelige dager i Nyksund - «byen i havet» - ytterst i havgapet i Vesterålen!

Nyksund
8439 Myre

Telefon: +47 993 81 277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: nyksundretreat.com

Nyksund Retreat - Time out

Time Out Nyksund Retreat er perfekt for deg som lengter etter å ta en pause fra hverdagens mange rutiner og krav, senke skuldrene – og bare være. Nyte den storslåtte naturen i havgapet – eller kanskje fordype deg i en bok eller prosjekt du har med deg.

Time Out Nyksund Retreat passer også godt for deg som trenger tid og ro - og kanskje også veiledning - i forhold til en utfordrende livshendelse eller situasjon du står overfor.
Vertinne for oppholdet er Marie Elisabeth Mjaaland. Hun er filosof og prest, og har dype innsikter og egenerfaring fra så vel moderne spiritualitet og vår tids utfordringer, som kristen mystikk og dialogfilosofi. Marie skreddersyr gjerne et opplegg for deg – både før, under, og etter oppholdet – hvis du ønsker det.
Du har ditt eget rom med bl.a. laptop-/arbeidsbord og en god seng i enten «Det gamle Bakeriet» eller i Nyksund eldste bolighus – begge med storhavet som nærmeste nabo. Øvrige fasiliteter deler du med andre retreatgjester.

Nyksund
8439 Myre

Telefon: 99381277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: nyksundretreat.com

Nyksund Retreat - Skreddersydd opplevelse

Nyksund Kurs & Retreatgård / Nyksund Retreat AS kan tilby skreddersydde retreater med overnatting for inntil 18 personer, konferanselokaler, guidede turer i Nyksund, galleribesøk, poetiske bildespill, foredrag, m.m. – alt etter ditt ønske, enten du kommer alene eller i gruppe sammen med venner, arbeidskolleger, styremedlemmer, eller andre du setter pris på å være sammen med.

Og Nyksund har mye å by på – enten det gjelder kunst- og kulturopplevelser, turer på havet, eller langs den populære vandringsstien «Dronningruta» mellom Nyksund og Stø.
I tillegg er luften ren, naturen storslått, og ingen dag er lik en annen. Vær og vind og lysforhold skifter kontinuerlig, og det gjør det spennende for både besøkende og fastboende!
Vertskap for oppholdet er ekteparet Marie Elisabeth Mjaaland (filosof, prest og daglig leder for Nyksund Retreat AS og Nyksund ART Gallery) og Svein Erik Tøien (sivilarkitekt og fotograf).
De har bodd i det gamle fiskeværet siden 2012, og har restaurert «Det gamle Bakeriet» og Nyksund eldste bolighus (fra 1881, nå kalt «Retreatgården») med kjærlighet og omtanke slik at andre også skal ha mulighet å oppleve de inspirerende og rogivende omgivelsene i havgapet.
Ved siden av retreatvirksomheten driver Marie Nyksund ART Gallery for profesjonelle utøvende kunstnere, og Svein Erik arkitekt- og fotografvirksomheten Nyksund ARK. Sammen har de mye kunnskap og erfaring som de gjerne deler med andre!

Nyksund
8439 Myre

Telefon: +47 993 81 277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: nyksundretreat.com

Lødingen Skyssbåtservice - Trollfjordcruise Vesterålen/Lofoten

På denne turen opplever du det beste Lofoten og Vesterålen har å tilby. Raftsundet viser den Nord-norske kystkulturen på sitt vakreste, Trollfjorden er majestetisk med sine stupbratte fjell og smale inngang. Du får oppleve spektakulær natur samt besøke de to «hovedstadene» i Vesterålen og Lofoten; Sortland og Svolvær. Som bonus på denne turen får du oppleve et fantastisk og variert dyreliv langs leia.

Opplev Nord-Norge fra sjøsiden og reis med båt fra Sortland til hjertet av Lofoten – Svolvær og nyt den fantastiske naturen vi passerer underveis.

Avgang fra: Vesterålen Cruise Port, Sortland
Turens varighet: 3 timer
Kapasitet: minimum 25 pax
maximum 98 pax
Pris: voksen 990,-NOK (102€)
barn 450,-NOK (46€)
Turen kan også bookes fra Svolvær til Sortland.

Salg av kaffe/te, mineralvann, øl, vin og snacks om bord.

Velkommen om bord!

Rinøyvåg
8412 Vestbygd

Telefon: +47 941 64 089
E-post: booking@lsbs.no
Nettside: lsbs.no

Nyksund ART Gallery

Nyksund ART Gallery ligger ved havnemoloen i det gamle fiskeværet Nyksund – ytterst i havgapet i Vesterålen - og er innrammet av mektige fjell og åpent hav, og hvor vær og vind og lysforhold skifter kontinuerlig. Dette gjør at Nyksund trekker til seg naturelskere, kunstnere og kreative sjeler fra hele verden.

Nyksund ART Gallery ble etablert i 2015, og har raskt blitt et attraktivt galleri for så vel profesjonelle utøvere som besøkende fra inn- og utland. Blant annet har H.M. Dronning Sonja gjestet Nyksund ART Gallery ved flere anledninger.
Ved siden av å vise fotokunsten til Nyksund-fotografen Svein Erik Tøien (landskapsfotografi og slideshows), ønsker Nyksund ART Gallery å løfte frem fargesterke kvinnelige kunstnere fra det arktiske området, som har vært eller er til stor inspirasjon for andre kvinner.
Blant galleriets faste utstillere finner vi billedkunstner Gunn Vottestad, tekstilkunstner Brit H. Fuglevaag, billedkunstner Britt Boutos Ghali, og glasskunstner Anne Ka Munkejord.
NYKSUND ART GALLERY holder åpent alle dager i sommersesongen, og ellers i året ved arrangementer, festivaler o.l., samt ved forespørsel.
Hjertelig velkommen til Nyksund ART Gallery – ytterst i havgapet i Vesterålen!


8439 Myre

Telefon: 99381277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: https://nyksundretreat.com/

Nyksund Guiding - Kunst, arkitektur, historie

Setter du pris på meningsfulle opplevelser og personlige møter, hvor du også får del i noe av historien bak det du ser og opplever? Ja, da er en guidet tur i mindre gruppe med to av Nyksund innbyggere perfekt for deg! Kunst - Arkitektur - Historie.

Ekteparet Marie Elisabeth Mjaaland (filosof, prest og daglig leder for Nyksund ART Gallery og Nyksund Retreat AS) og Svein Erik Tøien (sivilarkitekt og fotograf) har vært med å bygge opp «det nye Nyksund».
De deler gjerne med seg av sine erfaringer og kunnskaper under en rundvandring i Nyksund, hvor du bl.a. får høre om så vel stedets historie og arkitektur, som de senere årens utvikling mot en kunst- og kulturarena som tiltrekker seg besøkende fra hele verden.
Omvisningen tar 1 1/2 til 2 timer, og inkluderer besøk i Nyksund ART Gallery, med visning av bl.a. poetisk bildespill fra Nyksund om vinteren.

Språk: Norsk, svensk eller engelsk.
Pris: NOK 350,- pr person.
Minimum 4 deltakere.
Ved større grupper, be om pristilbud!

Nyksund
8439 Myre

Telefon: +47 993 81 277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: nyksundretreat.com

Vinter kajakktur - Huset på Yttersiden

Luften er ren, havet krystallklart, solnedgangen fantastisk og landskapet hvitt – vinterpadling er en utrolig vakker opplevelse!

Ved ankomst på Ringstad venter vår erfarene guide som skal lære deg det du trenger å vite om kajakkpadling og utstyr. Kledd i varmt undertøy, tørrdress og etter noen praktiske øvninger går turen ut i skjærgården og ut på fjorden i nærheten av Ringstad. Med litt hell vil du komme tett på dyrelivet til sjøs og møte havørn, oter og sel. Av og til møter vi en elg som krysser fjorden samt en sjelden gang hvaler.

Tilbake på Ringstad kan du varme deg opp på husets fiskesuppe og noe varmt å drikke. Denne turen kan bookes på forespørsel daglig i perioden 1. Oktober til 31. April. Turen starter fra Huset på Yttersiden, Ringstadveien 28, 8475 Straumsjøen i Bø i Vesterålen.

Hva er inkludert?
4 timers tur med autorisert kajakk guide, allt utstyr, stabile og sjødyktige enkelt og dobbelt kayaker, fiskesuppe og varm drikke.

Hva bør du ta med?
Funksjons undertøy, ull eller fleece klær, reserve klær, lue, solbriller og en flaske vann.

Booking
Via Visit Vesteralen eller hos Huset på yttersiden, tel. +47 906 40 591, booking@yttersiden.no

Priser
Voksen NOK 900,-/Barn 10- 14 years NOK 700,-/Grupper max. 10 personer NOK 4900,-/Familie billett (2 adult + 2 children) NOK 2600,-.

Kontakt oss

Ringstadveien 28
8475 Straumsjøen

Telefon: +47 906 40 591
E-post: booking@yttersiden.no
Nettside: yttersiden.no

Matboksen

Vi gir deg gode matopplevelser på Matboksen på Myre.

Matboksen er en lokal restaurant som ligger ved kaia i fiskeværet Myre.
Vi tilbyr en innholdsrik meny - alt fra sjømat til wok og alt fra tradisjonskost til nyskapning.
Vi har et tilbud for alle - om det er lokale gjester, fiskere og turister og andre gjester.
Velkommen til oss for en hyggelig matopplevelse.

Storgata 8
8430 Myre

Telefon: 91105518
E-post: enjoyoksnes@outlook.com
Nettside: enjoyoksnes.no

Akvakultur i Vesterålen - besøk et oppdrettsanlegg

Er du nysgjerrig på norsk matproduksjon? Har du lyst å lære mer om lokal kystkultur og utviklingen av en av verdens mest moderne næringer? Akvakultur i Vesterålen er et opplevelsessenter for norsk havbruk, hvor du kan få innblikk i produksjon av laks og ørret.

Et besøk hos oss tar omkring 2 timer du får en guidet omvisning i utstillingen vår og en nydelig smaksopplevelse med røkt laks og ørret fra vår egen produksjon. Besøket passer for voksne og eldre barn som har lyst på en lærerik opplevelse.

Åpningstider

Vi har åpent hele året, for forhåndsbookede grupper og individuelle:

Mandag - fredag kl. 09.00-16.00.

Lørdag-søndag stengt. Besøk utenom ordinær åpningstid kan avtales særskilt, dersom ledig kapasitet.

Priser

Voksen: 150 NOK
Barn 6-15 år: 60 NOK
Barn under 6 år: Gratis

NB! Ved bestilling bes du om å legge inn kortnummer, dette er kun en reservering av beløpet og betaling gjennomføres ved ankomst.

- - -

Kontakt oss

Gårdsøyveien 32
8406 Sortland

E-post: booking@akvakulturivesteralen.no
Telefon: +47 958 81 822
Nettside: akvakulturivesteralen.no

Akvakultur i Vesterålen ligger i bygda Blokken i Sortland kommune. Det tar ca. 30 minutter å kjøre fra Sortland by.

Arresten Restaurant

La deg "fengsle" i Arresten. Arresten er et helt spesielt spisested midt i gamle Andenes. I den gamle arresten finner du fortsatt spor etter husets historie.

Etter et besøk på havet, eller en tur i vår storslåtte natur, er du velkommen til Arresten – et helt spesielt spisested midt i gamle Andenes. I den gamle arresten finner du fortsatt spor etter husets historie. Den mer enn 150 år gamle celledøra og de to vinduene med smijernsgitter vitner om at menyen her en gang var enkel: Vann og brød. I dag er menyen utvidet med de deiligste måltider – nyt småretter eller en full middag.

Våre kokker skaper menyen ut i fra det beste naturen i området har å by på. Menyen hos oss er som naturen omkring oss, den endrer seg etter årets gang. Arresten skal være et sted for alle som vil komme bort fra det enkle og hurtige.

Rommene her er skapt for den gode samtalen rundt bordet og langsomme måltider. Her vil du trives enten du kommer alene eller sammen med noen du er glad i.

På fine sommerdager og når kveldssola maler sentrum av Andenes Orange vil du elske å nyte mat og drikke i vår uteservering.

Og du: Vi synes nesten at vi må si ifra om at det spøker her.

Åpningstider
Mandag - torsdag 11 - 23
Fredag - lørdag 11 - 02
Søndag 13 - 21

- - -

Kontakt oss

Prinsens gt. 6
8480 Andenes

Telefon: 911 24 444
E-post: trine@arresten.no

Blåtur med Enjoy Øksnes

Enjoy Øksnes skreddersyr en blåturopplevelse dere sent vil glemme. Med mange ulike aktiviteter og opplevelser å velge mellom, vil det være muligheter for en uforglemmelig reise.

Det blir stadig mer populært å ta med seg sine ansatte på en blåtur, en tur ut i det blå. De ansatte vet ofte ikke engang hva de skal være med på.
Dette er en skikkelig flott måte å sette pris på sine arbeidere på, samtidig som man knytter seg tettere til hverandre, noe som fører til et bedre arbeidsmiljø, som igjen kommer bedriften til gode.
Vannskuter, vannski, havfiske, hvalsafari, toppturer, leirdueskyting, sykkelturer, RIB tur og sel- og fuglesafari er noe av det dere kan velge mellom. Vi besørger vi all transport både fra flyplass og til overnatting, og mellom de ulike aktivitetene dersom ønskelig.
Enjoy Øksnes håndterer logistikken, og sørger for at deres opplevelser i Øksnes skal være uten sidestykke!

Storgata 8
8430 Myre

Telefon: +47 911 05 518
E-post: enjoyoksnes@outlook.com
Nettside: enjoyoksnes.no

Ribsafari med Enjoy Øksnes

Enjoy Øksnes inviterer til en forfriskende tur på sjøen i en RIB, en safari som kombinerer både jakt etter seler og tusenvis av fugler.

RIBen vår kan komme til de fleste steder, derfor turen med Enjoy Øksnes kan være spektakulær og unik!
Enjoy Øksnes håndterer logistikken, og sørger for at deres opplevelser i Øksnes skal være uten sidestykke!
Turene tilpasser vi etter gjesters ønsker og behov.
Bli med for oppleve naturen i Øksnes!

Storgata 8
8430 Myre

Telefon: +47 911 05 518
E-post: enjoyoksnes@outlook.com
Nettside: enjoyoksnes.no

Lødingen Skyssbåtservice - Besøk et oppdrettsanlegg

Bli med oss på et spennende sjøeventyr fra Sortland til Akvakultur i Vesterålen. Besøk et ekte oppdrettsanlegg med laks, du får møte de som jobber med fisken og du får omvisning i våre flotte utstillinger som viser oppdrettsnæringens historie fra pionertiden på 50-tallet frem til dagens høyteknologiske drift.

Visste du at Norge er verdens største produsent av Atlanterhavslaks og at nærmere 14 millioner mennesker nyter norsk laks hver dag!

Avgang fra: Vesterålen Cruise Port, Sortland
Sesong: September - April
Pris: 1.089, -NOK
Turens varighet: 3-timer. Båtturen til Blokken tar ca. 20 min en vei.
Kapasitet: minimum 25 pax, maximum 44 pax

Salg av mineralvann, øl, vin og snack om bord.

Rinøyvåg
8412 Vestbygd

Telefon: 941 64 089 / 958 81 822
E-post: booking@lsbs.no / post@akvakulturivesteralen.no
Nettside: www.lsbs.no / www.akvakulturivesteralen.no

Lødingen Skyssbåtservice - Trollfjorden

Trollfjord cruise - Opplev en av verdens mest velkjente fjord, 3 km lang og bare 70m i munningen! Med sine stupbratte fjell på alle kanter gjør dette til en helt spesiell opplevelse. Trollfjorden er smal, høy og dramatisk og bare MÅ oppleves!

Opplev Nord-Norge fra sjøsiden og bli med oss på rundtur fra Sortland til Trollfjord og nyt den fantastiske naturen underveis.
Det er salg av kaffe/te, mineralvann, øl, vin og snacks om bord.

Avgang fra: Vesterålen Cruise Port, Sortland
Turens varighet: 3 timer
Kapasitet: minimum 25 pax / maximum 98 pax
Pris: voksen 990,-NOK (102€); barn 450,-NOK (46€)

Velkommen om bord!

Rinøyvåg
8412 Vestbygd

Telefon: +47 941 64 089
E-post: booking@lsbs.no
Nettside: lsbs.no

Nyksund og Fiskehistorie

Hvorfor er Nyksund så kjent? Hva er det som er så spesielt med bygninger og arkitekturen her? Hvorfor ble Nyksund forlatt, og hvem er menneskene som lever og bor her i dag? Hvorfor kan vi si at Holmvik Brygge er det eldste foretaket i fiskeværet? Vi lærer om hvordan fiskerne fanget sin fisk hundre år tilbake i tid, og hvordan di gjør det i dag.

En guide tar dere med på en vandring, og forteller om Nyksunds utrolige historie,- og forklarer mer om Nyksund som det er i dag.
Vandringen ender opp der vi startet, - på bryggen til Holmvik Brygge. Her har vi bygd en kopi av et line- egne rom (egne-bu, rom der fiskerne klargjorde fiske- lina med agn). Det er her vi har vårt fiskemuseum.

Vi prøver å lage vår egen langline (tre en fiske-bit på kroken raskere enn dine venner!! Hvem vinner en hemmelig premie?

Vi lærer om hvordan fiskerne fanget sin fisk hundre år tilbake i tid, og hvordan di gjør det i dag.Visste du at det fins flere måter å tørke fisk på? At ikke all tørket fisk kalles tørrfisk? Kan du filetere fisk? La oss gjør det sammen!

Tilslutt skal vi smake på Vesterålens topp 5 spesialiteter, laget i vårt eget kjøkken, eller røyket av en av våre samarbeidspartnere.
I sommersesongen har vi åpent hver MANDAG, ONSDAG og FREDAG kl. 16:00. Forhåndsbestilling nødvendig. Min. 5 personer. Max. 20 personer. Varighet 1.5- 2 timer.

Aktiviteten kan forhåndsbestilles hele året.

Nyksund
8439 Myre

Telefon: +47 958 63 866
E-post: post@nyksund.com
Nettside: nyksund.com

Breitind (598 moh)

På toppen av Breitind i Bø får du en nydelig 360 graders utsikt. Og dersom du vil vandre i Lars Monsen sine fotspor kan du ta turen hit. Nrk og Lars Monsen minutt for minutt har nemlig også gått her. De gikk opp til Breitinden og videre ned til Guvåghytta for overnatting. En flott dagstur som passer for hele familien.

Parker nede på Guvåg.

Gå tilbake til du ser startskiltet på høyre side av veien. 

Det er litt bratt i starten, men du får flott utsikt over Guvåg, 

På det flate partiet før selve fjellet kan du gå til høyre og følge stien med utsikt ned til Hellfjorden, eller velge stien rett mot fjellet, som er litt kortere. Følg sti mot toppen. Du kan gå opp stien på høyre sida av toppen, eller holde litt til venstre og gå rett mot toppen i terrenget.

Nordlyssafari - Seasafari Øksnes

Bli med på en to timers nordlyssafari med rib.Turen starter fra Stø eller Nyksund. Dette er et minne du sent vil glemme.

En to timers rib-tur på sjøen under nordlyset er noe du sjeldent glemmer. Ta med varm drikke, kamera og varme klær. Vi stiller med flytedrakter og redningsvester, og går ut fra enten Stø eller Nyksund, etter ditt ønske.

Kontakt oss

Strengelvåg
8430 Myre

Telefon: +47 919 08 835 / +47 400 64 153
E-post: seasafarioksnes@gmail.com
Nettside: seasafarioksnes.no

Tide Buss

Tide Buss tilbyr leie av turbusser og minibusser for transferer, sightseeing og rundturer.

Stol på oss - det finnes ikke bedre valg enn turbuss når mange skal reise sammen. Hele gruppen samlet hele veien, uten å bli forstyrret av andre, i moderne og behagelig buss fra Tide.

Det er enkelt å bestille buss hos Tide. Du blir hentet der du ønsker, og kjøres dit du skal. Trygt og komfortabelt.

Våre moderne turbusser har fra 49 til 57 passasjerseter og 1 guidesete. Alle har toalett og passer godt for lengre turer. Noen av turbussene har heis for rullestolbrukere.

Våre minibusser har 16 seter. Et moderne og komfortabelt alternativ for mindre grupper. Bagasjetilhenger er tilgjengelig ved behov. Minibussene har ikke eget guidesete.

Vårt mål er å ha nye og komfortable kjøretøy til enhver tid for å møte våre gjesters krav, og å levere transporttjenester utover det du forventninger.

Arctic Buss Lofoten – nå en del av Tide Buss.

Tide er forpliktet til å redusere belastningen på miljøet og å forbedre kvalitet på tjenesten med kontinuerlig fokus på teknologisk utvikling og forbedret drift. Tide fikk Norges første elektriske turbuss i klasse 3 til landet, og øker selskapet stadig andel av nullutslippskjøretøy i egen bussflåte.

- - -

Kontakt oss

Telefon: 05505
E-post: tur@tide.no
Nettside: tide.no/leie-buss

Marthahaugen Gård

Marthahaugen Gård er et økologisk gårdsbruk i hjertet av Vesterålen. Vi holder til bare 2,5 km utenfor Sortland sentrum. I tillegg til ordinær gårdsdrift driver vi restaurant og har en liten Gårdshandel der vi selger egne produkter som naturkosmetikk og villsauskinn. Vi tar også inn honning, ost, mel fra gamle kornsorter og krydder fra andre lokalmatprodusenter i regionen. Fra 1.juli-15.august og fra 20.november-22.desember er Gårdshandelen åpen med enkel servering hver onsdag, fredag og lørdag fra 11.30-16.00. Vi serverer te, kaffe, kaker og påsmurte rundstykker

I vår restaurant holder vi lukkede selskaper med forhåndsbestilt meny hele året. I vår meny vil du finne økologiske lokale retter, kort sagt ren mat. Det betyr at vi ikke bruker sprøytemiddel (pesticider) eller kunstgjødsel (mineralgjødsel). På sommeren og høsten sanker vi bær som blir satt på menyen. Vi tilbyr også kjøtt av rein og vilt fra distriktet samt utvalgte fiskeretter.
Du kan gjerne bestille i god tid eller minimum to dager før selskapet. Dette er fordi vi vil at kvaliteten på det vi serverer skal være så god som mulig.

Øvre Ånstad vei 19
8400 Sortland

Telefon: 76 12 41 50
E-post: mdaljord@online.no
Nettside: marthahaugen.no

Guidet Klatretur på Reka - See Vesterålen

Reka er Vesterålens nest best kjente fjell, etter Møysalen. Kan det friste med en guidet klatretur på det majestetiske fjellet? Da kan du melde deg på til oss, og vi gir deg en opplevelse du sent vil glemme.

Turen har fokus på trygghet og sikkerhet samtidig som du skal få en spektakulær opplevelse.

Turen tar ca. 10-14 timer og innebærer noe klatring i sikret rute. Du klatrer med sele og sikringstau, og det innebærer ikke vanskelig klatring. Men det kreves at du er i god form.

Har du alltid gått med en drøm om å bestige Reka? Meld deg på til oss og vi vil gi deg en uforglemmelig opplevelse.

- - -

Kontakt oss

Karl-Christian Karlsen
Telefon: +47 919 94 359
E-post: post@seevesteralen.no
Nettside: seevesteralen.no

Lødingen Skyssbåtservice - Trollfjorden

I sommer har du mulighet til å oppleve en av Nord-Norges mest spektakulære attraksjoner fra Vesterålen. Trollfjorden er spektakulær i solskinn, men gråværsskyer og regn gjør fjorden enda mer trolsk. Er vi ekstra heldige får vi oppleve det nordnorske været som er skyld i uttrykket «det finnes ikke dårlig vær bare dårlige klær.»

Turen går gjennom vakre Raftsundet og inn i Trollfjorden der vi får se Hurtigruta snu før vi vender nesen tilbake til Stokmarknes.
Første tur går på selveste St.Hansaften, med avgang fra Vesterålen Kysthotell klokken 15.30. Båten MS Svellingen har plass til 40 gjester, god plass innomhus, trivelig salong, toalett og hyggelig mannskap, og det er mulig å kjøpe både kaffe, snacks, vin/øl og mineralvann ombord.
Trollfjordturen tilbys av Lødingen Skyssbåtservice i
samarbeid med Vesterålen Kysthotell hver lørdag i
juli, til og med 11.august. Turen går fra flytebrygga
ved Kysthotellet klokken 15.30 og retur 18.30.
Ombordstigning fra klokken 15.00,
Pris for voksne kroner 795,- Barn (4-12år.) kroner
450,-
Turen gjennomføres uavhengig av antall passasjerer, og det er mulig å kjøpe billetter ombord, samt på Vesterålen Kysthotell. Forhåndsbestilling kan gjøres ved å sende en epost til booking@lsbs.no, og anbefales for å være sikret ledig plass. Vi ønsker hjertelig velkommen ombord!
(PS:I tillegg til Trollfjorden er det også mulig å være med på midnattsol- og fisketurer fra
Stokmarknes i sommer. Vi er også ledige dersom du ønsker å charte båten for spesielle
anledninger.) For mer info, se vår hjemmeside www.lsbs.no, send en epost til
booking@lsbs.no, eller ring oss på telefon 941 64 089.

Rinøyvåg
8412 Vestbygd

Telefon: +47 76 93 54 09
E-post: andrea@lsbs.no
Nettside: lsbs.no

Ringstad Resort - Kajakktur

Vi inviterer til spennende utfordringer, sosialt samvær og mye moro i trygge omgivelser på våre kajakkturer hele året! Dagsturer med kajakk, utstyr og guide fra Ringstad i Bø i Vesterålen.

Nybegynnertur - 3 timer

Hele sommeren arrangerer vi daglig 3 timers guidet kajakktur rundt øyene på Ringstad i Bø i Vesterålen. Turen går alt etter vær og vind i skjermet farvann.

Du er i ørnens rike og har gode forhold for å oppleve både sjeldene sjøfugler, sel og oter. Vi gjør et strandhugg på en fin hvit sandstrand for en liten pause.

Kajakk med alt nødvendig utstyr og bekledning er inkludert i prisen.

Veiledning blir gitt.

Oppmøte og priser

 • Oppmøte: Ringstad Resort. Påmelding bestilles på forhånd.
 • Tidspunkt: Tirsdager og fredager kl. 16:00 (eller etter avtale).
 • Pris: 990,- inkl. kajakk med utstyr samt tørrdrakt og sko.
 • Pris: 790,- har med eget utstyr.
 • 2-8 deltakere.

Heldags kajakktur - 8 timer

På våre heldagsturer padler vi rundt små holmer og øyer rundt Jørnfjord til Hellfjord (om værforholdene tillater det), en magisk vakker djup fjord. Vi spiser matpakken på et vakkert strandhugg, hvor vi får strekket på beina og hvilt oss.

På denne turen har god mulighet til å bli vant til kajakken og nyte naturen før vi tar turen tilbake til Ringstad.

Oppmøte og priser

 • Oppmøte: Ringstad Resort. Påmelding bestilles på forhånd.
 • Tidspunkt: Torsdager kl. 11:00 (eller etter avtale).
 • Pris: 1590,- inkl. kajakk med utstyr samt tørrdrakt og sko.
 • Pris: 1390,- forutsetter av deltakeren har med eget utstyr.

- - -

Kontakt oss

Ringstad Resort

Ringstadveien 28
8475 Straumsjøen (Bø i Vesterålen)

Telefon: 906 40 591
E-post: booking@ringstadresort.no
Nettside: ringstadresort.no

Ringstad Resort - Restaurant

I vår restaurant er det kort vei fra havet til tallerkenen. I en avslappet atmosfære og med utsikt mot naturens spiskammer kan du få servert en eksklusiv 3 retters meny med sesongens råvarer eller du kan velge fra vår a la carte meny.

Her kan du nyte godt på kaia, mens øynene hviler på en spektakulær utsikt av fjell, fjord og idyllisk nordnorsk natur.

Alle våre retter er basert på lokale råvarer, inspirert av lokale mattradisjoner og internasjonale impulser.

Åpningstider:

Man-onsdag: Stengt
Tors-fredag: 16.00-20.00
Lørdag: 13.00-15.00 og 16.00-20.00
Søndag: 13.00-15.00 og 15.00-19.00

Vi har åpent lengre, dette er kun tider for når det er servering av mat.

Bruk Ringstad Resort til ditt neste arrangement

Møter og konferanser

Det er enkelt, men godt tilrettelagt for avholdelse av små møter, kurs og seminarer hos oss. Det er kapasitet til møter med inntil 20 personer i forbindelse med servering før eller etter.

Catering

Planlegger du en festmiddag hjemme eller ønsker skjemme bort dine ansatte? Vår catering meny er basert på sesongens råvarer og vi tilbereder alt fra piknik kurver til tapasbord og hjemmelagede middager etter ditt behov. Ta kontakt god tid på forhånd og vi setter sammen din meny!

Minnestund

Vi tilbyr god hjemmelaget mat og hjertelig vertskap som skaper en vakker og verdig ramme for en minnestund. Nærhet til vannet og den varme atmosfæren formidler fine stemninger. Ta kontakt for bestilling og pris.

Bryllup

Feire bryllup omkranset av fredfylt natur er en eventyrlig opplevelse både for brudeparet og gjestene. Et stilfullt vinterbryllup i et av våre stemningsfulle lokaler eller et romantisk bryggebryllup på en fin sommerkveld. Vår restaurant og lounge kan ta opp til 100 gjester. Lokalet har god takhøyde og spektakulær utsikt mot havna, fjord og fjell. I Naustet er det innredet et stilfullt lokale hvor man kan feire innendørs med opp til 40 personer.

Ringstad Resort har arrangert flere større og mindre bryllup og vi vil alltid gjøre vårt beste for å oppfylle brudeparets ønsker. Ta gjerne med egne blomster og borddekorasjoner, eller la oss ordne alle detaljene. Suppler kake bordet med hjemmelagde kaker eller la oss stå for all servering. Vi vil uansett sørge for en fortryllende dag som oppfyller alle drømmene og forventningene deres.

Ta kontakt med oss for et prisoverslag for ditt bryllup!

Hjertelig velkommen!

- - -

Kontakt oss

Ringstad Resort
Ringstadveien 28
8475 Straumsjøen

Telefon: 906 40 591
E-post: booking@ringstadresort.no
Nettside: ringstadresort.no

Padlekurs - See Vesterålen

Vil du lære å padle? Ta våttkort med vårt grunnkurs i kajakkpadling og bli mer sikker og trygg i kajakken. Bli med på vårt padlekurs og lær deg en fantastisk fritidssyssel og hobby. Opplev Vesterålen fra havet.

Å padle i fint vær og solskinnsdager er ekstra flotte, men gjennomfører du kurset når det er surt og det blåser får du en ekstra fordel. Da lærer du nemlig hvordan du skal håndtere slike dager i kajakken.

Dette er hva du lærer på kurset:

 • Generelt om å ferdes i naturen (friluftsliv og allemannsretten)
 • Hvordan ferdes uten å legge igjen spor
 • Sikkerhet
 • Hvordan løfte, bære, sjøsette og gå oppi kajakken
 • Ilandstigning
 • Fremoverpadling
 • Bakoverpadling og stopp
 • Sideveis forflytning av kajakken
 • Lavt støttetak
 • Styretak (bak)
 • Sving (sveipetak og styretak)
 • Redningsteknikker
 • Skadeforebygging
 • Sikring av kajakk etter ilandstigning
 • Planlegging av enkel tur

- - -

Kontakt oss

Karl-Christian Karlsen
Telefon: +47 919 94 359
E-post: post@seevesteralen.no
Nettside: seevesteralen.no

Friluftsgalleriet

Friluftsgalleri Skulpturlandskap Nordland er en permanent fotoutstilling som viser alle skulpturene i det internasjonale kunstsamlingen Skulpturlandskap Nordland. Det flotte arkitekttegnede bygget presenterer alle 35 skulpturer og gjør det mulig å oppleve prosjektet i sin helhet. Skulpturene som er plassert i landskapet i 35 kommuner i Nordland, i tillegg til en i Troms kan du lese mer om på hjemmesiden til Skulpturlandskap Nordland.

Tanken med friluftsgalleriet harmoniserer med selve ideen om Skulpturlandskap Nordland: En samling nåtidskunst ute i det fri i det storartede nordlandske landskapet.  Kombinert med scenen og det nærliggende museet skal området bli et kultursentrum for innbyggere og besøkende til Bø.  Kjell Erik Killi Olsens skulptur «Mannen fra havet» står også bare noen hundrede meter fra Friluftsgalleriet.  H.M. Dronning Sonja foretok den offisielle åpningen av Friluftsgalleri Skulpturlandskap Nordland den 24. juni 2015. 

Last ned en liten pdf om prosjektet her.

TILGJENGELIGHET:

Ved Vinjesjøen. Følg skilting til Bø bygdemuseum, Skulpturlandskap og Friluftsgalleri. Friluftsgalleriet har i likhet med alle skulpturene alltid åpent og er gratis å besøke. Bø museum som ligger like ved, har åpent i sommermånedene. Les mer om museet på museumnord.no

Lødingen Skyssbåtservice - Vesterålen møter Lofoten under nordlyset

Oppdag Nord-Norges kystskatt under nordlyset. Bli med oss på et annerledes sjøeventyr fra Vesterålen til Lofoten gjennom noen av Norges vakreste fjorder. Du får innblikk i Nord-norsk kystkultur og akvakultur – fra pionertiden frem til dagens høyteknologiske drift.

På denne turen får du besøke et opplevelsessenter for norsk havbruk og besøke et ekte oppdrettsanlegg, vi gjør en avstikker til Trollfjorden og besøker Lofotakvariet for å lære mer om Lofoten/Vesterålens fiskerier. Du får se, smake og lære om den arktiske laksen i sitt naturlige miljø.

Avgang fra: Vesterålen / Lofoten
Sesong: September - April
Turens varighet: 7 timer
Kapasitet: min. 25pax. max.44 pax
Pris: 1.980, -NOK

Ytterlige aktiviteter:
2 timers fisketur: 740, -NOK (min.15 pax.)
Billetter til Museum og Galleri Espollin: 130, -NOK

Rinøyvåg
8412 Vestbygd

Telefon: 941 64 089 / 958 81 822
E-post: booking@lsbs.no / post@akvakulturivesteralen.no
Nettside: www.lsbs.no / www.akvakulturivesteralen.no

Samisk vinter - Inga Sami Siida

Vi tilbyr våre gjester en unik opplevelse med rein og ekte, lokal samekultur. Delta på vårt arbeid med reinen og bli kjent med et unikt dyr. Se vår utstilling av samedrakter og fotografier fra et reindriftsår. Sitt ned ved bålet i en av våre lávvoer og nyt en smak av samisk mat, tuftet på lokale tradisjoner og råstoffer.

Vi samer deler opp året i 8 årstider, som følger reinens syklus og vandring.

På Inga Sami Siida har vi hovedslaktesesongen i oktober-november, og fordi vi da har reinen samlet, velger vi ut de dyrene vi ønsker å ha hjemme fram til sommeren. Dette er i hovedsak våre tamme okser, men vi tar også “hjem” noen av kalvene, sammen med sine mødre.

Bli med en reinflokk!

Når du som gjest kommer til oss, får du møte en ganske stor reinflokk, som du blir med og fôrer. Ved å la reinen møte folk på denne måten, blir flokken veldig tam, noe som igjen gjør arbeidet vårt lettere ute i fjellet! Disse dyrene skal slippes fri igjen til våren, og vi vil møte dem igjen senere på året, og da er alltid fint å se at de faktisk kjenner oss igjen!

Samisk historie og fortellinger

I tillegg til dette nære møtet med dyrene, byr vi på historien om et samisk liv, våre tanker om nåtid og framtid. Vi sitter sammen rundt bålet i en av våre lavvoer, og der byr vi på både fortellinger om vårt liv, joik og varm drikke.

Duodji/håndverk er også noe du får både se, lukte og kjenne på.

Samisk måltid

Et samisk måltid, hovedsakelig basert på reinkjøtt er mulig å få servert I lavvoen, men dette må forhåndsbestilles.

Ved bestilling av besøk vil du alltid få tilbud om også å få servert lunch. Hvis du skal ha en god opplevelse med reinflokken har vi lagt besøkstida til midt på dagen (lunchtid) på vinteren. Reinen er sky i mørket. Men det er også mulig å komme på kveldstid hvis noe annet ikke er mulig. Da kan vi servere en middag ved bålet. Kanskje er du heldig og får se Nordlyset danse på den mørke Arktiske himmelen.

Bures boahtim / velkommen!

- - -

Kontakt oss

Kringelveien 421
8407 Sortland

Telefon:+47 908 77 558
E-post: lailainga@hotmail.com
Nettside: ingasamisiida.no

Sel og fuglesafari - Seasafari Øksnes

Bli med på en trygg og morsom båttur i fantastiske omgivelser. Vi besøker fuglefjellet Anda utenfor Stø, som kan tilby flere forskjellige arter av sjøfugler som hekker i den stupbratte fjellveggen.

Du vil kunne se fugler som havørn, lundefugl, alke, lomvi, teist, skarv, havsule, tyvjo, krykje og andre boreale sjøfugler. Her kan du velge å enten ta bilder eller bare nyte det fantastiske fuglelivet som Anda har å tilby deg!

Opplev selen helt tett på!

Vi kan også se forskjellige typer hvaler hvis vi er heldige. Senere legger vi kurs mot skjærene hvor selene ofte slapper av og bare venter på å bli fotografert, plystret på eller til og med svømmer under og ved siden av båten.

Det vil bli avreise og ankomst fra Stø Camping / Nyksund (etter ønske), og båtturen tar fra èn til en og en halv time. Vi anbefaler å kle seg med varme klær, lue, tursko og solbriller mot sjøsprøyt. Vi stiller med varme flytedresser og redningsvester, slik at du alltid er trygg når du reiser med oss!

Varighet

Turen tar omtrent to timer.

Turen kan også tas med RIB fra Sortland.

- - -

Kontakt oss

Nyksund
8430 Myre

Telefon: +47 919 08 835 / +47 400 64 153
E-post: seasafarioksnes@gmail.com
Nettside: seasafarioksnes.no

Havhusene Bleik

Bo midt på Stranda på Bleik i Andøy. Fra Havhusene Bleik har du fantastisk utsikt over havet. Opplev midnattssolen med første parkett eller nordlyset om vinteren.

Havhusene Bleik ligger på stranda på Bleik med fantastisk utsikt over havet.

Her er det tre soverom med plass til fem personer. Havhusene er utstyrt med kjøkken, stue og balkong.

Opplev midnattssolen med første parkett eller nordlyset om vinteren.

Kontakt oss

Fiskeværsveien 10,
Bleik

Telefon: +47 76 14 90 90
E-post: service@andeneshotell.no
Nettside: andeneshotell.no

Ørne og fjord safari - Ringstad Resort

Opplev havets dyreliv på kloss hold! Nyt naturen, fjordene og fjellene på denne båtturen.

Fugle og fjord safari – 3-5 timer

Fugle- og villmarks safari med båt

På våre fugle- og villmarks safari turer med båt, vil du oppleve flere arter havfugler og eventuell havørn, den gigantiske fuglen veldig nært. Et fasinerende øyeblikk! Med hjelp av vår guide og fotograf har du mulighet til å ta et godt bilde.

Etter en kort intro, tar vi på oss dressene og turen går ut med en katamaran båt. I en luftig tur over fjorden, har vi mulighet til å se en vakker havsule koloni - Kaptein, guide og fotograf informerer og hjelper med kamera oppsett og foto tips.

Fisketurer eller besøk det nye Hurtigrutemuseet?

Vi arrangerer også fisketurer med katamaranen. Eller hva med et rendezvous med Hurtigruta når den går inn i Trollfjorden og et besøk på det nye Hurtigrutemuseet på Stokmarknes?

Booking

Ta kontakt for mer informasjon.

 • Turene planlegges etter vær og vindforhold.
 • Oppmøte: Ringstad Resort - Bø i Vesterålen.
 • Tidspunkt: Daglig, eller på forespørsel (max 12 personer).
 • Forhåndsbooking nødvendig.

Priser

Pris per person: fra 990,- voksne/fra 690,- barn 8-14 år.

- - -

Kontakt oss

Ringstad Resort

Ringstadveien 28
8475 Straumsjøen

Telefon: 906 40 591
E-post: booking@ringstadresort.no
Nettside: ringstadresort.no

Pinpoint Travel

Pinpoint Travel er etablert av en australsk reiseentusiast som nå har base på Stokmarknes i Vesterålen. Dette er et reisetilbud som tilbyr spennende muligheter til å hjelpe deg med å designe din neste drømmeferie. Enten det handler om å utforske Norges mange naturskjønne perler eller et utenlandseventyr av de sjeldne.

Pinpoint Travel er etablert av Arlene Foster-Nielsen, en australsk reise-entusiast med base på Stokmarknes. Hun er en stor tilhenger av friluftsliv og opplevelsesturer, og har bred reiseerfaring etter å ha bodd på tre kontinenter og besøkt nesten 50 land. Arlene kan tilby førstehåndskunnskap når hun skreddersyr din drømmeferie i nord, eller et av de andre satsingsområdene til Pinpoint Travel. Reising og oppdagelser har beriket hennes liv, nå ønsker hun å hjelpe deg og dine til å oppnå det samme.

Markveien 15
8450 Stokmarknes

Telefon: +47 93452679
E-post: arlene@pinpointtravel.no
Nettside: pinpointtravel.no

Frugga Feriehus i Hovden

Frugga feriehus ligger i fiskeværet Hovden, det vestligste punktet i «Eventyrkommunen» Bø i Vesterålen. Frugga feriehus gir mulighet for stillhet og ro, opplevelser tett på naturen og fysiske utfordringer dersom en ønsker det.

Frugga feriehus ble ferdig restaurert i 2014, til sammen 65 kvadratmeter. Alt inventar er nytt. Feriehuset kalles «stabburet» av de som har bodd i Hovden og hatt sitt liv og virke her over tid.

Feriehuset "stabburet"

Hovedetasjen (53 m2) har felles stue/kjøkkenløsning med flott utsikt over havet, to soverom med 4 senger og bad med varmekabler, vaskemaskin og tørketrommel. Hems med 2 senger.

Kjøkkenet er godt utstyrt med oppvaskmaskin, kjøl/fryseskap, koketopp og stekeovn og annet utstyr. Det er kabel TV/flatskjerm og gratis WiFi. Sengetøy og håndklær er inkludert.

Terrasse mot sør og vest med utemøbler og grill.

Nyt midnattssolen og nordlyset

Frugga feriehus utgjør en del av den eiendommen i Hovden, hvor væreierne i lang tid har hatt sin bolig. Huset er vendt mot nordvest og havet og gir rikelig utsikt til midnattssolen om sommeren og nordlyset om vinteren, men også til opprørt hav og raske endringer i skyformasjonene. Rett i nord ligger øya Frugga.

Rikt fugleliv

Det er et naturreservat hvor det hekker lundefugl. Havørn seiler ofte over området og ryper holder til på eiendommen om våren. Ikke bli overrasket om det vandrer elg, oter eller røyskatt mellom husene.

En liten kjøkkenhage med urter til glede og bruk for gjestene våre er under utvikling.

Fiske- og fjelltur med guide

Hovden er et aktivt fiskevær med fiskemottak. Her landes skrei om vinteren. Fisken tørkes på hjeller og eksporteres. Vi formidler kontakt med lokal fisker dersom en ønsker fisketur og med lokale guider for fjellturer.

Nær Hovden kan en gå flere fjellturer og få spektakulære opplevelser i møte mellom fjell og hav. Den barske kan bade på tre flotte strender i nærområdet.

Vi har åpent hele året.

- - -

Kontakt oss

Moloveien 14
8475 Straumsjøen

Telefon: +47 992 33 070
E-post: tove@frugga.no
Nettside: https://fruggaferiehus.no/

Nyksund Kurs & Retreatgård

Nyksund Kurs & Retreatgård ligger i rolige og naturskjønne omgivelser i Nyksund – ytterst i havgapet i Vesterålen. Huset er spesielt tilrettelagt for mindre konferanser, styremøter, o.l., med 8-10 deltakere.

Boligen er Nyksund eldste fra 1881, og er fullt modernisert og vinterisolert. Den er romslig, og inneholder bl.a. 5 soverom/12 senger, 2 bad, stue med sittegruppe, møterom for 8-10 personer (med projektor, lerret, flippover, peis og piano), og velutstyrt moderne kjøkken med sitteplass for 10. Trådløst internett, 3 terrasser, og parkering like ved inngangen.

NYKSUND KURS & RETREATGÅRD er fargesatt etter inspirasjon fra vinterhimmelens mange fargenyanser, noe som gir boligen en unik energi og atmosfære. Sammen med sin unike beliggenhet og historie, egner den seg derfor særlig godt for den som søker ro, fordypning og inspirasjon utover det vanlige.

Dersom man ønsker enkeltrom til de fleste deltakerne er det mulig å leie leiligheten i Det Gamle Bakeriet vis a vis, kalt Gallerileiligheten (3 soverom/6 senger) - til sammen disponerer man da 8 soverom/18 senger.

Vi skreddersyr gjerne også oppholdet med f.eks. guiding, galleribesøk, vandreturer, catering, eller måltider på restaurant.

Nyksund
8439 Myre

Telefon: +47 993 81 277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: nyksundretreat.com

Nyksund Kurs & Retreatgård

NYKSUND KURS & RETREATGÅRD ligger i rolige og naturskjønne omgivelser i Nyksund – ytterst i havgapet i Vesterålen. Huset er spesielt tilrettelagt for mindre konferanser, styremøter, o.l., med 8-10 deltakere.

Boligen er Nyksund eldste fra 1881, og er fullt modernisert og vinterisolert. Den er romslig, og inneholder bl.a. 5 soverom/12 senger, 2 bad, stue med sittegruppe, møterom for 8-10 personer (med projektor, lerret, flippover, peis og piano), og velutstyrt moderne kjøkken med sitteplass for 10. Trådløst internett, 3 terrasser, og parkering like ved inngangen.
NYKSUND KURS & RETREATGÅRD er fargesatt etter inspirasjon fra vinterhimmelens mange fargenyanser, noe som gir boligen en unik energi og atmosfære. Sammen med sin unike beliggenhet og historie, egner den seg derfor særlig godt for den som søker ro, fordypning og inspirasjon utover det vanlige.
Dersom man ønsker enkeltrom til de fleste deltakerne er det mulig å leie leiligheten i Det Gamle Bakeriet vis a vis, kalt Gallerileiligheten (3 soverom/6 senger) - til sammen disponerer man da 8 soverom/18 senger.
Vi skreddersyr gjerne også oppholdet med f.eks. guiding, galleribesøk, vandreturer, catering, eller måltider på restaurant.

Nyksund
8439 Myre

Telefon: +47 993 81 277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: nyksundretreat.com

Guidet trugetur i vakkert vinterlandskap

Ta med familien eller vennene dine på en spennende og morsom vinteraktivitet! Å gå på truger er en aktivitet som passer for alle uansett alder og erfaring. Vi trenger ikke gå langt for å finne urørt natur og stillhet

Vår lokale guide velger turen etter vær og snøforhold og målet er å kose seg. Vi stopper underveis for å se etter dyr, spor og for å ta bilder. Halvveis tar vi en lang lunsjpause og fyrer opp et bål, drikker te, kaffe eller kakao. Turen tar ca. 4 timer, men vi kan ta en kortere eller lengre tur om ønskelig. Om forholdene er gode bruker vi spark for å komme til og fra turløypa (1,5 km). Turene gjennomføres hver dag på forespørsel mellom 1. Desember og 15.April – om vi ikke har snø tilbyr vi en alternativ fottur.

Grad: Enkel
Språk: Engelsk, tysk, fransk og norsk
Slutt: 14:00/15:00 alt etter valgt tur
Treffpunkt: Huset på Yttersiden, Ringstadveien 28, 8475 Straumsjøen i Bø i Vesterålen kl. 10:00 Uhr med bestilling.
Inkludert: Guide, komplett utstyr: truger, staver, lunsjpakke, varm drikke og en snack.
Ta med: varme klær, lue, hansker, solbriller og gode vintersko/støvler samt en flaske vann.
Booking: Via Visit Vesteralen eller direkte hos Huset på yttersiden, tel. +4790640591, booking@yttersiden.no
Priser: Voksne NOK 750,-/barn under 14 år NOK 490,-/Gruppe opp til 12 personer NOK 3900,-/Familie (2 voksne + 2 barn) NOK 1700,-

Ringstadveien 28
8475 Straumsjøen

Telefon: +47 906 40 591
E-post: booking@yttersiden.no
Nettside: yttersiden.no

Saabyes Bibliotek

Saabyes Bibliotek er en restaurant på Sortland i en spesiell atmosfære omkranset av bøker og verk utgitt av Lars Saabye Christensen. Vi holder til i samme bygg som Sortland Hotell og du finner oss ved venstre side av resepsjonen når du ankommer. Som en Sortland-restaurant har vi fokus på å kunne tilby en variert meny, hvor vi legger vekt på råvarer basert på lokale leverandører – laget med lokal kjærlighet.

Vi serverer middag basert på sesongens råvarer mandag til lørdag fra 16:00 til 22:00
Som gjest hos oss vil du finne et rikt utvalg av fantastiske middagsretter.
Vi tar selvsagt imot selskaper utenom, ta kontakt med oss på telefon 76 10 84 00 eller på mail så vi kan skreddersy ditt opplegg.

Vesterålsgaten 59
8400 Sortland

Telefon: 76108400
E-post: post@sortlandhotell.no
Nettside: sortlandhotell.no

Truge- og skitur

Under oppholdet ved Andøy Friluftssenter tilbyr vi innover i dalen på ski og truger, eller et introduksjonskurs med ski- og truge.Takket være Golfstrømmen er utendørsaktiviteter mulig også nord for Polarsirkelen

Dag: Etter nærmere avtale
Varighet: 3 timer
Tidspunkt: Oppmøte kl.11:00 ved Andøy Friluftssenter - Avgang kl. 11:30
Pris: Voksne: NOK 615.00 Barn (opp til 10år): NOK 350.00

OBS!
Bestilling: Vi anbefaler bestilling senest kl. 17:00 dagen i forveien.
Vi arrangerer bare for mindre grupper (Min.4 - Max.12 personer).
Bekledning/utstyr: Varme vind- og vanntette klær. Vanntette fjellsko/-støvler og en liten ryggsekk. Ta gjerne med drikke-/vannflaske.
Værforbehold: I tilfelle dårlig vær vil turen bli avlyst på kort varsel.
Betaling: Betaling skjer før turen starter. Vi tar i mot Visa, Mastercard, og kontanter (NOK).

"MINNE FOR LIVET" FOTO
Her er fantastiske muligheter for landskaps- og naturfotografering. Deltagere anbefales også ha med eget fotoutstyr og ta sine egne "Minne for livet" - bilder.

BESTILLING OG INFO
Sted: Andøy Friluftssenter, Buksnesfjord, ved RV82 63 km sørover fra Andenes; 40 km nordover fra Sortland

Etter en flott turopplevelse ute i villmarka kan dere ta kveldsbadet i badestampen vår. Er dere heldige, danser Nordlyset over dere mens dere slapper av i våre fredelige omgivelser .

Periode: 15.januar - 20. mars

Buksnesfjord
8484 Risøyhamn

Telefon: +47 76 14 88 04
E-post: booking@andoy-friluftssenter.no
Nettside: andoy-friluftssenter.no

Keramikk Kafé Blå

Unik liten keramikk galleri og hjemmekafé med fantastisk utsikt.

Keramikk Kafé Blå ble etablert sommeren 2019 og du finner den på yttersida av Hadseløya, 11 km. fra Melbu og 15 km. fra Stokmarknes. Inne i kaféen finnes bare 10 sitteplasser. Ute på plattingen og rett på marka kan du sitte og nyte utsikten.

Her bor og jobber jeg, Tiina Henriksen, keramiker og håndverker. Gården her heter Storavik, mellom hav og fjelltoppen Sørennipa (436 moh.) og har tilhørt familien til min ektemann i 5 generasjoner. Her lager jeg brukskeramikk: kopper, fat, skål osv. Jeg er så glad i natur, dyr og fugler (her har vi massevis av alle sorter), derfor har jeg i min keramikk brukt mye naturfarger og detaljer fra naturen. Hvert produkt er unik, det finnes ikke noe som er helt lik.

I tillegg til keramikk har vi kaker som er laget rett her, vi er kanske kjent for "verdens beste Pavlova-kake", veldig gode sveler og eple/rabarbrakake. Det finnes også alltid noe til dem som ikke er så glade i søte fristelser. Vi bruker lokale råvarer – egg fra gårdsbutikk, egne bær og grønnsaker, fisk fra havet - så mye som mulig. Vi har forskellige kaffetyper, te, varm sjokolade og selvsagt iskald brus.

Mitt motto er: Mer keramikk, mindre plastikk!

- - -

Kontakt oss

Besøksadresse:
Yttersida 1062
8450 Stokmarknes

Nettside: keramikkkafe.com
Facebook: facebook.com/keramikkafebla
Instagram: @keramikk_kafe_bla

Sjarmerende restaurert fjøs - Mortens Krukke

Mortens Krukke er et gammelt fjøs som er totalrenovert til utleieformål, og stedet har siden mai 2016 hatt mange fornøyde besøkende.

Fjøs med høy standard

Huset har høy standard, og har beholdt sitt sjarmerende preg. Huset ligger rett ved havet ved ei hvit badestrand, og er omgitt av et mangfold av fugler, vakre fjell og hav.

 • 3 doble soverom, plass til 6 personer
 • Bad med dusj
 • Stort oppholdsrom med kjøkken, spiseplass og sofagruppe
 • Tilgang til vaskemaskin
 • Sengetøy og håndklær er inkludert.

Fakta om stedet

Mortens Krukke ligger i hjertet av Vesterålen og er et flott utgangspunkt for opplevelser i dette naturskjønne øyriket.

Som nærmeste nabo finner du/dere Inga Sami Siida, som tilbyr samiske kulturopplevelser. I en radius på 1-1 1/2 time når du alle attraksjoner i Vesterålen; hvalsafari, fuglesafari, fiskeværet Nyksund, et vell av flotte merkede fjellturer, strandturer, kulturopplevelser, matopplevelser, og blomstrende kystsamfunn.

Stedet egner seg særlig godt for en familie eller flere voksne som reiser sammen.

Vi tilbyr

 • Båtutleie
 • Sykkelutleie

Kun 5 minutters kjøretur fra Sortland sentrum!

Vi tar smittevern på alvor!

Vi følger til enhver tid myndighetenes krav om smitteverntiltak og har tilpasset våre rutiner for å sørge for at du skal ha et trygt og trivelig opphold hos oss.

Priser

Pga. korona, ønsker vi å gi våre gjester en god rabatt på overnatting.

Fra NOK 1495,- (2 pers) – vinter pris/lavsesong.
Fra NOK 1695,- (2 pers) – sommer pris/høysesong.
+ ekstra person fra NOK 195,- per person.

En booking skal være på minimum 2 overnattinger.

Tilbud

Bo 14 netter betal for 10.
Bo 5 netter betal for 4.
Langhelg: 3 netter betal for 2.

OBS! Stengt i perioden 9.-30. juni 2021.

- - -

Kontakt oss

Stihågveien 18
8407 Sortland

Telefon: +47 950 15 473
E-post: info@mortenskrukke.no
Nettside: mortenskrukke.no/

Galleri "Nyksund Brygge"

Galleri «Nyksund Brygge» ligger ytterst på kaien i Nyksund som er etablert som et velkjent kunstnermiljø. Her kan du møte forskjellige anerkjente kunstnere og et mangfold av kunststiler og arter.

Galleri "Nyksund Brygge" - velkjent kunstnermiljø

Galleri «Nyksund Brygge» ligger ytterst på kaien i Nyksund som er etablert som et velkjent kunstnermiljø. Her kan du møte forskjellige anerkjente kunstnere og et mangfold av kunststiler og arter.

Karin Hay White - hovedutstiller

I år er Karin H. White hovedutstiller i Galleri «Nyksund Brygge». Hun har sine røtter i Øksnes kommune, men har bodd i Storbritannia i mange år der hun har hatt flere utstillinger. I tillegg har hun stilt ut i flere andre land, også i Norge. Karin leverer i genre som bl.a. «Fine Art» og «Abstract». I tillegg lager hun veldig flotte skisser og tegninger. Det er stor og spennende variasjon mellom arbeidene hennes, samt at det finnes mange formater og prisklasser.

Skal du på disse kanter i sommer kan vi sterkt anbefale en tur ut til Nyksund hvor du kan oppleve avslapning og rekreasjon. Stedet er også kjent for sitt gode kjøkken. Her kan du nyte sjømat av høy kvalitet, samt at et av startpunktene for Dronningruta er på Opplandet, ved Nyksund.

De andre utstillerne i år er Barbro Bismoe, Ralph Castellan, Martin Due, Kjell Iversen, Siv Johansen, Alicia Lockwood, Anne Marie Nordal, Erik Tendeland og Verena Waddell.

Velkommen for et besøk – og hvem vet – kanskje du finner noe du vil ta med deg hjem.

Med hilsen Galleri «Nyksund Brygge» og Karin Hay White.

Om Galleri "Nyksund Brygge"

Galleri "Nyksund Brygge" startet opp for 8 år siden og har vært i drift hver sommer siden da. Galleriet er Nyksunds største, både fysisk og i antall utstillere, noe som kommer godt med i disse tider da det fortsatt er viktig å holde avstand. Vi har hatt forskjellige hovedutstillere i de foregående årene, bl.a. Jarle Hammer, Verena Waddell, Scott Thoe og sist Elisabeth Frøberg.

Vi åpner dørene søndag 3. juli kl. 12:00 og holder åpent til i slutten av august; om vi fortsatt har besøk i galleriet.

På åpningen 3. juli spander vi et glass med bobler på våre gjester. Vi planlegger å ha åpent alle dager fra kl. 12:00 - 18:00. I åpningstiden kan du få kjøpt kaffe/te, et kakestykke, eller noe å drikke. Galleri "Nyksund Brygge" har alle rettigheter. Våre medarbeidere vil gi deg en flott kunstopplevelse. Og kanskje møter du noen av kunstnerne i galleriet?

Inngang er GRATIS.

Vi har gratis parkering for gjester til galleriet utenfor bygget, det er bare å kjøre helt frem. Skiltet om «bilfritt Nyksund» gjelder ikke for kunder til galleriet.

Hjertelig velkommen til åpningen 3. juli kl. 12:00!

- - -

Kontakt oss

8439 Nyksund
Ungsmaløya 20

Telefon: +47 905 45 466
E-post: carlbchr@gmail.com
Nettside: nyksund.as
Facebook: facebook.com/nyksundbrygge

Kurs, konferanse og arrangementer i Nyksund

Nyksund AS innbyr til et spennende avbrekk i hverdagen og med arrangementer, konserter eller ei helg som kan knytte bedriftens ansatte bedre sammen.

Nyksund AS har flotte lokaler med sjø på 3 kanter med alle fasiliteter for alle type arrangementer. Her er det plass for inntil 50 personer.

Hjemmelaget mat og de beste restauranter

Vi leverer alt dere trenger å spise eller drikke – enten ved å levere hjemmelaget mat fra eget kjøkken, eller ved å bestille fra en av Vesterålens beste restauranter. Vi har i tillegg alle rettigheter.

Tilbyr opplevelsesturer og avslapping

I tillegg tilbyr våre underleverandører fisketurer på sjøen, safari for å se sel og sjøfugl-områder(væravhenging), hesteriding, historisk byvandring i Nyksund, eller bare å kunne rusle rundt og slappe som avslutning på en hendelsesrik dag.

Om det er ønske, kan vi arrangere levende musikk på kvelden.

Vi har helårsåpent!

Velkommen til oss!

- - -

Kontakt oss

Ungsmaløya 20,
8439 NYKSUND

Telefon: +47 905 45 466
E-post: carlbchr@gmail.com
Nettside: https://www.nyksund.as/
Facebook: facebook.com/nyksundbrygge

Fjelltur i Vesterålen - Adventure 4 Life

Bli med på en minnerik fjelltur, der du får spektakulær utsikt og interessante historier området vi går i.

Våre guidede turer går i fjellene i den sørlige delen av Vesterålen. Turguidene krydrer opplevelsen med interessante historier og faktainformasjon om området og faunaen vi går i. Den uslåelige kombinasjonen av fjell og fjord eller hav gjør turen til en storslått opplevelse. På toppen av et fjell er utsikten så praktfull, at du ikke ønsker å starte på nedstigningen.

Vel oppe på toppen, har vi en god rast, der medbrakt mat og drikke kan nytes til fulle. Det meste smaker ekstra godt etter oppstigningen til toppen.

I vår region er det mye ørn. Vi kan nesten garantere at vi får se denne praktfulle fuglen, som svever over oss på leting etter et bytte. Elg er også et skue som vi også kan få oppleve da bestanden er høy i området.

Du kan se midnattssolen i Vesterålen mellom den 21. mai og 21. juli. Vi arrangerer gjerne fjellturer hvor du sitter på en fjelltopp kl.1 på natten, når solen er på sitt laveste.

For guidet fjelltur under midnattssolen, les mer om turen her.

Vi arrangerer turer til forskjellige fjelltopper i løpet av uken, som sikrer at du får en ny tur opplevelse hvis du ønsker å delta på flere guidede fjellturer.

Program for våre gjester

 1. Oppmøte på våre hentesteder på Melbu, Stokmarknes og Sortland (kostnad tilkommer ved henting på Sortland).
 2. Transport til fjellet som skal bestiges. Dette ligger 5-20 minutters kjøring fra Stokmarknes eller Melbu. Det tar en ekstra halvtime fra Sortland. Ved ankomst fjellfoten, vil en få utdelt staver hvis en ønsker å benytte dette på fjellturen.
 3. Guidet fjelltur starter. På turen vil det være rikelig med stopp der en kan nyte medbrakt nistepakke og drikke. Kamera er en viktig del av tur-utstyret.
 4. Varigheten av fjellturen varierer mellom 4-6 timer, avhengig av hvilket fjell vi skal bestige. Transport tilbake til hentestedet.

Inkludert i turen

 • Transport fra opphentingsstedet til/fra fjellfoten
 • Trygg og god turopplevelse
 • Norsk/dansk, engelsktalende guide
 • Fjellstaver

Vil du gjøre opplevelsen enda mer minnerik?

Vi sørger gjerne for at du får flere minner fra denne turen. Hva med å utnytte vårt tilbud der du kjøper bilder og video fra vår drone, som tas på denne spektakulære turen?

Dette tilbudet er ikke inkludert i prisen, men kan kjøpes for kr. 795.

Vær oppmerksom på at dette tilbudet kun gjelder:

 • på dager der det er lite vind
 • når turene går i områder der det er tillatt å fly drone
 • på turer der guiden har dronesertifikat

Trenger du mat og drikker på turen?

Vi leier gjerne ut en ryggsekk som inkluderer lokal mat, varm og kald drikke. Pris er kr. 295.

- - -

Kontakt oss

Adventure 4 Life
8459 Melbu

Telefon: +47 959 24 921
E-post: contact@adventure4life.no
Nettside: adventure4life.no

Northern Guiding Service Lauri

Jeg formidler historien, naturen og den unike kystkulturen. men også den nordnorske hverdagen

Navnet mitt er Lauri. Jeg er tidligere fisker og hvalsafariguide. Bedriften min heter Northern Guiding Service Lauri.
Jeg formidler historien, naturen og den unike kystkulturen. men også den nordnorske hverdagen.
Dere er hjertelig velkommen til å oppleve torskens og hvalens rike sammen med meg. Uansett kommer dere alene, med familie eller i større grupper. Ved behov kan jeg skreddersy turer etter deres ønske.

Gisløy
8430 Myre

Telefon: +47 46842667
E-post: laolavp@gmail.com
Nettside: northernguidingservice.fi

Midnight sun adventures - Ringstad Resort

Hotell Regine

Sommeren 2022 åpner nyrenoverte Hotell Regine i vakre Bø i Vesterålen. Hotellet har fått sitt navn etter Regine Normann, kjent som den første kvinnelige forfatteren fra Nord-Norge. Hennes verk hentet mye inspirasjon fra Vesterålens natur– nå er det din mulighet til å la deg inspirere!

Hotellet finner du på Straume, midt i hjertet av Bø. Hos oss kan du nyte en fantastisk utsikt mot Saltvatnet (Straume Naturreservat), et av de rikeste våtmarksområdene for fugletitting i Vesterålen.

Bø byr på det beste av urørt nord-norsk natur. Enten du foretrekker å slappe av på endeløse kritthvite strender, sykkeltur på rolige landeveier, eller fjellturer i selveste Hiker’s Paradise, er vi sikre på at du vil nyte en uforglemmelig ferie hos oss. Hotell Regine vil være det perfekte utgangspunkt for alle opplevelser og eventyr som Bø har å by på. Velkommen skal du være!

 • Frokost inkludert i overnattingsprisen
 • Gratis fiber-nett på alle rom og fellesområder
 • Stor parkeringsplass (samt mulighet for lading av el-bil)
 • Romtyper:
  • 5 stk. enkeltrom (5 sengeplasser)
  • 7 stk. dobbeltrom (16 sengeplasser)
  • 4 stk. superior-rom inkl. sovesofa (9 soveplasser)
  • 2 stk. leiligheter inkl. minikjøkken (6 soveplasser)
  • Tilrettelagt HC rom.

Besøk vår hjemmeside, eller ta kontakt for mer informasjon.

- - - 

Kontakt oss

Veaveien 19
8475 STRAUMSJØEN

Telefon: +47 910 03 150
E-post: booking@hotellregine.no
Nettside: hotellregine.no

Moderne hytte i idylliske Spjutvik

Moderne hytte med tre soverom og flott beliggenhet på mange måter. Hytta ligger i den lille bygda Spjutvik 23 kilometer fra Sortland.

Fasiliteter:

 • Tilgang til strand - strandlinje
 • Trådløst nettverk
 • Privat badestamp/hot tub (elektrisk oppvarmet)
 • Vaskemaskin
 • Privat terrasse
 • Kjøkken
 • Gratis parkering på stedet
 • TV
 • Air condition

Om stedet

Dette er et idyllisk og rolig sted, men likevel er det kort vei til småbyen Sortland der man finner de fleste fasiliteter en by skal ha. På sommeren er dette en solrik plass gjennom hele dagen til sent på kveld. På høsten og vinteren fra september og utover blir det gradvis mindre sol og gode muligheter for å se nordlys dersom forholdene ligger til rette for det.

Dersom en norgesferie er på agendaen vil kanskje det å oppleve Vesterålen og Lofoten i relativt trygge omgivelser være et godt alternativ.

Det er mange ting man kan oppleve i Vesterålen og området rundt Spjutvik/Sortland året rundt.

Sortland som ligger 23 km fra hytta har de fleste fasiliteter man kan forvente av en liten nordnorsk småby.

De fleste som besøker området vårt er likevel mest opptatt av andre ting. Naturen i området er fantastisk med hav, fjorder og fjell i alle varianter. Det er masse muligheter for å gå på turer i fjellet, på fisketur i ferskvann og elver samt komme seg på havet om det er ønskelig. I Vesterålen finner man etter min mening det samme som i Lofoten bare med mindre trengsel og i større skala. Besøk gjerne fiskeværet Nyksund i Øksnes, området rundt Ringstad i Bø, Møysalen Nasjonalpark i Sortland/Hadsel eller yttersiden av Andøy så får man se hva Vesterålen har å by på.

Spjutvika ligger også bare 26 kilometer fra Lofast (veien til Lofoten) så herfra kan man fint ta en avstikker (dagstur feks) til Lofoten.

Spjutvika har fantastiske sol og lysforhold sommerstid der man fra slutten av april til 1. september har sol det meste av døgnet. Utover høst og vinter når mørketiden kommer gode forhold for å observere nordlys fra hytta. Vil man oppleve nordlyset i stummende mørke finnes mange steder der det går helt fint å stikke seg bort.

Vesterålen er også et fint sted å tilbringe en vinterferie. Nordlys er nevnt og her finnes også aktører som tilbyr guiding/nordlysturer. Videre er det sesong for hvalsafari fra Andenes om vinteren. Turer med hundesleder, toppturer på ski og mye mye mer for de som ønsker aktiviteter. For dem som bare vil ta livet med ro og nyte omgivelsesne og det spesielle lyset/mørket er det bare å slappe av i den moderne Saltdalshytta i flomålet.

Det vil bli tillagt et rengjøringsgebyr på kr 1.500,-.

- - -

Kontakt oss

Ole T. Albrigtsen
Tlf.: 41 02 02 92
Epost: ole.albrigtsen@dnb-eiendom.no

Hurtigrutemuseet - Museum Nord

Besetningen på Hurtigrutemuseet gleder seg til å ta imot sine egne reisende. Store opplevelser for voksne og barn, og gamle og nye venner av hurtigruta. Sett av god tid og bli med på en reise gjennom hurtigrutas historie på nytenkende og spennende måter.

MS Finnmarken 1956 står som et monument over Norges kysthistorie midt i sentrum av Hurtigrutens fødested, Stokmarknes. Skipet har fått sitt ikoniske bygg, og sommeren 2021 ønsker vi velkommen til vår båt, og en ny og rik reise i Hurtigrutens historie. Du inviteres inn i sterke møter med sjømenn, gründere og passasjerer.

I salongene fra DS Finmarken 1912 og om bord i MS Finnmarken vil du kjenne på atmosfæren fra ulike tidsepoker. Hurtigrutas betydning for norskekysten løftes frem gjennom moderne utstillinger, deltakelse og et kunnskapsrikt vertskap. Besøk broa, byssa, maskinrommet, gamle lugarer og mer. Ta deg en tur ut på dekk hvor en Ford 17M fra 1971 er på reise. Nyt mat og drikke i spisesalen fra 1956 mens ungene leker i nabosalongen med leker fra ulike tiår. Hurtigrutemuseet byr på minnerike opplevelser for både voksne og barn, og for de både med og uten forkunnskaper om Hurtigruta. Et besøk i Lofoten, Vesterålen og Nord-Norge bør inneholde en dag på Hurtigrutemuseet!

Priser

Voksen: 225,-
Barn (6-17 år): 150,-
Barn under 6 år: 0,-
Student: 200,-
Senior: 200,-
Familie (per voksen/barn): 200,-/120,-
Guidet tur: 50,-
Årskort: 420,-

Åpningstider

Åpent 1. januar - 31. mars 2022
Man - fredag kl.12.00 - 15.30
Lør - søndag kl.11.00 - 17.00

- - -

Kontakt oss

Richard Withs plass
8450 Stokmarknes

Telefon: 76 11 81 90
E-post: hurtigrutemuseet@museumnord.no
Nettside: hurtigrutemuseet.no
Facebook: facebook.com/hurtigrutemuseet/

SULT Grill House

På SULT Grill House serverer vi mat som er basert på ferske råvarer som kommer fra norske, lokale leverandører. Våre kreative og kvalitetsorienterte kokker lager alt fra bunnen av.

Historien om SULT

Sult er romanen som regnes som Knut Hamsuns gjennombruddverk. Den kom ut første gang i juni 1890 og oppfattes ofte som delvis selvbiografisk. Hovedpersonen er en ukjent og fattig ung mann som prøver å livnære seg som forfatter i Kristania. Han lever bestandig på sultegrensen.

Knut Hamsun viser hvor desperate mennesker kan bli når de er fattige og sultne. Men først og fremst er romanen et eksempel på hvordan det irrasjonelle sjelelivet får spillerom i situasjoner der enkeltmennesket lever i et mentalt grenseland: "Jeg var blitt drukken av sult, min hunger hadde beruset mig".

21 år etter Sult kom ut første gang bodde Knut Hamsun på rom nr. 10 på Sortland Hotell og skrev den tredje og siste boken av vandrer trilogien Den Sidste Glæde. Sortland Hotell var da nytt, bare tre år gammelt. Dette er starten på hotellets sterke kulturfokus.

Basert på ferske råvarer

På SULT Grill House serverer vi mat som er basert på ferske råvarer som kommer fra norske, lokale leverandører. Våre kreative og kvalitetsorienterte kokker lager alt fra bunnen av.

Maten grilles på en original Josper grill. Josper er en kull- og vedfyrt, lukket grillovn fra Spania og setter preg på menyen vår. Det er kombinasjonen av kull og tre som gir en helt unik, aromatisk røkt smak. 

Åpningstider
Man – lør kl. 16.00 – 22.00

For bordbestilling ta kontakt med oss på telefon 76 10 84 00 eller på mail så vi kan skreddersy ditt opplegg.

- - -

Kontakt oss

Vesterålsgaten 59
8400 Sortland

Tlf.: 76 10 84 00
E-post: post@sortlandhotell.no

Neumann's Røykeri & Supperclub

Neumann's Røykeri & Supperclub er en gastronomisk nytelse med et unikt matkonsept, basert på lokale råvarer og konsekvent slowfood tilberedning.

Vi ønsker velkommen til Neumann's i det gamle seperatorrommet til Neptun Sildoljefabrikk Melbu.

Gastronomisk nytelse

Neumann's Røykeri & Supperclub er en gastronomisk nytelse med et unikt matkonsept, basert på lokale råvarer og konsekvent slowfood tilberedning.

En økologisk varig produksjon av lokale råvarer og yrkesstolthet i matlaging er vår filosofi.

Vårt mattilberednings konsept er basert på skånsom og respektfull behandling av råvarer. Alle retter her på Neumann's er egenprodusert, ingenting er ut av boks.

Vår matserverings tider fra september 2021

Torsdager kl. 16:00-19:00
Fredager kl. 18:00-21:30
Lørdager kl. 18:00-21:30

- - -

Kontakt oss

Neptun Sildoljefabrikk
Moloveien 1
Melbu

Tlf.: +47 481 10 827
E-post: trandamperi@gmail.com
Nettside: neumannsupperclub.com

Skrivestua i Hovden

Nå kan du ta med deg arbeidsoppgavene dine og jobbe i en flott ett-roms leilighet i rolige og spektakulære omgivelser. Her kan du la blikket hvile på sjø og fjell til hjelp for kreative tanker.

Frugga feriehus utvider tilbudet!

Nå kan du ta med deg arbeidsoppgavene dine og jobbe i en flott ett-roms leilighet i rolige og spektakulære omgivelser. Her kan du la blikket hvile på sjø og fjell til hjelp for kreative tanker. Er du glad i naturen og fjellet, er det mange muligheter til å gå korte eller lange fjellturer i fritiden. Eller du kan fiske i sjøen eller i ferskvann.

Romslig ett-roms leilighet (50 kvm)

Leiligheten er nyoppusset med ett hovedrom på ca 40kvm(stue/kjøkken), gang og bad, totalt ca 50 kvm. Panoramavindu mot hav og fjell. Sofagruppe, kjøkken (med induksjonstopp, avtrekksvifte, oppvaskmaskin, kjøleskap), skrivebord og sengeplass til en/to personer.

Skrivestue for en/to personer

Ville du like å jobbe i rolige omgivelser i en ett-roms leilighet med utsikt mot hav og fjell? Skriver du fagbøker, trenger inspirasjon til å få ferdig en artikkel eller er i gang med en ny roman, da kan vi tilby deg en flott skrivestue.

Leiligheten har utsikt mot storhavet, der ser du midnattssola om våren og sommeren, nordlyset om høsten og vinteren. Er du heldig får du også oppleve en skikkelig storm og kan føle naturkreftene på nært hold. Det åpne landskapet kan være frigjørende for kreative arbeidsprosesser.

Stedet har godt og stabilt nettverk og gratis WIFI.

Frugga Feriehus - kombinert med skrivestua for grupper/team (max 6 personer)

Er dere et team som ønsker å jobbe sammen om et felles prosjekt noen dager, kan dere kombinere Frugga feriehus og leiligheten. Disse to enhetene ligger tett sammen med en liten gårdsplass imellom. Her kan dere også bruke naturen i oppgaveløsningen.

- - -

Kontakt oss

Moloveien 14
8475 Straumsjøen

Telefon: +47 992 33 070
E-post: tove@frugga.no
Nettside: https://fruggaferiehus.no/

Andenes Fyr - Museum Nord

På toppen av Andenes fyr har du den beste utsikten i Andenes, samtidig som du får oppleve en viktig del av både norsk kysthistorie og lokal historie. På vei opp lærer du mer om Andenes fyr og fyrtårn i Norge. Fyret er over 160 år gammelt, og er et av Norges høyeste fyrtårn.

Andenes fyr ble påbegynt i 1856 og er bygget av støpejern på utsiden og murstein på innsiden. Byggingen ble ledet av den danske fyreksperten La Maire, og utført for det meste av tilreisende arbeidere fra Mørekysten. Fyret ble ferdig i 1859, og ble tent 24. september det året.

Med sine 40 meter er Andenes fyr et av Norges høyeste og vakreste fyrtårn. På toppen kan du gå ut på balkongen og rundt hele fyret. Da har du godt over 2 mil med utsikt på klare dager og kan se blant annet Senja og Bleiksøya.

Når du har gått opp den første trappa kommer du inn i en liten suvenirbutikk, der du kan lese alle de morsomme t-skjortene eller kjøpe med deg noe fint for å huske turen. Her kjøper du billetten til fyret, og om du ønsker så kan du samtidig kjøpe billett til Andøymuseet til rabattert pris.

Åpningstider
11:00 – 18:00 hver dag ut august.
11:00-18:00 mandag-lørdag resten av året.

- - -

Kontakt oss

Andenes Fyr
8480 Andenes

E-post: andoymuseet@museumnord.no

Sosiale medier
Facebook: facebook.com/AndenesLighthouse
Instagram: instagram.com/andeneslighthouse/
YouTube: youtube.com/channel/UC03LV5uKcsUMrzCMfryLDkg
TikTok: tiktok.com/@andoymuseet
Snapchat: snapchat.com/add/andenesfyr

Dagstur fra Markedsbrygga med Strandhugg - See Vesterålen

Padling er en helt unik og spesiell måte og oppleve naturen. Fra kajakksete glir du lydløst rett over vannet i en storslått natur med gode muligheter for å komme tett inn på dyrelivet og få et helt annet syn på omgivelsene rundt en du er vant til.

Våre instruktører guider deg på en trygg måte rundt i skjærgården og gir deg tips til hvordan du kan manøvrere kajakken på best mulig måte.

Vi tar deg med til en nærliggende perle som kun er tilgjengelig sjøveien. Før turen blir du instruert av en erfaren guide om hvordan du skal beherske kajakken på best mulig måte, turen vill bli lagt slik at det ikke kreves noe tidligere erfaring.

Turen går en times tid til (Risøya) som er en liten øy et stykke utenfor Stokmarknes. Her vil vi gjøre et strandhugg hvor det vill være mulig og nyte medbrakt matpakke. Vi tar med noe varmt og drikke.

Etter en halvtimes pause går turen tilbake Stokmarknes nesten samme veien som vi kom.

Husk kamera før det vill garantert være mye og ta bilde av underveis.

- - -

Kontakt oss

Karl-Christian Karlsen
Telefon: +47 919 94 359
E-post: post@seevesteralen.no
Nettside: seevesteralen.no

Kveldstur i kajakk - See Vesterålen

Bli med på kveldstur i kajakk fra markedsbrygga på Stokmarknes. Vi viser deg litt av hva Stokmarknes har å by på før vi sklir litt vekk fra byen og i spektakulære omgivelser.

I kajakk glir du lydløst over vannet og får et helt nytt perspektiv.

Her får du sett alt spisse fjell, og får en god sjanse til å treffe på lokalt dyreliv som sjøfugler, sel og ørn. Lyset i nord på kvelden er også noe før seg selv, og skal vi anbefale en plass og oppleve dette fra, så er det fra kajakksete.

- - -

Kontakt oss

Karl-Christian Karlsen
Telefon: +47 919 94 359
E-post: post@seevesteralen.no
Nettside: seevesteralen.no

Trugevandring i magisk vinterlys

Vinterlyset er vakkert i vår region. Et magisk lys som skinner i fjell og på himmel er en del av omgivelsene vi går i. Vår «mørketid» er egentlig vår fargetid.

«Stillheten og langsomheten, er det ikke det som også er naturgleden?»
Odd Børretzen, Norsk visesanger

Fra vår vintercamp vandrer vi i lett terreng. Omgivelsene er vakre, og vår kunnskapsrike guide forteller om området vi går i. Det er flere ørner i området, og sjansen får å få se denne vakre fuglen er stor. Vår guide vil også fortelle om ørnfangerhulen som ble brukt til å fange ørn som ble solgt i Europa for ca. 100 år siden. Vi serverer varm drikke på denne turen.

Turen er lite krevende, og passer for de fleste. Du trenger ikke eå ha tidligere erfaring i bruk av truger


Program for våre gjester:
1. Oppmøte på Melbu Hotell, Melbu eller Hurtigrutens Hus, Stokmarknes.
2. Transport til området som vi skal besøke. Dette ligger maksimalt 20 minutters kjøring fra området der en blir plukket opp. Etter parkering har vi ca. 5 minutters gåtur før vi kommer til campen vår på vannet.
3. Informasjon og utdeling og tilpassing av truger og staver.
4. Trugetur i ca. 2,5 timer. På turen vil vi ha en drikkepause.
5. Retur til startpunktet på turen.

Dette er inkludert i opplegget:
• Transport og guidet trugetur
• Leie av truger og staver
• Varm drikke


Viktig å vite:
• Vår turleder stiller krav til skotøy og antrekk slik at en sikrer at gjestene ikke fryser. Informasjon om antrekk gis i informasjonsbrosjyre. Feil turantrekk vil medføre at en ikke får delta på turen.

Booking :
• www.adventure4life.no
• Telefon +47 959 24 921


8445 Melbu

Telefon: 959 24 921
E-post: contact@adventure4life.no
Nettside: http://www.adventure4life.no/

Vesterålsfjellene – snøkledde og vakre

I «Hikers Paradise» finner du mange lett tilgjengelige fjell å vandre i – også på vinteren. Det spiller ingen rolle hvor du går. Den uslåelige kombinasjonen av fjell og hav gjør turen til en storslått opplevelse. På toppen av et fjell er utsikten så praktfull at en ikke ønsker å starte på nedstigningen.

Våre guidede turer på vinteren går i fjellene på Hadseløya, som er i den sørlige delen av Vesterålen. Våre guider krydrer opplevelsen med interessante historier og faktainformasjon om området vi går i.

I vår region er det mye ørn. Vi kan nesten garanter at vi får se denne praktfulle fuglen som svever over oss på leting etter et bytte. Elg er også et skue som vi også kan få oppleve da bestanden er høy i området.

Lyset på vinteren er helt magisk. Det fargerike, kalde lyset som skinner mot snøkledde fjell fasinerer mange. Sikkerheten er også i høysetet, og våre gjester er utstyrt med staver og isbrodder i tilfelle det er behov for dette.


Program for våre gjester:
1. Oppmøte på Melbu Hotell, Melbu eller Hurtigrutens Hus, Stokmarknes.
2. Transport til fjellet som skal bestiges. Dette ligger maksimalt 15 minutters kjøring fra hotellet. Ved ankomst fjellfoten, vil en få utdelt staver og evt. isbrodder.
3. Guidet tur i fjell som er 260-513 meter over havet. På turen vil det være rikelig med stopp der en får nyte medbrakt nistepakke og drikke. Kamera er en viktig del av turutstyret.
4. Etter å ha vært ute i 3-4 timer, vil en returnere til hotellet.

Dette er inkludert i opplegget:
• Transport
• Leie av staver og isbrodder
• Fjellfører

Viktig å vite:
• Vår fjellfører stiller krav til skotøy og antrekk. Informasjon om antrekk gis i informasjonsbrosjyre. Feil turantrekk vil medføre at en ikke får delta på turen.
• Mat og drikke er viktig for en god turopplevelse.


Pris per person: NOK 795,-


8445 Melbu

Telefon: +47 959 24 921
E-post: robin@a4l.no
Nettside: adventure4life.no

Samisk Glamping

Glamping i Lavvo eller Gamme.

Tradisjonelt har samene bodd og levd i lavvo, og det gjør vi fremdeles under de mest intense periodene i arbeidet med reinen. Da legger vi bjørkeris på bakken med reinskinn oppå. Det gir både isolasjon og blir som en madrass. Å sove rundt bålet gir varme og en helt spesiell ro i sjelen.

Nå kan du også oppleve denne egne roen og vi tilbyr dere å overnatte i både lavvo og goahti/gamme!

Nyt den lange og lyse Nordlandsnatten

Dere får komfortable senger med deilige dyner og puter samt et varmt ullpledd. Blir kvelden og natta varm, har gammen myggdør, så dere kan sove med åpen dør og nyte den lange og lyse Nordlandsnatten…

I gammen er det plass til 4 personer. Passer også fint for familier! I lavvoen er det plass til 2 personer. (Denne har ikke myggdør). Her kan det settes inn 1 eller 2 ekstra gjestesenger.

Kveldsmat rundt bålet

Ved gammen er det en gapahuk der dere kan tenne bål og tilberede egen kveldsmat om dere ønsker det. Det er også mulighet for å bestille middag fra oss.

For dere som overnatter er det tilgang til nybygde toaletter og dusj.

Frokost kan bestilles mot et tillegg i prisen.

Reiseseng for baby er tilgjengelig på forespørsel.

- - -

Kontakt oss

Kringelveien 421
8407 Sortland

Telefon:+47 908 77 558
E-post: lailainga@hotmail.com
Nettside: ingasamisiida.no

Andenes Suite Hotel

Et suitehotell designet for å gi deg stor frihet og en ekstra god opplevelse, tett på barsk nord- norsk natur.

Her finner du ro og inspirasjon i en ikonisk og sentral bygning i Andenes sentrum. Suitene er komfortable, godt utstyrt og med høy standard. Kanskje har du opplevet et mektig møte med hval, eller du har deltatt på en fuglesafari, opplevet midnattsol, nordlys eller uvær i Andøys flotte natur? Også under en forretningsreise eller konferanse er det godt å kunne trekke seg tilbake for ro og ettertanke i en suite med alle bekvemmeligheter. Hva med å nyte en spabehandling, eller en treningsøkt i vårt velutstyrte treningsrom med motstrømsbasseng, etterfulgt av en avslappende stille stund i vår sauna?

Opplevelser, hygge og velvære er våre verdier som vi ønsker å dele med deg.

Kapasitet:

 • 15 (36 senger) suiter inkl. kjøkken
 • 1 jr. suite (dobbeltrom uten kjøkken)
 • 6 dobbeltrom
 • 2 enkeltrom
 • Mulighet for ekstra seng i stuen
 • Mulighet for ekstra babyseng
 • Konferanserom: 1 (maks. 30 personer) / 2 (maks 150 personer)

Fasiliteter:

 • Høy standard suiter & dobbeltrom
 • Alle rom har bad av høy standard
 • Kjøkken (oppvaskmaskin, espressomaskin, kjøleskap mm.)
 • Suiter/rom som er tilrettelagt for personer med nedsatt funksjonsevne
 • Tilgang via trapper eller heis

Service (Inkludert i prisen):

 • Sengetøy, håndklær og daglig rengjøring
 • Elbillader og gratis parkering
 • Resepsjon og bar
 • WiFi og smart TV
 • Treningssenter med motstrømsbasseng
 • Relax senter med sauna, jacuzzi

Kan bestilles/ koster ekstra:

 • God norsk frokost
 • Lunsj og middag
 • Spa behandling på hotellet

Du er velkommen til å kontakte oss for mer informasjon og priser!

- - -

Kontakt oss

Andenes Suite Hotel

Roald Amundsensgate 17,
8480 Andenes

Telefon: 414 15 550
E-post resepsjon@andenessuitehotel.no 
Nettside: andenessuitehotel.no

Scandic Sortland

Scandic Sortland har med sin fantastiske beliggenhet, panoramautsikt over Sortlandsundet og de flotte fjellene i Vesterålen – med den majestetiske Møysalen i spissen.

Scandic Sortland er moderne innredet med 128 rom. I første etasje finner du resepsjon, lobby, møterom, restaurant og en monumental glassfasade med utsikt over Vesterålen. Hotellet har tre små møterom og en stor konferansesal som kan deles inn i tre mindre rom. Beliggenheten så nært sentrum, gjør at dette hotellet fort blir ditt førstevalg.

Kulturfabrikken på Sortland er vår nærmeste nabo, og der finner du blant annet kino, bibliotek og kulturhuset. Sortland ligger midt i Vesterålen og er et geografisk og kommunikasjonsmessig senter for regionen.

Vesterålen har fantastiske naturopplevelser å by på, året rundt. Her får du vakker natur, majestetiske fjell og fjorder, hvite strender og storhavet tett på. Om du foretrekker kultur, sport, velvære eller fart og spenning, er Sortland et perfekt utgangspunkt. Og med unik utsikt til både hav og fjell, er vårt hotell ideelt for aktive og eventyrlystne gjester.

Nærmeste flyplasser er Stokmarknes Lufthavn, ca 20 minutter fra sentrum, og Evenes flyplass ca 1 time og 45 minutter unna. Kommer du med bil, har vi rikelig med parkeringsplasser rett utenfor hotelldøren.

Kontakt oss

Havnegata 3
8400 Sortland

Telefon: +47 76 11 06 02
E-post: sortland@scandichotels.com
Nettside: scandichotels.no/sortland
Facebook: facebook.com/scandicsortland

Kvitnes Gård restaurant

Vi har en liten restaurant med ca. 30 sitteplasser og kjøkkensjefen er Halvar Ellingsen, en av Norges fremste kokker.

Vi lover at du skal få smake på det beste Vesterålen har å by på av råvarer fra regionen. Det meste vi serverer har vi enten dyrka eller sanka på gården, eller det har vokst opp på gården. Vi har 70 sauer pluss en skokk med lam. Tre griser og i løpet av sommeren får vi også høns og kyr. Vi har også ett mål med grønnsaksåker.

Vi har en vinkjeller med godt utvalg europeiske viner, men vi setter også opp drikkepakker som matcher maten.

Vår store lidenskap er å vise frem alle de fantastiske råvarene i området, vi har høye ambisjoner og prøver å leve i ett med naturen rundt oss. Dyrene går inne på tunet og vi inviterer gjerne gjestene med oss ut i åkeren for å vise hvor gulrota vokser.

I helgene tilbyr vi en stor smaksmeny bestående av 20-25 retter.

Søndag-torsdag fra 15. juni og ut august tilbyr vi en litt annen meny, hvor man selv kan velge hvor mange retter man vil spise. Råvarene er de samme. På formiddagene har vi kafe med vafler, kake, kaffe og saft.

- - -

Kontakt oss

Møysalveien 2659 
8413 Kvitnes

E-post for booking: booking@kvitnes.com
Andre henvendelser: hello@kvitnes.com
Telefon: 46908005
Nettside: www.kvitnes.com

Opplev Midnattssola – Midnattsol Camping

Opplev midnattssola på vår lille, intime, - og unike campingplass, med fri horisont og storhavet som nærmeste nabo.

Hvor er det mer naturlig å oppleve midnattssola enn på MIDNATTSOL CAMPING!

 • i landsbyen Bleik
 • fra bobilen eller teltåpningen
 • fra fjellet
 • på stranda
 • på sjøen
 • i landsbyen
 • på golfbanen
 • på puben

Opplev midnattssola på vår lille, intime og unike campingplass, med fri horisont og storhavet som nærmeste nabo.

Campingplassen ligger i Landsbyen Bleik ved den 2,5 km lange Bleiksstranda på yttersida av Andøya - en av Norges lengste sandstrender.

Med campingplassen som utgangspunktet kan du vandre langs stranda, rusle gjennom Landsbyen, besøke butikken og kafeen og kanskje en tur på puben der man kan ta et glass på terrassen mens kveldssola speiler seg i sjøen. Det anbefales også turer i de spektakulære fjellene som omkranser stedet.

Når forholdene ligger til rette kan du også nyte midnattssola fra Måtind, eller en av de andre nærliggende fjelltoppene.- dette vil gi deg opplevelser du sent vil glemme.

Et steinkast fra campingplassen finner du Bleik Golfstrømbane som er blitt betegnet som en golfbane med en av de vakreste beliggenhetene i verden. Dette er en 9 -hulls linksbane som kan gi deg en golfopplevelse utenom det vanlige.

Campingplassen kan tilby:  

 • ca. 60 plasser med strøm for bobil/campingvogn
 • 10-15 teltplasser
 • 3 hytter
 • rorbu med 2 leiligheter og 9 dobbeltrom

Vi har hatt mange fornøyde gjester – vi vil gjerne ha fler – VELKOMMEN!

Pris hytte 1 og 2

Kr. 1250,- (3 sengeplasser) per natt/3 netter.
15% rabatt for en uke.

Pris hytte 3 (enkel standard - ingen vann)

Kr. 750,- per natt

Priser rorbuer

 • Enkeltrom: kr. 800,- per dag (enkeltseng i dobbeltrom)
 • Dobbeltrom: kr. 900,- per dag
 • Superior rom: kr. 990,- per dag
 • Leilighet med ett soverom: kr. 2000,- per dag (4 sengeplasser i grunnpris - maks antall gjester: 4.)
 • Leilighet med to soverom: kr. 2200,- per dag (4 sengeplasser i grunnpris - maks antall gjester: 4.)

Sengetøy, håndklær og rengjøring ved utsjekking er inkludert i prisen.

- - -

Kontakt oss

Midnattsol Camping
8481 Bleik

Telefon: +47 478 43 219
E-post: midnattsol.camping@gmail.com
Nettside: midnattsolcamping.com

Guiding og historiefortelling

Vesterålen har et usynlig landskap av fortellinger om alt fra gamle sagn til moderne næringsutvikling. Vil du vite mer om det fantastiske øyriket Vesterålen? Trenger du guide for gruppa di, eller har lyst til å vite mer om vesterålsk kystkultur?

Guiding

Jeg tilbyr primært guiding i Øksnes, men kjenner hele regionen godt og kan tilby guiding i hele Vesterålen.

Jeg guider på norsk og engelsk.

Gruppestørrelse: Minimum 6, maks 25 personer.

Bestilling: Guiding må bestilles minimum to dager i forkant. Bestiller må besørge transportmiddel for gruppa. Ved bestilling vil jeg diskutere turen med deg, slik at opplegget blir akkurat slik den passer for gruppa di.

Pris: Avhengig av antall timer og avtales ved bestilling.

Guideturen «Det gamle fiskeværet Nyksund» er et spesiallaget opplegg som kan bestilles fra medio juni 2021. Mer info se hjemmesida.

Fortellerstunder

Fortellerstunder i eller ved naustet mitt på Sannan, Alsvåg. Kystkulturtema vil varierer fra gang til gang. Varight: ca. 40 – 60 minutter. Fortellerstundene annonseres på hjemmesida og i andre sosiale medier.

- - -

Kontakt oss

Tekstbutikken AS
Lifjordveien 1148
Sannan
8432 Alsvåg

Telefon: +47 975 69 742
E-post: tekstbutikken@gmail.com
Nettside: tekstbutikken.com

Havsula Cafe og Vertshus

Hos oss kan du spise god husmannskost laget fra bunnen av i vår koselige restauranat og bo godt midt i sentrum.

Koselig restaurant

I vår koselige restaurant finner du hjemmebakte kaker og god husmannskost laget fra bunnen av. Vi bor midt i matfatet, så mange av våre retter har råvarer fra fiskefabrikken her på Melbu eller laksefabrikken på Børøya.

Eksempler fra vår meny (vi bytter ca. annenhver mnd):

 • Fiskegrateng m/poteter og baconsmør
 • Bacalao m/godt brød
 • Oksesmåsteik m/poteter og tyttebær
 • Kjøttkaker m/ertestuing, brunsaus og poteter
 • Italiensk pizza m/hvalkjøtt, ruccola og parmesan

Alle rettigheter.

Restauranten har plass til 46 personer, og vi kan tilby både buffet-middag fra kr. 290 samt ala carte fra vår meny.

Overnatting

I overetasjen har vi fine og koselige rom du kan overnatte i. Både enkeltrom (totalt 5 stk.) og dobbeltrom (totalt 3 stk.), vi har TV og internett på alle rom, tilgang til fullt utstyrt kjøkken og ligger midt i sentrum av vakre Melbu.

Bad og toalett på gang i hver etasje.

Priser

Priser fra kr. 600,- for enkeltrom og kr. 800,- for dobbeltrom.

Åpent alle dager fra 10-22, lørdag 10-03 og søndag 12-18.

Hjertelig velkommen inn til oss!

- - -

Kontakt oss

Christian Fredriksens gate 14,
8445 Melbu

Telefon (rom): +47 930 92 633
Telefon (cafe): +47 468 30 280
E-post: viviannaas@hotmail.com
Nettside: havsulacafe.no

Risøyhamn Sjøhus

Våre sjøhus ligger idyllisk til i Risøyhamn med panoramautsikt over Andfjorden, Risøyrenna og hurtigruteleia.

Sjøhusene i høy standard over 2 etasjer har stue, kjøkken, bad og soverom samt utebod. Alle har TV og gratis WiFi. Godt utrustet kjøkken med spisebord, ovn, kjøleskap, oppvaskmaskin, kaffetrakter, vannkoker etc.

Hovedbygningen har fasiliteter for vask og tørk av klær. Det er kun 150 meter til nærmeste dagligvarebutikk.

Vi har 2 store sjøhus på 112 kvm., 4 soverom med totalt 8 senger. 8 sjøhus på 66 kvm., 2 soverom med totalt 4 senger.

Vi har også 5 nyoppussede leiligheter (2 og 3 soverom) for kortidsutleie sentralt i Risøyhamn, bare 400 meter fra sjøhusene.

Båtutleie

Vi har 10 høykvalitets båter for utleie, 4 stk. 21fot og 6 stk. 23fot m/hardtopp. Fiskeutstyr.

Aktiviteter

I samarbeid med lokale aktører tilbyr vi aktiviteter som hval- og fuglesafari, nordlysaktiviteter, besøk i aktivitetssentre etc.

Vi tilbyr også transport fra og til flyplass.

Velkommen!

Kontakt oss

8484 Risøyhamn

Telefon: +47 930 45 152
E-post: karlbehren@yahoo.no
Nettside: risoyhamnsjohus.no

Risøyhamn Sjøhus - Camping

Oppstilling bobil og caravan med sjøutsikt!

Risøyhamn Sjøhus har 14 oppstillingsplasser for bobil/caravan, idyllisk beliggende med panoramautsikt over Andfjorden, Risøyrenna og hurtigruteleia.

Oppstillingsplassene har strøm og alle har tilgang til servicebygg og fasiliteter for tømming.

Dagligvarebutikk i umiddelbar nærhet.

Vi tilbyr båtutleie og i samarbeid med lokale aktører aktiviteter som hval- og fuglesafari, nordlysaktiviteter, besøk i aktivitetssentre etc.

Velkommen!

Kontakt oss

8484 Risøyhamn

Telefon: +47 930 45 152
E-post: karlbehren@yahoo.no
Nettside: risoyhamnsjohus.no

Risøyhamn Sjøhus båtutleie

Idyllisk beliggende ved Andfjorden, Risøyrenna og hurtigruteleia er det kort vei til noen av Norges beste fiskefelt.

Om man velger åpent hav eller rolige fjorder som Andfjorden og Gavlfjorden, er fisket godt året rundt.

 • godt fiske etter kveite, torsk, sei, ur, brosme, makrell og laks
 • innendørs sløyerom rett på brygga
 • fryserom med egne skap for hver boenhet
 • utleie av havfiskeutstyr og flytedresser
 • salg av fiskeutstyr på plassen
 • gode og stødige båter aller nyeste utgave til leie, 4 stk. 21fot og 6 stk. 23fot m/hardtopp.
 • butikk og bensin noen få meter unna

Velkommen!

Kontakt oss

8484 Risøyhamn

Telefon: +47 930 45 152
E-post: karlbehren@yahoo.no
Nettside: risoyhamnsjohus.no

Tinden Handelssted

Et fiskevær med historie langt tilbake i tid, senere handelssted. Stedet som ble fredet av Riksantikvaren i 1994, er rehabilitert i perioden 2005 - 2020 etter antikvariske prinsipper og vil gi besøkende en spennende kulturell opplevelse.

Velkommen til Tinden Handelssted!

Bygningsmiljøet - kaianlegg, rorbuer, brygger, naust, uthus og bolighus representerer et autentisk bygningsmiljø der det arkitektoniske uttrykket kan føres tilbake til gjenoppbyggingen av stedet i 1883.

Salteriet

I salteriet er det etablert et dokumentasjonssenter som viser stedets historie fra yngre steinalder frem til i dag. De eldste dokumentene som er vist er fra 1567. Eierskapet til stedet siden 1830 er presentert i tekst og bilder.

Ivaretakelsen og rehabiliteringen av stedet i regi av dagens eier Stiftelsen Tinden Handelssted er behørlig dokumentert i tekst og bilder.

Overnatting i et autentisk fiskevær

Fiskeværet kan du leie helt eller delvis.
Stedet har godkjent kjøkken for matlaging.

Utleiekapasiteter

 • 2 autentiske frittstående rorbuer anno 1840 med 4 senger i hver enhet
 • 1 autentisk frittstående rorbu med to soverom, ett med 4 senger og ett med 2 senger
 • 4 autentiske rorbuer anno 1935 med 7-10 senger i hver enhet
 • Bolighuset har kjøkken, to stuer og 4 soverom
 • Moderne sanitæranlegg med store garderober, dusj og wc for damer og herrer.

Kontakt oss

E-post: post@tindenhandelssted.no
Telefon: +47 909 45 727

Utsiktsleilighet i Nyksund havn

Nyksund AS tilbyr topping av Nyksund-besøket med overnatting i en av Nyksund’s beste og flottest plasserte leilighet. I tillegg skreddersyr vi aktiviteter / opplevelser sammen med våre samarbeidspartnere tilpasset dine ønsker og behov!

Beliggenhet i 3. etasje med fantastisk utsikt over havnebassenget i Nyksund og med midnattssol rett inn i stua om sommeren.

Om leiligheten med fantastisk utsikt

Leiligheten har 2 soverom med plass til 4 personer. Det største soverommet har egen TV.

Leiligheten inneholder i tillegg bad med massasjedusj, toalett, og håndvask. Kjøkken med komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap/frys. Stue med spisebord, sofa og TV. Lufteveranda med bord og stoler. Leiligheten er komplett med absolutt alt du trenger for et KORTERE eller LENGERE opphold.

Tjenester vi tilbyr

I tillegg kan vi tilby følgende tjenester:

 • Video-overvåket gratis parkering utenfor bygget.
 • Kommer du med båt, disponerer du egen gjestebrygge så lenge oppholdet varer.
 • Ønsker du å forhåndsbestille matvarer, så fyller vi opp kjøleskapet for deg før du ankommer leiligheten – Pris: varekostnad + kr 250,-.

- - -

Kontakt oss

8439 NYKSUND

Telefon: +47 905 45 466
E-post: carlbchr@gmail.com
Nettside: nyksund.as
Facebook: facebook.com/nyksundbrygge

Fiskeopplevelser med Enjoy Øksnes

Opplev Øksnesfisket med oss i Enjoy Øksnes. Med våre raske og komfortable båter tar vi deg med til inn- og yttersiden av Øksnes.

Vi har utstyr etter sesong, og ellers det du trenger for en fin fiskeopplevelse.
Vi fisker etter ulike fiskearter som sei og torsk, og kveite som er en av våre favoritter.
Turene tilpasser vi etter gjesters ønsker og behov.

Enjoy Øksnes håndterer logistikken, og sørger for at din fiskeopplevelse i Øksnes skal være uten sidestykke!

Bli med å fange din første eller største fangst!

Kontakt oss

Storgata 8
8430 Myre

Telefon: +47 911 05 518
E-post: enjoyoksnes@outlook.com
Nettside: enjoyoksnes.no

Guidet topptur med Enjoy Øksnes

Enjoy Øksnes inviterer deg til å oppleve guidede toppturer til fem fiskevær i Øksnes - Nyksund, Stø, Tinden, Skipnes og Myre.

Du kan velge mellom Dronningruta mellom fiskeværne Stø og Nyksund, det gamle handelsstedet Skipnes, kulturarven Tinden, og det moderne fiskeværet på Myre – kommunesenteret i Øksnes.
Bli med ‘’Enjoy Øksnes’’ på en magisk rundtur i Øksnes med ribb eller på en spektakulær topptur til Tindstinden, Blåtinden, Stavtinden.
Turene tilpasser vi etter gjesters ønsker og behov.

Storgata 8
8430 Myre

Telefon: +47 911 05 518
E-post: enjoyoksnes@outlook.com
Nettside: enjoyoksnes.no

Fiskeværet Hovden - Feriehus

Fiskeværet Hovden ligger i et paradis på yttersida av Bø i Vesterålen. Dette er stedet for rekreasjon, inspirasjon, til begeistring, aktive eller langsomme opplevelser.

På yttersida av Bø i Vesterålen ligger Fiskeværet Hovden som en knyttneve ut mot storhavet. Her får du oppleve kystkultur i et levende fiskevær, nærhet til natur og naturkrefter og et inkluderende lokalsamfunn som for tiden består av fjorten fastboende.

Hovden er beriket med tre sandstrender, et vilt og vakkert landskap med flotte turområder, fjell og lukta av ramsalt hav og tørrfisk. Det åpne landskapet mot storhavet gir raske og skiftende værforhold og bidrar til spektakulære naturopplevelser og kontraster. Det er et yndet sted for fotografering av midnattssol, nordlys, landskap, fugler og hverdagsliv i fiskeværet.

Dette er stedet for rekreasjon, inspirasjon, til begeistring, aktive eller langsomme opplevelser.

Bo i et stort feriehus - retrostil

Stort feriehus på 120 m2 med 5 soverom og totalt 10 sengeplasser. Boligen er utstyrt med oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, kjøleskap, fryseboks, diverse elektrisk kjøkkenutstyr, vaskemaskin, tørketrommel, hårføner, og WIFI. Stilfullt innredet i retrostil, soverommene ligger i andre etasje.

Utvendig er det parkeringsplass, egen hage og utemøbler. Utmerket beliggenhet nær strender, hav og fantastiske turområder. Vi elsker dyr, men tillater ikke dyr i feriehuset.

Ta kontakt for leie og pris av overnatting i feriehuset, eller bestill via booking.com. I feriehuset har vi minimums leie på to døgn.

Feriehuset er en utmerket base for å utforske Bø og resten av Vesterålen over flere dager.

Storhavet Kafé

Storhavet kafé er nærmeste nabo til feriehuset. Der serveres det retter på hjemmelaget vis med lokale råvarer og produkter. Vi tilbyr også overnatting i glampingtelt i sommermånedene.

Velkommen til Fiskeværet Hovden – et paradis på yttersida av Bø i Vesterålen.

Kontakt oss

Hovdenveien 153
8475 Straumsjøen

Telefon: +47 456 63 747
E-post: fiskhovden@gmail.com
Nettside: fiskhovden.no

Storhavet Kafé - Fiskeværet Hovden

I en gammel skolestue fra 1928 serverer vi retter på hjemmelaget vis med lokale råvarer og produkter, både tradisjonelle og noen med ny vri, ofte basert på fisk og sjømat. Velkommen til bords!

På Storhavet kafé kan du nyte lunsj, middag, smakfulle kaker, god drikke og lokalhistorie for den som ønsker det. De fleste rettene kan bestilles som take away.

Vi har uteservering og alle rettigheter.

Hos oss må man bestille bord. Bordreservasjoner gjelder også for gjester som har booket overnatting i glampingtelt. Merk at all bordreservasjon er innendørs. NB! Begrenset kapasitet under pandemien.

Åpningstider 2022

Storhavet kafé har åpent våren frem til sommersesongen - lørdag og søndag fra 12 til 18.

I sommersesongen (juni, juli og august) - hver dag kl. 12 til 18.
Middagsservering i sommersesongen - kl.19. Kun forhåndspåmelding.

September - lørdag og søndag fra 12 til 18.

Med forbehold om private arrangement eller andre uforutsette hendelser. Dette opplyses på Facebook-siden vår.

Selskap og grupper

Planlegger du julebord, selskap eller middag for din bedrift, forening, vennegjeng eller familie? Vi tar imot bestilling for grupper hele året, også utenom ordinære åpningstider.

I kafélokalet i første etasje er det kapasitet for inntil 30 personer. Møterommet i andre etasje har plass til 24 personer. Min. antall for gruppebooking er 8 personer.

Vi samarbeider om løsninger og meny for ditt selskap. Alle rettigheter. NB! Begrenset kapasitet under pandemien.

Velkommen til Fiskeværet Hovden, et paradis på yttersida av Bø i Vesterålen.

- - -

Kontakt oss

Hovdenveien 153
8475 Straumsjøen

Telefon: +47 456 63 747
E-post: fiskhovden@gmail.com
Nettside: fiskhovden.no

Fiskeværet Hovden - Glamping

Her hos oss får du oppleve glamorøs camping i kontrastfulle omgivelser, nær havet og ved en vakker hvit sandstrand. Overnatting i Arctic dome er et helårig glampingtilbud, mens de fem canvasteltene tilbys i juni, juli og august.

På yttersida av Bø i Vesterålen ligger Fiskeværet Hovden som en knyttneve ut mot storhavet. Her får du oppleve kystkultur i et levende fiskevær, nærhet til natur og naturkrefter og et inkluderende lokalsamfunn som for tiden består av tolv fastboende.

Hovden er beriket med tre sandstrender, et vilt og vakkert landskap med flotte turområder, fjell og lukta av ramsalt hav og tørrfisk. Det åpne landskapet mot storhavet gir raske og skiftende værforhold som bidrar til spektakulære naturopplevelser og kontraster. Det er et yndet sted for vandring og fotografering.

Glamorøs camping

Vi tar det beste fra naturopplevelsen med camping, kombinerer det med moderne fasiliteter og det lille ekstra. Teltene og domen er koselig innredet med oppredd dobbeltseng, sittegruppe, gulvtepper, elektrisitet, varmekilde og wifi.

Glampingområdet ligger bak Storhavet kafé der også fasilitetene til glampingen er. Våre gjester disponerer to bad med dusj og toalett og et kjøkkenrom med kjøleskap, kaffetrakter, vannkoker, kopper og glass.

Overnatting i glampingteltene er et tilbud beregnet for voksne, men vi prøver i perioder å tilrettelegge for at også større barn i følge med en voksen, i samme telt, skal få muligheten. Det må da bookes direkte. Dyr er ikke tillatt.

Storhavet kafé

Storhavet kafé har åpent hver dag i sommersesongen. Der serverer vi retter på hjemmelaget vis med lokale råvarer og produkter, ofte basert på fisk og sjømat. Her kan du nyte frokost, lunsj, middag, smakfulle kaker og gode drikker. NB! Sjekk ut åpningstidene på hjemmesiden vår.

Ta gjerne direkte kontakt for tilbud og leie av overnatting.

Velkommen til Fiskeværet Hovden – et paradis på yttersida av Bø i Vesterålen.

- - -

Kontakt oss

Hovdenveien 153
8475 Straumsjøen

Telefon: +47 456 63 747
E-post: fiskhovden@gmail.com
Nettside: fiskhovden.no

Tekstbutikken

Kunne du tenke deg å vite litt mer om lokal historie, kultur, tradisjoner, lokale eventyr, natur, hverdagsliv og næringsliv? Har du lyst til å få et lite innblikk i fiskerbondefamilienes nærhet og avhengighet til naturen? Lurer du på hvordan fiskerinæringas innovasjon bygger på tusenvis av år med erfaringer? Er noe av dette av interesse for deg vil jeg mer enn gjerne være din guide når du besøker Øksnes og Vesterålen.

Jeg tilbyr guideoppdrag for grupper i busser og minibusser. I tillegg tilbyr jeg også fortellinger og en kopp kaffe eller te i mitt hjem, eventuelt i naustet mitt ved stranda mi på Sandan, Alsvåg.

Og hvem er jeg? Jeg er vokst opp i en fiskerbondefamilie i Øksnes. I mange år har jeg jobbet med kulturprosjekter og kulturformidling i Vesterålen. Jeg bidro til å etabler Nordnorsk Fortellerforum, og har vært prosjektleder for flere fortellerfestivaler i Nyksund.

Sannan
8432 Alsvåg

Telefon: +47 975 69 742
E-post: hjh@vkbb.no

Guidet kajakktur - See Vesterålen

Padling i kajakk lar deg komme inn på naturen og dyrelivet på en helt ny måte, mens du glir nesten lydløst gjennom vannet.

Det er en fantastisk aktivitet som kan være alt fra rekreasjon til hard trening. Kajakkpadling gir en unik følelse av mestring, og det finnes alltid nye utfordringer å strekke seg til innen kajakkpadling.

Kajakk, åre, vest og spruttrekk er inkludert i prisen.

2-3 timers padletur

Vi tar utgangspunkt fra Straumfjord i Eidsfjorden. Dette er en tur tilpasset nybegynnere, og vi går gjennom alt du må kunne for å være med på en slik tur før vi starter. Turen passer utmerket til familier og par som ønsker å oppleve kajakk og Vesterålens natur fra havet på en ny måte.

- - -

Kontakt oss

Karl-Christian Karlsen
Telefon: +47 919 94 359
E-post: post@seevesteralen.no
Nettside: seevesteralen.no

Nyksund Arctic Ocean Adventures

Vesterålen er et av de vakreste stedene i verden, men få vet hvor unikt det er i verdenssammenheng under havoverflata. I sommer tilbyr vi snorkle- og fridykkersafari i fiskeværet Nyksund.

Snorkle- og fridykkersafari

Fiskeværet Nyksund ligger på yttersida av Vesterålen helt på kanten mot storhavet. Nyksund er som en liten by med et levende lokalsamfunn og kystkultur, med et lite fiskemottak, flere spisesteder, kunstutstillinger, en bokhandel og bruktbutikk.

Trygge guidede turer under vann

Nyksund tilbyr rå natur både over og under vann. Det er her den kjente fjellturen Dronningruta starter og i sommer tilbyr vi trygge guidede turer under vann til snorkle- og dykkesteder med vakre landskap, store tareskoger og et unikt rikt liv.

Tida er kommet for å oppdage hvordan 70 % av jordoverflata egentlig ser ut – tett på deg selv og livet i det store havet.

Du kan ligge i overflaten og snorkle, eller du kan prøve fridykking. Å fridykke er å bruke lungene dine som eneste luftreserve og det gir deg en større frihet til å utforske over tid under vann. Om du tenker at dette er en ekstremsport for de få, kan vi bekrefte det motsatte. Dette er en trygg opplevelse med erfarne instruktører og godt utstyr, og perfekt for å ta med en god venn, familie eller en liten gruppe på en undersjøisk reise langs kysten i Nyksund. Dette vil endre deg for livet.

Arktisk snorkling og fridykking

Arktisk snorkling og fridykking er for unge og gamle eventyrere. Det er for de som ønsker å oppleve noe helt annerledes. Farvannet byr på store variasjoner i opplevelser og passer til både nybegynnere og erfarne fridykkere.

Ta gjerne direkte kontakt for mer informasjon eller bestill opplevelsen via vår hjemmeside: arcticoceanadventures.no.

Velkommen til Nyksund i sommer – et snorkle- og fridykkerparadis på yttersida av Vesterålen.

- - -

Kontakt oss

Anne Beate Hovind
Daglig leder

Telefon: +47 909 42 528
E-post: post@arcticoceanadventures.no
Nettside: arcticoceanadventures.no 
Facebook: facebook.com/arcticoceanadventures/ 
Instagram: instagram.com/arcticoceanadventures/ 

Den Sorte Gryte Ysteri & Gårdsmat

Her på Den Sorte Gryte finner du roen, med dyrene nært innpå, – føler at tida går litt saktere og opplever med alle sanser; ser, hører, lukter, føler og smaker.

Hoppende glade kje tar imot og her på gården kan alle som vil, gå tur med småkje i bånd. Nærkontakt med geitene, lokal osteproduksjon og vår unike gårdsrestaurant med utsikt ned til geitene i fjøset er bare noe av det du kan oppleve hos oss.

Ekte geitost i verdensklasse

I ysteriet lager vi hvit og brun geitost, prim, gomme, salatost, camembert, karamellpudding, ostekaker, og andre melkeprodukter fra rykende fersk melk. I World Cheese Awards 2018 vant vi Super Gold for vår «Sprø Nordlenning» og gull for «Brun Geitost».

Gårdsrestaurant

I gårdsrestauranten med nydelig utsikt over Vestfjorden finner du 45 sitteplasser. Vi tilrettelegger også for å kunne spise ute på tunet ved siden av dyrene våre, slik at du kan oppleve gårdslivet mens du nyter et velsmakende måltid. Vi serverer varmretter av lokale råvarer, til lunsj eller middag, dessert, kaffe og kaker. Menyen varierer etter sesong og råvarer.

Gården er tilrettelagt for gjester med funksjonsnedsettelse med heis til Gårdsrestauranten i andre etasje.

Gårdsbutikken har samme åpningstid som Gårdsrestauranten, og bugner av nylaget Brun Geitost og vellagret Hvit Geitost, bl.a. Sprek Nordlænding, Sprø Nordlænding, Frisk Bris og Karveost, Ostekaker, Karamellpudding, kjekjøtt, kjeskinn, og andre lokale varer. Fra gårdsbutikken er det vinduer inn i ysteriet, hvor brunosten kokes på flisfyrt grue i ei stor, sort jerngryte, herav navnet "Den Sorte Gryte".

Velkommen til en hyggelig opplevelse hos oss på Den Sorte gryte Ysteri & Gårdsmat!

- - -

Kontakt oss

Jorunn og Svein Magne Husjord
Vågehamn, 8412 Vestbygd

Telefon: 994 04 300 / 975 04 740
E-post: densortegryte@gmail.com 
Nettside: densortegryte.no

Vesterålen Rorbuer

Bo i historiske og autentiske rorbuer i eventyrkommunen Bø. I tillegg til storslagen natur så vil du bli overveldet over lokalbefolkningenes varme og gjestfrihet.

Rorbuene ligger idyllisk til helt nede ved kaia innerst i fjorden ved Straumsjøen. Fra rorbuene kan du nyte den fantastiske utsikten utover fjorden, fjellene og fiskebrygga Det er et rikt dyreliv i området, og havørnen holder til i flere av de nærliggende fjellene. Vesterålen er også kjent som «Hikers paradise» og du vil finne mange flotte turstier i umiddelbar nærhet fra rorbuene, hvor man kan bestige flotte fjell eller besøke kritthvite strender med krystallklart vann.

Nærmeste sentrum er Straume som ligger 1,4 km fra rorbuene.

Våre rorbuer har blitt benyttet av fiskere i flere generasjoner og alle buene bærer navn etter båteiere. Den eldste bua kan dateres helt tilbake til 1700 tallet.

Autentiske rorbuer

Rorbuene er fortsatt tilnærmet autentiske noe du kan oppleve ved å sove i noen av de originale sengene, samt at det er bevart diverse skap som fiskerne benyttet til sine private eiendeler.

Byggene er godt vedlikeholdt opp gjennom årene og innehar i dag nyere kjøkken og bad samt WIFI for å ivareta dagens krav til komfort. Vår eldste og mest autentiske rorbu som kan dateres helt tilbake til 1700 tallet. Selveste Dronning Sonja overnattet her i forbindelse med at hun gikk den kjente kyststien som går ut fra Straumsjøen.

Rorbuene består av moderne bad og kjøkken i tillegg til soverom i andre etasje. I stua er det sovesofa og spiseplasser med utsikt mot hav og fjell.

Rorbua har en herlig terrasse rett utenfor der du kan nyte sjøen, livet og naturen.

Parkeringsplasser rett ved rorbua.

- - -

Kontakt oss

Vesterålen Rorbuer
Handkleppveien 14
8475 Straumsjøen

E-post: vesteralenrorbuer@gmail.com 
Tlf.: 952 34 229
Nettside: vesteralenrorbuer.com 

a

Politi

Vesterålen har tre lensmannskontor. Disse kontorene er lokalisert på Sortland, i Øksnes og på Andenes. I tillegg finnes det ett kontor i Lødingen.

Politiet kontaktes dersom du har opplevd tyveri, skader, eller herverk. Har du mistet passet ditt kontakter du Politiet for å ordne nødpass. 

Les mer på politiet.no

Kontakt Politiet på 02800 (nødnummer 112) eller e-post post.nordland@politiet.no

Øksnes Lensmannskontor finner du i Rådhusgata 28 på Myre.

a

Politi

Vesterålen har tre lensmannskontor. Disse kontorene er lokalisert på Sortland, i Øksnes og på Andenes. I tillegg finnes det ett kontor i Lødingen.

Politiet kontaktes dersom du har opplevd tyveri, skader, eller herverk. Har du mistet passet ditt kontakter du Politiet for å ordne nødpass. 

Les mer på politiet.no

Kontakt Politiet på 02800 (nødnummer 112) eller e-post post.nordland@politiet.no

Sortland Lensmannskontor finner du i Strandgata 37 på Sortland.

a

Lege

Melbu Legekontor kan kontaktes dersom du opplever å bli syk under oppholdet i Vesterålen.

Melbu Legekontor er et offentlig legekontor.

Du kan henvende deg hit dersom du trenger legetime.


Åpningstider: 08.00-15.30 

Kontakt

Tel: +47 76 16 48 00

Adresse: Ch. fredriksens gate 15, 8445 Melbu

For øyeblikkelig hjelp: Ring 113

Legevakt hele døgnet: Ring 116 117

a

Lege

Bø Legekontor kan kontaktes dersom du opplever å bli syk under oppholdet i Vesterålen.

Bø Legekontor er et offentlig legekontor.

Du kan henvende deg hit dersom du trenger legetime.


Kontakt

Tel: 76 11 42 00

Adresse: Bøheimen 2, 8475 Straumsjøen

For øyeblikkelig hjelp: Ring 113

Legevakt hele døgnet: Ring 116 117

a

Lege

Andenes Legekontor kan kontaktes dersom du opplever å bli syk under oppholdet i Vesterålen.

Andenes Legekontor er et offentlig legekontor.

Du kan henvende deg hit dersom du trenger legetime.

Åpningstider: 08.00-16.00

Kontakt

Tel: 76 11 51 30

Adresse: Daniel Hægstadsgate 24, 8480 Andenes

For øyeblikkelig hjelp: Ring 113

Legevakt hele døgnet: Ring 116 117

a

Lege

Sortland Kommunale Legekontor kan kontaktes dersom du opplever å bli syk under oppholdet i Vesterålen.

Sortland Kommunale Legekontor er et offentlig legekontor.

Du kan henvende deg hit dersom du trenger legetime.

Åpningstider: 08.00-15.15

Kontakt

Tel: 76 10 92 00

Adresse: Parkveien 10, 8400 Sortland (i Rådhus 2)

For øyeblikkelig hjelp: Ring 113

Legevakt hele døgnet: Ring 116 117

a

Lege

Stokmarknes Legekontor kan kontaktes dersom du opplever å bli syk under oppholdet i Vesterålen.

Stokmarknes Legekontor er et offentlig legekontor.

Du kan henvende deg hit dersom du trenger legetime.

Åpningstider: 08.00-15.30

Kontakt

Tel: 76 16 42 00

Adresse: Markedsgata 21, 8450 Stokmarknes

For øyeblikkelig hjelp: Ring 113

Legevakt hele døgnet: Ring 116 117

a

Sykehus

Nordlandssykehuset Vesterålen er lokalisert på Stokmarknes i Hadsel Kommune.

Nordlandssykehuset Vesterålen er lokalsykehuset for de fem Vesterålskommunene -Andøy, Bø, Hadsel, Sortland og Øksnes. Sykehuset er nytt og sto ferdig i 2014.

Kontakt

Tel. +47 75 42 40 00

Adresse: Ivar Bergsmogate 3, 8450 Stokmarknes

Trenger du mer informasjon kan du lese her

a

Tannlege

Stokmarknes Tannklinikk er det offentlige tannlegekontoret på Stokmarknes.

Åpningstider

Mandag   08:00 - 15:30
Tirsdag    08:00 - 15:30
Onsdag    08:00 - 15:30
Torsdag    08:00 - 15:30
Fredag     08:00 - 15:30

Kontakt

Tel. +47 76 11 79 90

Adresse: Rådhusgata 5, 8450 Stokmarknes

E-post: sto-tann@nfk.no

a

Tannlege

Vesterålen Tannhjelp er det offentlige tannlegekontoret på Sortland.


Åpningstider

Mandag: 0800 - 1800
Tirsdag og onsdag: 0800 - 1500
Torsdag: 0800 - 1830
Fredag: 0800 - 1400
Lørdag og søndag: Stengt

Telefontid man-tors: 0815 - 1500
Telefontid fredag: 0815 - 1400

Kontakt

Tel. +47 76 12 22 35

Adresse: Kjøpmannsgt. 22, 8400 Sortland

E-post: post@tannhjelp.no

a

Tannlege

Myre Tannklinikk er det offentlige tannlegekontoret i Øksnes.

Åpningstider

Mandag 08:00 - 15:30
Tirsdag 08:00 - 15:30
Onsdag 08:00 - 15:30
Torsdag 08:00 - 15:30
Fredag 08:00 - 15:30

Kontakt

Tel. 97 41 68 23

Adresse: Storgata 50, 8430 Myre

E-post: myr-tann@nfk.no 

a

Tannlege

Andenes Tannklinikk er det offentlige tannlegekontoret på Andenes.

Åpningstider

Mandag 08:00 - 15:30
Tirsdag 08:00 - 15:30
Onsdag 08:00 - 15:30
Torsdag 08:00 - 15:30
Fredag 08:00 - 15:30

Kontakt

Tel. 75 65 61 50 

Adresse: Sjøgata 21, 8480 Andenes

E-post: and-tann@nfk.no 

a

Tannlege

Straumsjøen Tannklinikk er det offentlige tannlegekontoret i Bø i Vesterålen.

Åpningstider

Mandag 08:00 - 15:30
Tirsdag 08:00 - 15:30
Onsdag 08:00 - 15:30
Torsdag 08:00 - 15:30
Fredag 08:00 - 15:30

Kontakt

Tel. 76 13 85 55

Adresse: Veaveien 9, 8475 Straumsjøen

E-post: tan-str@nfk.no

a

Lege

Øksnes Legekontor kan kontaktes dersom du opplever å bli syk under oppholdet i Vesterålen.

Øksnes Legekontor er et offentlig legekontor.

Du kan henvende deg hit dersom du trenger legetime.

Åpningstider: 08.00-15.15

Kontakt

Tel: 76 18 51 00

Adresse: Rådhusgata 21, 8430 Myre

For øyeblikkelig hjelp: Ring 113

Legevakt hele døgnet: 116 117

a

Politi

Vesterålen har tre lensmannskontor. Disse kontorene er lokalisert på Sortland, i Øksnes og på Andenes. I tillegg finnes det ett kontor i Lødingen.

Politiet kontaktes dersom du har opplevd tyveri, skader, eller herverk. Har du mistet passet ditt kontakter du Politiet for å ordne nødpass. 

Les mer på politiet.no

Kontakt Politiet på 02800 (nødnummer 112) eller e-post post.nordland@politiet.no

Andenes Lensmannskontor finner du i Roald Amundsensgate 10 på Andenes.

a

Vintervandring med havutsikt

Vi ønsker velkommen til denne vandringen til Vetten (457moh), som er en av de mest kjente turmål i Vesterålen og definitivt vår favoritt! På toppen åpner landskapet seg og du har en spektakulær utsikt over hele området, samt utover storhavet og mot Lofotfjellene.

Turen tar ca. 4-5 timer. Den siste stigningen før vi når toppen er litt bratt, men absolutt vert anstrengelsen.
I Vettenhytta nyter vi vår medbragte matpakke og varm drikke før vi starter på turen nedover igjen. På ettermiddagen forandrer lyset seg til en fargerik solnedgang, til den blå timen før mørket innhenter oss ved foten av fjellet.
Turen tilbys daglig ved forespørsel fra 1. Desember til 15. April. Om værforholdene ikke tillater en tur på Vetten, kan vi tilby en alternativ rute.

Grad:
Enkel
Språk:
Engelsk, tysk, fransk og norsk
Slutt:
14:00/15:00 alt etter valgt tur
Treffpunkt:
Huset på Yttersiden, Ringstadveien 28, 8475 Straumsjøen i Bø i Vesterålen kl. 10:00 med forhåndsbooking. Vi kjører med minibuss til Mårsund hvor vandringen starter.
Inkludert:
Guide, komplett utstyr: truger, staver, lunsjpakke, varm drikke og en snack. Transport Ringstad-Mårsund.
Ta med
Varme klær, lue, hansker, solbriller og gode vintersko/støvler samt en flaske vann, liten ryggsekk, ekstra genser.
Booking:
Via Visit Vesteralen eller direkte hos Huset på yttersiden, tel. +4790640591, booking@yttersiden.no
Priser:
Voksne NOK 790,-/barn under 14 år NOK 500,-/Gruppe opp til 12 personer NOK 3990,-/Familie (2 voksne + 2 barn) NOK 1790,-

Ringstadveien 28
8475 Straumsjøen

Telefon: +47 906 40 591
E-post: booking@yttersiden.no
Nettside: yttersiden.no