Skredtinden (442 moh)

Fra skihytta på Øyjorda ved Straume går turen over Rundtuva og Øyjordheia til Veggfjellet og Skredtinden (442 moh). Tilbaketuren går langs ryggen mot sørvest, om Hundsdalen og Nilsåsen til utgangspunktet. Utsikt til det meste av Bø-bygda og store deler av Vesterålen forøvrig.

Bø kommune har som delaktig i prosjektet Ringelihorn skiltet og merket flere attraktive turer i kommunen. Turene omfatter Gaukværøy, Litløy, fugletittersti-en på Straume, Sinahula og tur fra Ringstad til Klakksjord – alle vel verdt et besøk. Se mer info på kommunens heimeside.

Umerket løype, men tydelig sti!

Lynghaugtinden & Vetten

Turen vi her beskriver er bare en av mange muligheter med Fjærvoll i Bø som utgangspunkt. I området øst for Fjærvollfjellet finner du en rekke godt merka stier og skogsveier der du enten kan legge veien til fjells, eller holde deg i lavlandet mellom bygdene Straume – Fjærvoll –Steine. Har du lyst til å vandre i Lars Monsen sine fotspor? Nrk og Lars Monsen minutt for minutt har også gått her. De gikk opp til Lynghaugtinden og videre til Vetten, ned til Losjehytta før de kom ned til Sikan (skytebanen) - som en rundtur.

Mot Lynghaugtinden: Fra P-plassen ved Fjærvoll barnehage følger du stien på nordsida av Fjærvollfjellet og videre på skogs-/traktorvei mot Soppåsen. Etter Soppåselva følger du ryggen sør for Trolldalsvatnet – opp til toppen av Vetten (467 moh).

Fra Vetten går turen nordover mot den flate Spikarheia og Lynghaugtinden (504 moh). Tilbaketuren går langs Revelten og over myra til Fjærvoll. Ved Nøkktjønna – et lite sidesteg nord for hovedtraseen – har bygdefolket på Fjærvoll bygd ei dagsturhytte.
De fleste bøfjærdinger som skal til Vetten starter imidlertid fra skytebanen eller trafostasjonen på Steine. Men også Straume kan brukes som utgangspunkt for dette fjellet. Dermed varierer også lengda på turen sterkt, fra 3 til 7 km – alt etter hvilket startpunkt man velger.
Merket turløype.
Vanskelighetsgrad: Middels krevende.

Fjellturer i Vestbygd

På Offersøy Feriesenter kan du bo godt og samtidig oppleve flotte fjellturer i ville, vakre Vestbygda.

Her finner du forskjellig turterreng, fra det kystnære kulturlandskapet til det mer kystalpine fjellandskapet.

Vi har gode turkart, merka turløyper og mange forslag til små, koselige kveldsturer – eller til lange, utfordrende fjellturer hvor du kan føle og kjenne naturen på sitt aller fineste.

Familievennlig område.

Offersøy ligger 40 km fra Lødingen, 80 km fra Sortland og 120 km fra Svolvær. Avstand til Harstad/Narvik Lufthavn, Evenes er 110 km. Kjør Rv 837 fra Kanstad (på E-10 til/fra Lofoten & Vesterålen) til Offersøy, 30 km i fantastisk kystnatur.

Telefon: +47 971 68 063
E-post: post@offersoy.no
Nettside: offersoy.no

Ytterstadfjellet

En fin dagstur, ca 1,5 – 2 timer opp til toppen – 446 moh. Starter ved Fv 691, ca 500 meter vest om gården Ytterstad (skilt ved veien).

Fra parkeringa ved riksveien går den merka turstien gjennom skog, kratt og ur opp mot første høydedrag, Nattmålsteinen. Herfra videre mot nordøst, forbi Småvatnene og opp til toppen. Fra Ytterstadtinden er det flott utsikt mot Narvik i øst, Stetinden i sørøst, Hamarøya i sør og Lofoten i vest. Under fjellet framstår Hesten, Rinøy, Ytterstad, Kjeøy og Offersøy som vakre perler i Vestbygda. Gjestebok er plassert under varden på tinden.
Lengde: ca 3,5 km, middels vanskelig.
Delvis merket fra skogsgrensen til toppen med småvarder.

E-post: turistinfo@vestreg.no
Nettside: http://www.visitvesteralen.com

Arctic Sea Kayak Race - årlig padlefestival i Vesterålen

Delta på en fantastisk padlefestival i Vesterålen! Her møtes konkurransepadlere, turpadlere og nybegynnere til ei trivelig, sosial og lærerik padleuke i vakker natur.

ASKR er den årlige treffplassen for havpadlere fra hele Europa, første gang arrangert i 1991. Her møtes konkurransepadlere, turpadlere og nybegynnere til ei trivelig, sosial og lærerik padleuke i vakker natur. I likhet med de siste års arrangement er basen for ASKR 2018 lagt til det gamle og tradisjonsrike fiskeværet Skipnes på yttersida av Vesterålen, på 69 grader nord i Nord-Norge.
Aktiviteter:
Nybegynnerkurs:Dette er et utvidet padlekurs, over hele 5 dager for nybegynnere og for de som har padlet litt, men som ønsker å forbedre teknikk eller lære mer om sikkerhet og å planlegge turer. Kurset er delt i en teoretisk og en praktisk del. Hoveddelen av kurset foregår i kajakk og det blir også lengre turer. Basen for kurset er på Skipnes. Gjennomføring kvalifiserer til Norges Padleforbunds «Vått kort». Nivå 2.
Turpadling: Ramblet(turpadling) blir delt i to grupper ut fra erfaring og ferdighet. Daglige etapper også etter ferdighet, både på yttersida og i skjærgården i Vesterålen. Kort-ramble passer for de med litt padleerfaring og for dem som ønsker et rolig tempo. Lang ramble passer for de med mer padle-erfaring og som kan holde et høyere tur-tempo over en lengre distanse.
Halv-Marathon: Det vil her padles en tilnærmet distanse på 22 km. Løypa går både i åpent hav og i skjærgården. For å delta på Marathon er det ikke en forutsetning at du har deltatt hele uken. Vi ønsker med dette å åpne opp for deltakere som vil padle Marathon, men som ikke har anledning til å delta på hele arrangement. Bankett med premieutdeling på kvelden.
Kajakk-butikk: Under ASKR vil du finne butikker som selger utstyr på enden av kaia. Her kan du handle alt fra ny kajakk til annet turutstyr og dupedingser. Forhandlere og erfarne padlere vil gi deg gode råd om kajakk og utstyr. Dette gir en unik sjanse til å se på det siste innen kajakk-utstyr. Det gis ASKR-rabatter! Ved registrering på nett vil du motta en kode som benyttes hos våre to forhandlere frem til ASKR.
Pub/restaurant: Skipnes har også en pub og restaurant. Denne intime og hyggelige puben oser av kultur og lokalhistorie. Puben og restauranten har full servering. Under arrangementet blir det musikk med lokale trubadurer. Onsdag og fredag er det felles middag for samtlige deltakere. Middagen er inkludert i innmeldingsavgifta.
Sosialt samvær: Den sosiale delen av ASKR er viktig. Hver kveld under ramble samles alle rundt bålet på stranda hvor vi har campet for natten. Telting på en av Vesterålens mange sandstrender er en naturlig del av opplevelsen, det er blitt en tradisjon. Når vi ankommer Skipnes møtes vi på kaia, i butikken eller på puben. Her kan du velge om du ønsker å bo i rorbu eller slå opp teltet.

Sikkerheta er godt ivaretatt, med flere gruppeledere som har radiokommunikasjon seg i mellom og til egen følgebåt og basen på Skipnes. I tillegg har vi Kystvakten og Redningsskøyta i beredskap.

Viktig! Deltakere må ha med seg godt med varme klær. Selv om det er sommer, varierer vær og temperatur - kveldene kan bli kalde.


8400 Sortland

Fiskeværet Skipnes

Telefon: +47 450 05 890
E-post: karl-einar@blv.no
Nettside: askr.no

Skata (736 moh)

Skata er en høvding i det vesterålske fjellandskapet: med sin tre-egga formasjon ser fjellet tilnærmet lik ut fra alle sider. Å bestige den 736 m høye Skata er en drøy dagstur, med vakkert utsyn over fjord og fjell i Vesterålen.

Start fra skiltet P-plass ved Rv 82 sør for Rishøgda. Parker ved porten og følg stien opp gjennom Risdalen til høyre for Risvatnet og videre opp Risskaret. Fortsett vestover opp lia til Lemtinden og Vesterliskaret. Så sørover til høyde 452 og langs egga til toppen av Skata.

Følg samme vei tilbake, eventuelt kan man gå sørover langs egga til Forsvasstinden. Derfra ned egga mot sørøst og videre sørover ut på heia øst for Forsvatnet. Lenger sørover følges ryggen øst for Forsvassbekken mot høyde 226 og videre østover via Sydalen og tilbake til Rise.


Alternativ rute via Gluntvatnet (se flyfoto)
Fra P-plass følges god sti til venstre og etter hvert traktorvei til høyre på sørsida av Rishatten opp mot Gluntvatnet, som passeres på høyre side. Ta sikte på passet ved høyde 380 nordøst for vatnet og gå mot høyde 452. Følg god sti videre langs egga helt til topps. Retur samme vei.

Lengde: Skata via Gluntvatnet ca 10 km, via Lemtinden ca 12 km.
Tid: 4 – 8 timer alt etter veivalg og tempo.
Ikke merka rute, men tydelig sti.

Konferansestedet Finvåg

Finvåg er en gammelt skole og kultursted lokalisert i hjertet av Øksnes Vestbygd. Finvåg tilbyr servering og overnatting i de historiske bygningene. I tillegg tilbys et spennende aktivitetsprogram. I Finvåg kan du også få en spesiell kunst/ kulturopplevelse i galleriet "Arktiske Årstider " Galleriet inneholder 3 store grafiske serier av billedkunsneren Jarle Rosseland.

Vi tilbyr et spennende opplegg for deg som arrangør av firmaturer, incentivturer, strategimøter eller annet som krever en særegen ramme med aktiviteter og opplevelser.
I sommersesongen tilbyr vi utleie av 2 boenheter - Sjøhuset og Sløyden.

Nærøya Øksnes Vestbygd
8430 Myre

Telefon: 76 13 35 70
E-post: Asle@finvag.no
Nettside: finvag.no

Seasafari Øksnes - Transport

Dersom du ønsker transport, men vil ha litt mer enn bare en taxitur, har du mulighet å ferdes sjøveien - i rib. Vi tilbyr også skreddersydde turer for grupper - vi legger opp etter deres ønske.

Dersom du ønsker transport, men vil ha litt mer enn bare en taxitur, har du mulighet å ferdes sjøveien. Dersom du skal gå Dronningruta, skyss til/fra restaurant eller skal ut til Skogsøya med sykkel og sekk, kjører vi deg i rib dit du vil og henter når du er klar for det. Vi skysser fra bla Stø, Nyksund, Myre og Vestbygda. Vi stiller med flytedrakter og redningsvester.

Skreddersydde turer:
Er dere en stor gjeng som har eget ønske om hvor dere vil dra eller hva dere vil oppleve, kan dette gjøres etter avtale. Det være seg bedriftsturer, store grupper, utdrikningslag eller dagsturer til for eksempel Vestbygda. Ta kontakt med oss, så legger vi opp etter deres ønske!

Strengelvåg
8430 Myre

Telefon: 920 70 309
E-post: seasafarioksnes@gmail.com
Nettside: seasafarioksnes.no

Fotokurs og natursafari - Huset på Yttersiden

Vår egen fotograf, guide og vert vet hvor og når fotoøyeblikket oppstår og deler dette gjerne med deg! En kajakktur med havørn og dyreliv på kloss hold eller en trugetur opp på en hvit topp? Opplevelsen av det arktiske lyset og den klare friske luften er som å trå inn i et eventyrbilde. Møte med havørn og naturen, en spasergang på snødekte fjell mens vi venter på Nordlyset – gir rom for nye impulser og kreativitet. Hos fotografer begynner det å krible.

Vi setter sammen en pakke som passer deg!
Pakke eksempel:
6 dager arktisk vinter fototur
5 x overnatting i 2-sengs rom i ferieleilighet
Frokost, lunsj og 3-retters middag
Foto workshops, ekskursjoner og turer
all transport inkl. til og fra flyplass Evenes
Fotoguide (norsk, engelsk og tysktalende)
Min. 1 – maks 8 personer
Sesong: Nov – Mars
NOK 8350,- per person

Ringstad
8475 Straumsjøen

Telefon: 906 40 591
E-post: karina@yttersiden.no
Nettside: yttersiden.no

Arktisk Vinter Hvalsafari - Hvalsafari Andenes

Det beste møtet med hvalen i dens rette element. Vi har tilbudt Hvalsafari på Andenes siden 1988 kombinert forskning og læring til en unik opplevelse. Vi tilbyr den korteste avstanden til hvalfeltet, kvalifiserte guider, hvalgaranti og det norske hvalsenter med hvalutstilling, restaurant/kafé, pub og souvenir butikk. Vi ser hval på nesten 100% av våre turer.

Vinterturene er ganske spesielle pga de fantastiske fargene både midt på dagen og om natten. Spermhvalene er tilstede hele året, og om vinteren har man sannsynlighet for å observere flere arter.

Turene gjennomføres for individuelle hver mandag og torsdag, mens for grupper kan vi kjøre safariturer hver dag. Det blir en pause mellom den 15. desember og 05. januar. Vintersesongen er mellom november  og april.
Hvis båten ikke finner hval, tilbyr vi en ny safari gratis.

Telefon: +47 76 11 56 00
E-post: booking@whalesafari.no
Nettside: whalesafari.no

Hvalsafari vinter- Sea Safari Andenes

Vi kjører vinter hvalsafari fra Andenes hver dag i vinter-sesongen.

Vi tilbyr også ørn- og selsafari. På vår hvalsafari kan dere se spekkhugger og knølhval, men også andre hvaltyper.

Inkludert i prisen: Varme klær, redningsvester, hansker og beskyttelses-briller.
Guiding på 5 språk.

Hamnegata 9
8480 Andenes

Telefon: 91 67 49 60
E-post: post@seasafariandenes.no
Nettside: seasafariandenes.no

Arktisk lys og villmarks fotografering - Huset på Yttersiden

Ønsker du å kombinere ferie og lære deg bruke kameraet rett? I et helt fantastisk rått og fotogent landskap tar vi deg med på jakt etter det arktiske lyset, ørn, oter, reinsdyr og elg. Om forholdene er gode vil også det magiske nordlyset vise seg fremfor linsen.

Vi kombinerer workshop og utendørs fototurer med sterke opplevelser god mat og hyggelig samvær. Ute på turen vil vår egen fotograf og guide hjelpe deg med riktig kamerainnstilling og motivsøk. Vi arbeider i små grupper som gjør det mulig å ta hensyn til hver enkelts behov, nivå og interesser.

Telefon: +47 906 40 591
E-post: karina@yttersiden.no
Nettside: yttersiden.no

Nordlys observasjon fra fjelltopp med isbrodder og hodelykt

Er du en som leter etter aktive ferier? Da har vi en fantastisk tur som venter på deg. Se nordlyset fra en fjelltopp på Andøya.

Vi kjører med en minibuss til et fjell (7-8 minutter langt unna Andenes) og går på tur opp med isbrodder og hodelykt (du kan kjøpe eller leie dem hos oss dersom du ikke har dem). På toppen av fjellet, som er omtrent 350 meter over havnivået, kan du se både Andenes og Bleik. Nordlysobservasjonen derfra er helt topp. Vi begynner kl. 20.30 på Hvalsafarisenteret og er tilbake ca kl. 23.30/24.00.

Telefon: +47 76 11 56 00
E-post: booking@whalesafari.no
Nettside: whalesafari.com

Guidet kajakktur - Vesterålen Padle og Klatresenter

Bli med på en to dagers kajakktur med overnatting på Skipnes i Øksnes Vestbygd. Hver fredag til lørdag i perioden 15. juni til 18.august går turen til fiskeværet Skipnes.

Bli med på en guidet kajakktur til det gamle fiskeværet Skipnes. Her blir det overnatting i autentiske omgivelser og vakker natur. Kajakk og nødvendig utstyr stiller vi med. Turen gjennomføres med minimum to personer. Inkludert i prisen er også middag og frokost.
På denne turen vil du ha mulighet til å padle i naturskjønne omgivelser, og du vil oppleve yttersiden av Vesterålen. Her vil du se Vesterålen fra en helt annen side – en unik naturopplevelse.
Dersom det frister å padle andre steder og til andre tidspunkter kan du ta kontakt på telefon eller e-post for nærmere avtale.
Prisen per deltaker er fra kr. 2500,-

Eidsfjordvn 621
8415 Sortland

Telefon: +47 901 86 269
E-post: bent@vpks.no
Nettside: vpks.no

Guidet Klatretur på Ræka - Vesterålen Padle og Klatresenter

Topptur til Ræka. Ræka er Vesterålens nest best kjente fjell, etter Møysalen. Kan det friste med en guidet klatretur på det majestetiske fjellet? Da kan du melde deg på til oss, og vi gir deg en opplevelse du sent vil glemme.

Turen har fokus på trygghet og sikkerhet samtidig som du skal få en spektakulær opplevelse.
Turen tar ca 10-14 timer og innebærer noe klatring i sikret rute. Du klatrer med sele og sikringstau, og det innebærer ikke vanskelig klatring. Men det kreves at du er i god form.
Har du alltid gått med en drøm om å bestige Ræka? Meld deg på til oss og vi vil gi deg en uforglemmelig opplevelse.
Prisen per deltaker er fra kr. 2500,-

Eidsfjordvn 621
8415 Sortland

Telefon: +47 901 86 269
E-post: bent@vpks.no
Nettside: vpks.no

Lødingen Skyssbåtservice - Trollfjorden

I sommer har du mulighet til å oppleve en av Nord-Norges mest spektakulære attraksjoner fra Vesterålen. Trollfjorden er spektakulær i solskinn, men gråværsskyer og regn gjør fjorden enda mer trolsk. Er vi ekstra heldige får vi oppleve det nordnorske været som er skyld i uttrykket «det finnes ikke dårlig vær bare dårlige klær.»

Turen går gjennom vakre Raftsundet og inn i Trollfjorden der vi får se Hurtigruta snu før vi vender nesen tilbake til Stokmarknes.
Første tur går på selveste St.Hansaften, med avgang fra Vesterålen Kysthotell klokken 15.30. Båten MS Svellingen har plass til 40 gjester, god plass innomhus, trivelig salong, toalett og hyggelig mannskap, og det er mulig å kjøpe både kaffe, snacks, vin/øl og mineralvann ombord.
Trollfjordturen tilbys av Lødingen Skyssbåtservice i
samarbeid med Vesterålen Kysthotell hver lørdag i
juli, til og med 11.august. Turen går fra flytebrygga
ved Kysthotellet klokken 15.30 og retur 18.30.
Ombordstigning fra klokken 15.00,
Pris for voksne kroner 795,- Barn (4-12år.) kroner
450,-
Turen gjennomføres uavhengig av antall passasjerer, og det er mulig å kjøpe billetter ombord, samt på Vesterålen Kysthotell. Forhåndsbestilling kan gjøres ved å sende en epost til booking@lsbs.no, og anbefales for å være sikret ledig plass. Vi ønsker hjertelig velkommen ombord!
(PS:I tillegg til Trollfjorden er det også mulig å være med på midnattsol- og fisketurer fra
Stokmarknes i sommer. Vi er også ledige dersom du ønsker å charte båten for spesielle
anledninger.) For mer info, se vår hjemmeside www.lsbs.no, send en epost til
booking@lsbs.no, eller ring oss på telefon 941 64 089.

Rinøyvåg
8412 Vestbygd

Telefon: +47 76 93 54 09
E-post: andrea@lsbs.no
Nettside: lsbs.no

Huset på Yttersiden - Kajakktur

Vi inviterer til spennende utfordringer, sosialt samvær og mye moro i trygge omgivelser på våre kajakk turer hele året! Dagsturer med kajakk, utstyr og guide fra Ringstad i Bø i Vesterålen.

Nybegynnertur - 3-4 timer


Hele sommeren arrangerer vi daglig 3 timers guidet kajakktur rundt øyene på Ringstad i Bø i Vesterålen. Turen går alt etter vær og vind i skjermet farvann. Du er i ørnens rike og ha gode forhold for å oppleve både sjeldene sjøfugler, sel og oter. Vi gjør et strandhugg på en fin hvit sandstrand for en liten pause. Kajakk med alt nødvendig utstyr og bekledning er inkludert i prisen. 2-8 deltakere. Veiledning blir gitt.
Oppmøte: Huset på Yttersiden, Ringstad - Påmelding bes på forhånd.
Tidspunkt: Tirsdager og Fredager kl. 16:00 (eller etter avtale)
Pris: 990,- Inkl. kajakk med utstyr samt tørrdrakt og sko
Pris: 790,- har med eget utstyrHeldags kajakktur - 8 timer


På våre heldagsturer padler vi rundt små holmer og øyer rundt Jørnfjord til Hellfjord (om værforholdene tillater det), en magisk vakker djup fjord. Vi spiser matpakken på et vakkert strandhugg, hvor vi får strekket på beina og hvilt oss. På denne turen har god mulighet til å bli vant til kajakken og nyte naturen før vi tar turen tilbake til Ringstad.
Oppmøte: Huset på Yttersiden, Ringstad - Påmelding bes på forhånd.
Tidspunkt: Torsdager kl. 11:00 (eller etter avtale)
Pris: 1590,- Inkl. kajakk med utstyr samt tørrdrakt og sko
Pris: 1390,- har med eget utstyr

Ringstadveien 28
8475 Straumsjøen

Telefon: +47 906 40 591
E-post: karina@yttersiden.no
Nettside: yttersiden.no

Huset på Yttersiden - Restaurant

Huset på Yttersiden i Bø setter sin ære i å benytte seg av lokale råvarer, og disse er flotte! Vinterstid svømmer god og feit skrei rett utenfor bryggene, på høsten leverer naturen gode råvarer fra marka, mens lokale bønder og jegere står for levering av elg, rein eller lam. Det er kort vei fra havet, fjellet og naturen til tallerkenen.

Her kan du nyte godt på kaia, mens øynene hviler på en spektakulær utsikt av fjell, fjord og idyllisk nordnorsk natur. Restauranten serverer a la carte meny med lokale spesialiteter som boknafisk, saltkjøtt og vafler i beste kvalitet og med stolthet! Du kan også nyte dagens fisk, bacalao og delikatesser av hvalkjøtt i trivelig bryggeatmosfære med skandinavisk sjarm. Spesielt populær er husets fiskesuppe med focaccia brød eller den berømte blåbærmarengsrullen.
På sommeren yrer det av liv i den lune havna på Ringstad og det er ikke minst på grunn av den anerkjente restauranten på Yttersiden.
Vi har åpent hver dag i juni, juli og august hvor vi serverer lunsj, kaffe, kaker og middag.
Fra januar til mai og september til desember tar vi imot bordbestillinger fra torsdag til søndag.
Ellers har vi åpent på forhåndsbestilling hele året for selskap, møter, julebord eller andre gruppe arrangementer.

Hjertelig velkommen!

Ringstadveien 28
8475 Straumsjøen

Telefon: +47 906 40 591
E-post: karina@yttersiden.no
Nettside: yttersiden.no

Klatrekurs grunnkurs - Vesterålen Padle og Klatresenter

Vil du lære deg å klatre? Ved å ta vårt grunnkurs i klatring kvalifiserer du til å bestille brattkort. Brattkortet kan også benyttes i innendørs klatrevegger.

Kurset innebærer grunntrening i klatrefelt utendørs og avsluttes med en klatretur på spektakulære Ræka. Kurset går over fire dager.
Det må minimum være fire påmeldte for at kurset skal kunne gjennomføres.
Prisen per deltaker er fra kr. 4500,-

Eidsfjordvn 621
8415 Sortland

Telefon: +47 901 86 269
E-post: bent@vpks.no
Nettside: vpks.no

Kombinert midnattsoltur - Sea Safari Andenes

Nå er det mulig å kombinere hval og midnattssol med et besøk til et av Nord-Norges viktigste fuglefjell, Bleiksøya. Her kan du se tusenvis av lundefugl, havørn og andre sjøfuglarter i midnattssol. Ha kameraet klart til å fange dette naturens spektakkel.

Våre midnattssolturer finner sted fra slutten av mai til slutten av juli. Det er en kombinert hval- og fugletur, som avhengig av været tilbys daglig i perioden. Turen varer ca. 4 timer.
Slik foregår midnattsolturene:
Ankomst: Vennligst møt på SeaSafari Brygga (resepsjon og overnatting) 30 minutter før avgang.
Resepsjon: Innsjekking og introduksjon om hvaler, forhold og sikkerhetsinformasjon. Nødvendig informasjon blir gitt på ulike språk. (Engelsk, norsk, tysk, nederlandsk, spansk og italiensk).
Klargjøring: Vi låner ut flytedrakter og flytevester, som er påbudt. Vennligst ha med varme og komfortable ull eller fleeceplagg. Om vinteren anbefaler vi også ullundertøy i tillegg til varme og vanntette sko.
Boarding: Vi går sammen til båtene, som ligger rett ved resepsjonen.
Turen: Klare til å dra! Avhengig av hvor hvalene er bruker vi mellom 15-50 minutter til deres posisjon. Når vi nærmer oss hvalene og er i deres område opererer vi respektfullt, i tråd med våre retningslinjer for hvalsafarivirksomhet.

For midnattsolturer tilbyr vi vanntett flytedrakt og redningsvester.
Anbefalt bekledning:
- fleece
- komfortable klær
- varm genser
- lue og hansker
- varme, vanntette sko

Hamnegata 9
8480 Andenes

Telefon: +47 916 74 960
E-post: post@seasafariandenes.no
Nettside: seasafariandenes.no

Sykkelutleie - opplev Vesterålen på sykkel

Opplevelser rundt hver sving - sykle i et variert og nydelig landskap. I ditt eget tempo kan du velge ut passende dagsetapper slik at du får sett mest mulig av regionen. Rutene er lettsyklet, med lite, kupert terreng og har flere trasèer på svært lite trafikkerte områder. Med andre ord; egnet for sykkel med vogn og litt bagasje.

Corner Sport tilbyr sykkelutleie i Vesterålen. Vi har dame, herre og barnesykler i god kvalitet - egnet for korte og lange turer. I tillegg kan du leie side-bager eller sykkelvogn. Ta kontakt med oss for mer detaljer. Du kan leie fra én dag til en uke eller to. Spør oss også om transport av sykkel og baggasje.

Forslag til en av våre vakreste sykkelruter:
Hadseløya rundt 42 km - Medium vanskelighetsgrad - fin kort dagstur
Yttersida av Hadseløya mellom Melbu og Stokmarknes er smal, kronglete, lettkuppert og NYDELIG. Utsikt ut mot storhavet, mot Lofoten og Bø i Vesterålen. Lett kuppert terreng og nydelig utsikt. Dette er en fin dagsetappe. Ruta er lettsyklet, med få og korte bakker.

Vi anbefaler stopp på badestranda Taen, der det er rasteplass med toalett – og en kjærlighetsbenk! Her ligger også kunstinstallasjonen Ræk IV. Noen kilometer fra stranda mot Stokmarknes passerer du Uvêrshula, bygd av naturens egne byggeklosser og kan like godt besøkes i midnattssol som i uvær! Like etter finner du Galleri Uvær som vi vil anbefale en tur innom.

Stokmarknes er også kjent som hurtigrutas fødested. Hurtigrutens Hus med Hurtigrutemuseet og det landsatte hurtigruteskipet «Finnmarken» er Vesterålens dristigste kultursatsing.
     

Telefon: +47 76 15 22 70
E-post: sykkelutleie@cornersport.no
Nettside: cornersport.com

Seasafari Øksnes - Nordlyssafari

Bli med på en to timers nordlyssafari med rib.Turen starter fra Stø eller Nyksund. Dette er et minne du sent vil glemme.

En to timers rib-tur på sjøen under nordlyset er noe du sjeldent glemmer. Ta med varm drikke, kamera og varme klær. Vi stiller med flytedrakter og redningsvester, og går ut fra enten Stø eller Nyksund, etter ditt ønske.

Strengelvåg
8430 Myre

Telefon: +47 920 70 309
E-post: seasafarioksnes@gmail.com
Nettside: seasafarioksnes.no

Arctic Buss Lofoten

Arctic Buss Lofoten tilbyr leie av turbusser og minibusser for transferer, sightseeing og rundturer. Arctic Buss Lofoten - kobler sammen store opplevelser!

Våre moderne turbusser har fra 49 til 57 passasjerseter og 1 guidesete. Alle har toalett og passer godt for lengre turer. Noen av turbussene har heis for rullestolbrukere.

Våre minibusser har 16 seter. Et moderne og komfortabelt alternativ for mindre grupper. Bagasjetilhenger er tilgjengelig ved behov. Minibussene har ikke eget guidesete.

Vi kan hjelpe med reiserute og tilpassede programmer over hele Skandinavia. Kontakt oss for en hyggelig turprat, og la oss gi deg våre anbefalinger.

Vårt mål er å ha nye og komfortable kjøretøy til enhver tid for å møte våre gjesters krav, og å levere transporttjenester utover det du forventninger.

Vårt hovedkontor er i Kabelvåg Lofoten. Vi er også stasjonert i Stamsund Lofoten, Sortland Vesterålen og Oslo.


8400 Sortland

Telefon: +47 926 99 060
E-post: post@arcticbuss.no
Nettside: arcticbuss.no

Marthahaugen Gård

Marthahaugen Gård er et økologisk gårdsbruk i hjertet av Vesterålen. Vi holder til bare 2,5 km utenfor Sortland sentrum. I tillegg til ordinær gårdsdrift driver vi restaurant og har en liten Gårdshandel der vi selger egne produkter som naturkosmetikk og villsauskinn. Vi tar også inn honning, ost, mel fra gamle kornsorter og krydder fra andre lokalmatprodusenter i regionen. Fra 1.juli-15.august og fra 20.november-22.desember er Gårdshandelen åpen med enkel servering hver onsdag, fredag og lørdag fra 11.30-16.00. Vi serverer te, kaffe, kaker og påsmurte rundstykker

I vår restaurant holder vi lukkede selskaper med forhåndsbestilt meny hele året. I vår meny vil du finne økologiske lokale retter, kort sagt ren mat. Det betyr at vi ikke bruker sprøytemiddel (pesticider) eller kunstgjødsel (mineralgjødsel). På sommeren og høsten sanker vi bær som blir satt på menyen. Vi tilbyr også kjøtt av rein og vilt fra distriktet samt utvalgte fiskeretter.
Du kan gjerne bestille i god tid eller minimum to dager før selskapet. Dette er fordi vi vil at kvaliteten på det vi serverer skal være så god som mulig.

Øvre Ånstad vei 19
8400 Sortland

Telefon: 76 12 41 50
E-post: mdaljord@online.no
Nettside: marthahaugen.no

Sea safari Øksnes - Fisketur

Vi har fiskeutstyr til utleie og gode fiskeplasser å fiske på. Området utenfor Stø og Nyksund er svært gode fiskeplasser.

Området utenfor Stø og Nyksund er svært gode fiskeplasser. På vinterstid har man mulighet til å føle skreiens tilstedeværelse, og på sommertid er det bla sei, hyse, kysttorsk og til og med kveite er mulighet å få på kroken. Vi har fiskeutstyr til utleie og gode fiskeplasser å fiske på. Hvor lenge du vil fiske er opp til deg.

Strengelvåg
8430 Myre

Telefon: +47 920 70 309
E-post: seasafarioksnes@gmail.com
Nettside: seasafarioksnes.no

Seasafari Øksnes - Searafting

Vi tar deg med ut på sjøen i rib utenfor Stø/Nyksund for å oppsøke fart, hopp, sjøsprøyt og flott utsikt mot havet og mot kysten.

30 minutter searafting er en morsom opplevelse! Vi tar deg med ut på sjøen utenfor Stø/Nyksund for å oppsøke fart, hopp, sjøsprøyt og flott utsikt mot havet og mot kysten. Solbriller, buff og vanntette sko kan være lurt- resten stiller vi med.

Strengelvåg
8430 Myre

Telefon: +47 920 70 309
E-post: seasafarioksnes@gmail.com
Nettside: seasafarioksnes.no

Riggen Restaurant

Kos deg på Riggen Restaurant I ekte Nordnorsk miljø, ytterst på kaikanten på Andenes, tilbyr Riggen Restaurant deg et godt måltid. Lunch på dagen og à la carte på kveld, med både tradisjonelle og moderne retter. Lørdager, tilbyr vi et utmerket kakebord og søndager middagsbuffet, med ekte nordnorsk meny. Dansebar Riggen Dansebar med panoramautsikt. Fredag - lørdag med live musikk. Alle rettigheter.

Hamnegata
8480 Andenes

Telefon: 76 11 56 00
E-post: post@whalesafari.no
Nettside: http://www.whalesafari.com

Vetten 467 moh

Har du lyst til å vandre i Lars Monsen sine fotspor? Vetten i Bø er en fin vandretur for hele familien. Nrk og Lars Monsen minutt for minutt har også gått her. En flott dagstur med nydelig utsikt mot storhavet og de to mest fotograferte øyene i Vesterålen - Gaukværøy og Litløy. Her fra kan du også komme deg videre til Veatinden og Lynghaugtinden.

Kjør til skytebanen på Steine og parker ved skytterhuset (Sikan), eller start ved trafostasjonen,

Start på veien som går innover mot lysløypa og følg skilt merket med Vetten. Etter hvert deler stien seg, da holder du slakt mot venstre og følger stien opp mot toppen. Turen har gode, merkede stier og skogsveier. Dette er en fin dagstur for hele familien. På toppen ligger Vettenbua, som kan være fin å varme seg i, samt ta en matbit før man rusler ned igjen. Nydelig utsikt mot yttersida og storhavet med to av de mest fotograferte øyene i Vesterålen, nemlig Gaukværøy og Litløy. Ingen spesielle krav til sko på denne middels krevende turen.

Turen tar totalt ca 2,5 time.

Norsk Fiskeindustrimuseum - Museum Nord

Det landsdekkende fiskeindustrimuseet ble stiftet våren 1991 som en offentlig stiftelse, og har fått navnet Norsk Fiskeindustrimuseum. Ved støtte fra Riksantikvaren har museet kjøpt anlegget etter Neptun sildoljefabrikk, og har begynt istandsetting og tilrettelegging for ny bruk. Her blir innsamlet teknisk utstyr og annet kulturhistorisk materiale fra fiskeindustrien bevart for ettertiden.

Men først og fremst skal Neptun være et sted for opplevelse og formidling. Her skal besøkende gis kunnskap om norsk fiskeindustrihistorie ved utstillinger, film og multimedia. Anlegget skal inngå i en formidlingsmodell for anskueliggjøring av sammenhengen mellom industrien og nærmiljøet. I denne modellen inngår også anleggene til Melbu Fiskeindustri AS og andre anlegg i tilknytning til Melbu fiskerihavn.

I tillegg kan Norsk Fiskeindustrimuseum by på en barnekulturtank og en konserttank, "Royal Neptun Hall", der det arrangeres konserter.

Moloveien 1
8445 Melbu

Telefon: +47 76 15 40 00
E-post: nof@museumnord.no
Nettside: museumnord.no/norsk-fiskeindustrimuseum

Norsk Hurtigrutemuseum - Museum Nord

Hurtigrutas historie med miljøutstilling, fotografier, malerier, båtmodeller, historiske filmer, videoer etc. Tilbudet er tilrettelagt for rullestolbrukere. Hurtigruteskipet M/S ”Finnmarken” fra 1956 er en del av Hurtigrutemuseet og et autentisk vitne om norsk kystfartstradisjon.

Museet tilbyr en vandring gjennom skiftende tider i de forskjellige områder du finner om bord. Fra postlugaren, via lasting, lossing, sikkerhet og navigasjon blir du kjent med Hurtigruten. Du møter de mørke sidene med forlis og tap av menneskeliv, som også er en del av historien for Hurtigrutens virksomhet gjennom mer enn hundre år.

Her møter du yrkesgrupper som ikke har sin plass om bord lenger, som losen og telegrafisten. Helt fram til våre dager var de sentrale skikkelser om bord. Nå styres alt fra brua, men her på Hurtigrutemuseet møter du dem igjen.

Hurtigruten er et samfunn i miniatyr. Her blomstrer romantikken og vennebånd knyttes. Den har tatt imot nye verdensborgere og vært den ubestridte kommunikasjonsform mellom små og store kystsamfunn.

Priser:
Voksne kr 90,-
Gruppe over 10 personer kr 75,- per person.
Pensjonister, studenter kr 75,-
Barn 5–15 år kr 35,-
Skoleklasser gratis.

Åpningstider 2019:

01.01.–31.05. Hver dag 14–16
01.06.–30.09. Hver dag 10–16
01.10.–31.12. Hver dag 14–16


Dersom man ønsker egen guiding, er det et tillegg på kr 350 (1,5 t).
For besøk utenom åpningstid er det et tillegg på kr 1500, + evt. guide kr 350. Vi guider på norsk og engelsk.

Avstigende passasjerer på Stokmarknes fra dagens sørgående Hurtigrute kr. 50,- Barn kr. 35,-

Richard Withs plass
8450 Stokmarknes

Telefon: 76 11 81 90
E-post: hurtigrutemuseet@museumnord.no
Nettside: http://www.hurtigrutemuseet.no

Vesterålsmuseet - Museum Nord

Vesterålsmuseet viser den ærverdige Melbo Hovedgård hvor gründer Christian Frederiksen og hans familie bodde. En guide vil ta med gjestene inn i huset og fortelle historien. Et 12 minutters billedspill gir en stemning og en oversikt over den aktiviteten som var på Melbu i begynnelsen av 1900 tallet.

«Det var Christian Frederiksen, en 17 år gammel Melbumann, som startet det vi kan kalle den industrielle revolusjon i miniformat på Melbu. I løpet av en 30 årsperiode, i overgangen fra det 19. til det 20. århundre, ble Melbu forvandlet fra å være en storgård til å bli landsdelens største industrisentrum. Folketallet økte fra 77 innbyggere i 1891 til å bli ca. 1000 i 1920. Christian Frederiksens filosofi var å utnytte det lokale råstoff og bearbeide det mest mulig selv.»

Hagen ble tegnet i engelsk landskapsstil i 1890, og i dag finnes det et sortiment av gamle stauder som er samlet inn fra Vesterålen. Gangstier slynger seg fra hagen og videre inn i den idylliske parken.

Vesterålsmuseet kan tilby en opplevelsespakke, Melbuopplevelsen, for større grupper der gjestene blir mottatt på Melbo hovedgård av selveste Christian Frederiksen og frue (spilt av Melbu amatørteater) og bli servert av tjenestepiken deres. Etter besøket blir gjestene ført nedover alleen og ned til Neptun, sildoljefabrikken, som nå er et museum. Gjestene vil få oppleve en mini konsert i en av de største tankene. Varighet ca. 2 timer.
For nærmere informasjon og bestilling skriv til: melbuopplevelsen@museumnord.no 

Maren Frederiksens Allé 1
8445 Melbu

Telefon: +47 474 68 572 / +47 954 50 095
E-post: vesteraalsmuseet@museumnord.no
Nettside: museumnord.no/vesteralsmuseet

Måtinden (408 moh)

Måtinden i Andøy er et av Vesterålens mest besøkte fjell. Fra toppen får du en nydelig utsikt over kystlinjen og storhavet. Du ser også ned til Høyvika.

Turen starter på Baugtua, som ligger mellom Bleik og Stave. Turløypa starter ved hovedveien på Baugtua og er merket med skilt. Det er ikke mange parkeringsplasser ved starten av løypa, så pass på å parkere trygt med hensyn til passerende trafikk hvis du må parkere i veikanten. Det er også mulig å gå fra Bleik eller Stave, men disse rutene er noe mer krevende.

Måtinden er 408 moh. Så snart du kommer litt opp i høyden vil en fantastisk utsikt åpne seg. Dette er en middels hard tur som tar ca 2-3 timer tur/retur. Det er synlig sti hele veien. Ved trimkassen er det stupbratt. Ikke gå for nærme kanten!

Dette er en fantastisk fin tur med utsikt ut over storhavet. Her ser du også ned til Høyvika.

Brokløystind (562 moh)

Brokløystinden gir deg en fantastisk utsikt, kanskje en av de fineste i Sortland.

Kjør mot Blokken, og parker på en liten parkeringslomme på venstre side rett før du kommer til Djupfjordbrua.

Det er en tydelig sti hele veien. Følg denne til toppen. Noe bratt enkelte steder, spesielt mot toppen. Når du nærmer deg toppen kan underlaget være litt løst og grusete. Ellers er det fin sti å gå på. Men gode fjellsko kan likevel være lurt. Utsikten du får på toppen er fantastisk!

Turen tar rundt 2-2,5 timer.

Emilhuset

Overnatting i naturskjønne omgivelser på Nøss og Bø i Andøy.

Vi har to hus - Emilhuset på Nøss og Bestemorhuset i Bø i Andøy. Emilhuset har fem soverom med sengeplass for inntil åtte personer og er også utstyrt med oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel. Utenfor er det vedfyrt badestamp.

Bestemorhuset har to soverom for inntil tre personer. Husene har fullt utstyrt kjøkken for selvhushold. Her er også TV og gratis wifi.

For begge husene: 600,- kr for vask etter opphold. 100,- kr per person per sengklær og håndklær.

I nærområdet byr naturen på store bølger å surfe på, hvaler, nordlys, elg og ørn! I tillegg er det kort vei til attraksjoner og aktiviteter i Andøy og resten av Vesterålen.

Nøss
8488 Nøss

Telefon: +47 47 66 20 92
E-post: lise-isa@online.no
Nettside: emilhuset.blogg.no

Vesterålen Tours - Nordlystur

Vesterålen har mye mektig natur å by på. Nordlystur i Vesterålen er en magisk opplevelse.

Nordlystur i Vesterålen er en magisk opplevelse.
Vi tilbyr privatguiding for nordlystur i hele Vesterålen.
Vesterålen har mye mektig natur å by på.
Den beste måten å oppleve de trollske fjellene og de mange fjordene på er når nordlyset danser over landskapet.
Alle som har kamera med vil få hjelp av våre fotografer til å fange
den råe naturen i Vesterålen på best mulig vis.
Vi kan låne ut stativ og annet fotoutstyr om det trengs og om vi har det tilgjengelig.


8400 Sortland

Telefon: +47 917 88 260
E-post: jens@vtours.no
Nettside: vtours.no

Vesterålen Tours - Natursafari

Vesterålen har et rikt dyreliv å by på samt fantastisk landskap og natur. Bli med på privat guiding i hele Vesterålen

Dyrelivet og landskapet i Vesterålen er verdt å oppleve.
Vi tilbyr privat guiding for natursafari i hele Vesterålen.
Vesterålen har et rikt dyreliv å by på samt fantastisk landskap og natur.
I Vesterålen kan man se f.eks: elg, rein, ørn, ugler, rev, rådyr, oter, sel og mye mer.
Her kan du få fantastiske bilder om du har med kamera
Vi hjelper til med innstillinger om det trengs.Vi leier også ut objektiv dersom vi har som passer til ditt kamera.


8400 Sortland

Telefon: +47 917 88 260
E-post: jens@vtours.no
Web: vtours.no

Naustvika

Naustvika - der historiene fortelles. Gårdene på Meløya har skapt historie og mat i sju generasjoner. Nå vil vi dele den med deg.

Siden forfedrene våre slo seg ned på Meløya for over to hundre år siden, har nabogårdene Valheim og Meløy gård hatt lys i fjøsen. Her går sauegjerdene langt ned i den langgrunne fjæra, og halve året går dyrene fritt i verdens villeste natur. Vi stiller mannsterk og løper opp og ned fjellene i Alsvågmarka når sauene sankes inn hver høst. På Meløya lever også våre egne frittgående griser, og våre irske minikyr av typen Dexter.

På øya vår står et naust, og det er her folket treffes for å lyge og spise god mat. Naustvika er der historier fortelles, og der dyrene gresser. Og det er der vi har hentet navnet vårt.

Restauranten vår finner du i Nyksund, et av Nord-Norges mest sydende fiskevær – rett over brygga der våre forfedre hadde fiskemottak.
Der får du også smake øl fra Naustvikas eget gårdsbryggeri – brygget med kjærlighet og en god dose bannskap og røverhistorier

Naustvika serverer ekte mat, øl og kultur fra verdens villeste natur.

Noen kvelder kan du være heldig å få oppleve en sanger eller artister stikker innom.

Åpent fra midten av juni til midten av august. Alle dager.

Meløya
8432 Alsvåg

Telefon: 90577957
E-post: post.naustvika@gmail.com

Sortland Museum - Museum Nord

Sortland museum holder til i den nye Kulturfabrikken i Sortland sentrum. Her viser museet skiftende utstillinger med ulike tema, perspektiv og uttrykk. Sortland Museums storsatsing, Seabed, åpnet onsdag 14. august. Seabed betyr havbunn, og det er havets betydning i nord, og konsekvensene av marin forsøpling og forurensning som er tema for utstillingen.

Seabed er primært rettet mot barn og unge, men dette er en spektakulær utstilling som også vil appellere til voksne, sier Ane Høyem, enhetsleder ved Sortland Museum.Sortland Museum har samarbeidet med ulike kunstnere og designere for å realisere prosjektet. Seabed har fått et unikt uttrykk med banebrytende bruk av undervannsfilm og projeksjoner. Underveis i utstillingen er det også mange spennende aktiviteter for barn og unge. Utstillingen representerer noe helt nytt i museumssammenheng i Vesterålen.Under åpningen fremførte Sivert Høyem sangen Into the Sea sammen med et stort barnekor. Sortland Museum inviterte barn og unge i hele Vesterålen til å komme og synge sammen med Høyem.Sortlandssundet, eller The Sortland Sound, som det heter på engelsk, spiller en sentral rolle i utstillingen. Derfor er det ekstra morsomt at Sivert, som kanskje framfor noen representerer det musikalske «Soundet» av Sortland, åpnet Seabed sammen med barna, sier Ane Høyem.Den offisielle åpningen av Seabed vil bli foretatt av Aase Refsnes, fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse i Nordland Fylkeskommune. Sortlands-ordfører Tove Mette Bjørkmo har også en sentral rolle under åpningen 14. august.Seabed er finansiert av Nordland fylkeskommune, Sparebank1 Nord-Norge Samfunnsløftet, Sortland Kommune, Reno Vest, Vesterålskraft, Den kulturelle skolesekken, Forskningsdagene, Holmøy Maritime, SE Gruppen og Museum Nord.

Åpningstider
Tirsdag–lørdag kl. 11–15

Priser
Voksne kr 50
Barn under 16 år gratis

Strandgt. 1
8400 Sortland

Telefon: 76 10 92 71
E-post: sortland.museum@museumnord.no
Nettside: http://www.museumnord.no/sortland

Mannen fra havet - Skulpturlandskap Nordland

«Kunst finner sted» er et motto for Skulpturlandskap Nordland. I Vesterålen finner kunsten sted ved havet. Alle skulpturene her ligger ved sjøen eller spiller på de marine motiver. I Bø rager «Mannen fra havet» som en hyllest til sjøen.

Det har vært sagt at myter er som usynlige tråder som vever samfunnet sammen. Samtidig er de fortellinger som forsiktig hjelper oss til å forstå den situasjonen vi lever i.

Killi Olsens skulptur, Mannen fra havet, gjenspeiler begge disse definisjonene av myte, samtidig som den skaper en ny myte. Vi er i ferd med å spinne en historie om en mann som har forlatt havet og nå står på fast grunn. I hånden holder han en obelisk-formet krystall, som et offer – har kunstneren hevdet – til sitt tidligere bosted.

Ræk 2 på Stø - Golfstrømmen har gått på land

Det varme kjærtegnet fra Mexico bringer med seg så mangt. På Andenes og Stø, i Hovden og på yttersida av Hadseløya er noe av dette tatt på land og benyttet til installasjonskunst. RÆK-prosjektene kom til som en del av Kulturløft Golfstrømmen, og det begynte på Andenes i 2001.

I 2002, ble prosjektet «Golfstrømmen har gått på land» utvidet. Myre barneskole, Husjord skole, Romset skole og Øksnes kystlag samt kunstner Ingrid Larssen laget
Ræk 2. Dugnadskunstnerne plasserte tre store stokker på Stø. Berget bak er påført et øye – så det ser ut som en hval eller steinbit.

Ræk 3 på Hovden - Golfstrømmen har gått på land

Det varme kjærtegnet fra Mexico bringer med seg så mangt. På Andenes og Stø, i Hovden og på yttersida av Hadseløya er noe av dette tatt på land og benyttet til installasjonskunst. RÆK-prosjektene kom til som en del av Kulturløft Golfstrømmen, og det begynte på Andenes i 2001.

Kunstinstallasjon på Hovden i Bø i Vesterålen.  Sammen med ni meter langt drivtømmer og en to meter høy basaltsøyle fra Island har kunstneren Harald Oredam og gode hjelpere laget kunstinstallasjonen Ræk 3.

Ræk 4 ved Taen - Golfstrømmen har gått på land

Det varme kjærtegnet fra Mexico bringer med seg så mangt. På Andenes og Stø, i Hovden og på yttersida av Hadseløya er noe av dette tatt på land og benyttet til installasjonskunst. RÆK-prosjektene kom til som en del av Kulturløft Golfstrømmen, og det begynte på Andenes i 2001.

På yttersida av Hadseløya ved Taen er det en steinspiral siden stein også har rækt i land med Golfstrømmen.

Elever ved Stokmarknes skole og Hadsel videregående skole har laget installasjonen sammen med kunstneren Siv Johansen.

En sti med blandt annet en kjærlighetsbenk og ungdommelig poesi fører ned til Ræk 4.

Nyken Resort

Et rå, vill og vakkert område! Mest av alt, lett tilgang til de stadig skiftende lys og værforhold i naturen i sesongene nordover.

Vi kan tilby en fullt utstyrt leilighet med to soverom (to senger i hvert rom). I tillegg er det en gjesteseng i stuen som kan benyttes. Utenfor har vi nordlyset på en klar vinternatt, og midnatsola på sommeren. Vi har også fine fjell å vandre i , rett utenfor døra. Vi kan tilby deg ekstra varme klær om vinteren hvis du trenger (for nordlysjakt). Om sommeren kan vi veilede deg på vandringsturer i fjellet og fiske i et par innsjøer (ørret). Og vi liker å hjelpe deg med profesjonelle guider for hvalsafari, dype havfiske, sjøfugl og segl safari og også havfiske. Jeg bor i nabohuset, og det ser ut til at en spesiell type mennesker ønsker å leie vår ferieleilighet. På denne måten møter vi slike hyggelige mennesker som kommer her! Heldig oss!

Skåltofta
8439 Myre

Telefon: +47 930 07 082
E-post: contact@nyken.no
Nettside: nyken.no

Ræk 1 på Andenes - Golfstrømmen har gått på land

Det varme kjærtegnet fra Mexico bringer med seg så mangt. På Andenes og Stø, i Hovden og på yttersida av Hadseløya er noe av dette tatt på land og benyttet til installasjonskunst. RÆK-prosjektene kom til som en del av Kulturløft Golfstrømmen, og det begynte på Andenes i 2001.

Trafokiosk på parkeringsplass ved Hisnakul, Andenes.

Ræk-prosjektene kom til som en del av Kulturløft Golfstrømmen, og det begynte på Andenes i 2001. Kunstskolen der gjennomførte prosjektet
sammen med kunstnerne Bent Aune og Ingrid Larssen.

Ting og tang fra fjæra ble plassert på en trafokiosk i havneområdet, malt i blått og påført ord og setninger.

Øymuseet - Skulpturlandskap Nordland

«Kunst finner sted» er et motto for Skulpturlandskap Nordland. I Vesterålen finner kunsten sted ved havet. Alle skulpturene her ligger ved sjøen eller spiller på de marine motiver. På Andenes er «Øymuseet» en samling gjenstander funnet i fjæra.

Øymuseet huser en samling av gjenstander kunstneren fant på Andøya i august 1992. Samlingen blir stilt ut i en gammel garasje ved Polarmuseet på Andenes.

Øymuseet er slett ikke noe vanlig museum med nøyaktig dokumenterte historiske perioder og geografiske områder. I stedet for vitenskapelige kriterier er valget av objekter estetisk begrunnet ut fra deres skjønnhet og det overraskende ved dem. Installeringen av gjenstandene er også gjort med skjønnheten som rettesnor. Øymuseet er en del av prosjektet Skulpturlandsskap Nordland.

Raffael Rheinsbergs kunst er blitt beskrevet som en «hverdagens arkeologi». Han viser oss de tingene vi bruker i arbeid og fritid, og holder dermed opp et speil som forteller oss hvordan vi lever.

Åpent: For åpningstider, se «Kunstnere og gallerier i Vesterålen» på menylinja.
Øymuseet er daglig åpent om sommeren.

Sea safari Øksnes - Midnattsolsafari

Vi tar deg med nærmere horisonten for å se på midnattssola ute på sjøen - på RIB

I sommermånedene er vi så heldig å ha sol både om dagen og om natta. Dette er et spesielt fenomen som bare er mulig å få med seg nord for polarsirkelen. Vi tar deg med nærmere horisonten for å se på midnattssola ute på sjøen. Turen tar omtrent to timer.

Strengelvåg
8430 Myre

Telefon: +47 920 70 309
E-post: seasafarioksnes@gmail.com
Nettside: seasafarioksnes.no

Dager og netter - Skulpturlandskap Nordland

«Kunst finner sted» er et motto for Skulpturlandskap Nordland. I Vesterålen finner kunsten sted ved havet. Alle skulpturene her ligger ved sjøen eller spiller på de marine motiver. I Hadsel står skulpturen «Dager og netter» vis-à-vis den gamle hurtigruta Finnmarken.

Skulpturen i Hadsel består av to hus, bygd i stein, som er plassert på en betongplatting i fjæra. Det ene er laget av Størengranitt, som er så lys grå at den nesten er hvit, det andre av Lødingengranitt, som er omtrent sort. Husene er plassert på Børøya, som ligger tvers overfor Stokmarknes sentrum, og de er dermed synlige fra kommunesenteret. Husene er nesten minimalistiske, stramme og naivt enkle i sin fasong. Det skaper en sterk kontrast med omgivelsene, som består av fjæresteiner, lyng og småbjørkeskog.

Når det er flo, når vannet nesten opp til gulvet i husene. Når det er fjære, er de tørre og trygge. Jeg har også sett dem en gang det var springflo – da rant vannet inn i husene gjennom de små hullene som er boret i veggene. Jeg tror ideen med disse hullene var at det skulle oppstå en slags fløytelyd når vinden feier gjennom dem, som den ofte gjør, men det skjer ikke. De bare er der, hullene.

Havsøye - Skulpturlandskap Nordland

«Kunst finner sted» er et motto for Skulpturlandskap Nordland. I Vesterålen finner kunsten sted ved havet. Alle skulpturene her ligger ved sjøen eller spiller på de marine motiver. På Sortland finnes skulpturen «Havsøye».

Skulpturen Havsøye består av to hovedformer: En båt og et hus. De avspeiler menneskets grunnleggende behov, og symbolene er kjent over hele verden. Huset støtter seg på båten, og i midten av båten er det en diamantformet åpning. Dette vinduet åpner for og rammer inn den vakre utsikten over mot den andre siden av fjorden. De høypolerte sidene av stein i åpningen reflekterer det omskiftelige samspillet mellom sjøen, himmelen og fjellene, et kontinuerlig spill av lys og bevegelse.

Gudmundsson kunst viser oss hvor nært det poetiske ligger hverdagens ting, det vi ser, tenker, og måten vi forstår det på. Hans visuelle poesi er ikke livsfjern, den ber oss om å se tingene fra en annen kant.

Skulpturen er laget av Sigurdur Gudmundsson og er en del at prosjektet Skulpturlandskap Nordland.

Etterbilder Myre - Skulpturlandskap Nordland

«Kunst finner sted» er et motto for Skulpturlandskap Nordland. I Vesterålen finner kunsten sted ved havet. Alle skulpturene her ligger ved sjøen eller spiller på de marine motiver. I Øksnes har kunstneren plassert lampeskulpturene «Etterbilder» i det fortidige fiskeværet Nyksund og midt i det moderne Myre.

Inghild Karlsens todelte skulptur med dens skiftende betydninger kan plasseres i forhold til flere referanserammer. Den visuelle formen er tatt fra hverdagslivet, og har tatt utgangspunkt i gatelyktene som brukes i området. Denne lånte formen fra hverdagen er så blitt oversatt til steinens og skulpturens språk.

Skulpturen er en lampe. Lyset blir usynlig i den nordlige sommerens lys og synlig som lyskilde om vinteren når mørket tar over og det er vanskelig å skille mellom natt og dag. Lampen har fått sin form fra et kvinneansikt, fra et hvilket som helst kvinneansikt.

Skulpturene er plassert to ulike steder – den ene i sentrum av kommunen, i en liten park der lyktestolpen kaster sin skygge på marken omkring. Den andre er i et område som ligner verdens endepunkt, et fiskevær som ble fraflyttet utover på 60- og 70-tallet, og som delvis er ubebodd nå og utsatt for forfall. Det virker som om tiden går bakover i dette miljøet. Her er skulpturen plassert ved havnebassenget blant de fraflyttede husene med sine klare og optimistiske, men slitte farger. Her kaster skulpturen sin skygge på havnebassengets vannflate. Et ledd, en forbindelse, en kontaktlinje skapes mellom det som har vært, det som er, og det som kommer.

Padlekurs - Vesterålen Padle og Klatresenter

Vil du lære å padle? Ta våttkort med vårt grunnkurs i kajakkpadling og bli mer sikker og trygg i kajakken. Bli med på vårt padlekurs og lær deg en fantastisk fritidssyssel og hobby. Opplev Vesterålen fra havet.

Å padle i fint vær og solskinnsdager er ekstra flotte, men gjennomfører du kurset når det er surt og det blåser får du en ekstra fordel. Da lærer du nemlig hvordan du skal håndtere slike dager i kajakken.
Dette er hva du lærer på kurset:
• Generelt om å ferdes i naturen (friluftsliv og allemannsretten)
• Hvordan ferdes uten å legge igjen spor
• Sikkerhet
• Hvordan løfte, bære, sjøsette og gå oppi kajakken
• Ilandstigning
• Fremoverpadling
• Bakoverpadling og stopp
• Sideveis forflytning av kajakken
• Lavt støttetak
• Styretak (bak)
• Sving (sveipetak og styretak)
• Redningsteknikker
• Skadeforebygging
• Sikring av kajakk etter ilandstigning
• Planlegging av enkel tur som skal gjennomføres

I august arrangeres det felles padletur for alle kursdeltakere – i naturskjønne omgivelser. Dette er inkludert i kurset.
Prisen per deltaker er fra kr. 2600,-

Eidsfjordvn 621
8415 Sortland

Telefon: +47 901 86 269
E-post: bent@vpks.no
Nettside: vpks.no

Breitind (598 moh)

På toppen av Breitind i Bø får du en nydelig 360 graders utsikt. Og dersom du vil vandre i Lars Monsen sine fotspor kan du ta turen hit. Nrk og Lars Monsen minutt for minutt har nemlig også gått her. De gikk opp til Breitinden og videre ned til Guvåghytta for overnatting. En flott dagstur som passer for hele familien.

Parker nede på Guvåg.

Gå tilbake til du ser startskiltet på høyre side av veien. 

Det er litt bratt i starten, men du får flott utsikt over Guvåg, 

På det flate partiet før selve fjellet kan du gå til høyre og følge stien med utsikt ned til Hellfjorden, eller velge stien rett mot fjellet, som er litt kortere. Følg sti mot toppen. Du kan gå opp stien på høyre sida av toppen, eller holde litt til venstre og gå rett mot toppen i terrenget.

Nyksund Retreat - Feriehus

Nyksund Kurs & Retreatgård ligger i rolige omgivelser et steinkast fra havnemoloen i det gamle fiskeværet Nyksund, med storslagen utsikt mot storhavet.

Bygningen er Nyksunds eldste bolighus fra 1881, og er fullt modernisert og vinterisolert. Den er romslig, og inneholder bl.a. 5 soverom/12 senger, 2 bad, 2 stuer, velutstyrt kjøkken, peiser, vaskemaskin, tørkeskap, og 3 terrasser.
Interiøret er fargesatt etter inspirasjon fra vinterhimmelens mange nyanser, noe som gir boligen en unik energi og atmosfære, og egner seg særlig godt for grupper som søker ro og rekreasjon over flere dager – f.eks. for å vandre «Dronningruta», dra på havsafari, besøke stedets kunstgallerier, eller kanskje bare sitte og nyte utsikten over havet.
Boligen har trådløst internett, parkering ved inngangen og er også tilrettelagt for mindre konferanser.

Nyksund
8439 Myre

Telefon: +47 993 81 277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: nyksundretreat.com

Wildlife safari i midnattsol - Vesterålen Tours

På våren og tidlig sommer våkner dyrelivet i Vesterålen til liv. Turer på natterstid på denne tiden av året er magisk. Kombinasjonen av midnattsol og et yrende dyreliv som er mest aktive fra sen kveld til tidlig morgen gir gode sjanser for unike bilder og opplevelser. På våren kan vi garantere å se dyreliv på turene våre.

De fleste artene i Vesterålen kan man se hele året. Men på noen tidspunkt av året er sjansene bedre for å
se noen av artene og komme nært på dem.

Orrelek: 20. april til 5 mai.
Harekamper: April og mai
Revunger, hareunger, ugleunger og elgunger: Juni og juli
Brushanelek: 25. mai til 15. juni
Havørn, kongeørn, falker, hauker, våker, ugler, elg, rådyr, rev, sel, oter, mink,
orrfugl, sniper, ender, hare, rype og mange andre arter er vanlige på våre turer fra 1. mars til 20. september.


8400 Sortland

Telefon: 91788260
E-post: booking@vtours.no
Nettside: vtours.no

Nyksund Retreat - Gallerileilighet

Gallerileiligheten har en spektakulær beliggenhet i «Det gamle Bakeriet» ved havnemoloen i Nyksund – i etasjen over Nyksund ART Gallery – og har en fantastisk utsikt over så vel Nyksund, fjellene som storhavet!

Bygningen ble totalrenovert for noen år siden. Det er lagt vekt på å skape en lun og behagelig atmosfære for den som søker ro, fordypning, og inspirasjon utover det vanlige – blant annet ved hjelp av en fargepallett inspirert av den nord-norske sommerengen.
Gallerileiligheten inneholder bl.a. 3 soverom/6 senger av god kvalitet, velutstyrt moderne kjøkken, bad med vaskemaskin, og oppholdsrom med spiseplass, peis og glassvegg / skyvedør til privat balkong vendt mot storhavet. Egen inngang og parkering – og med vertskap et steinkast unna!
Gallerileiligheten, sammen med Nyksund Kurs & Retreatgård vis a vis (som er virksomhetens hovedbygning) egner seg også godt for grupper på inntil 18 personer. Hovedbygningen har bl.a. 5 soverom/12 senger, 2 stuer, 2 bad, og et meget velutstyrt kjøkken for inntil 20 gjester.
Hjertelig velkommen til uforglemmelige dager i Nyksund - «byen i havet» - ytterst i havgapet i Vesterålen!

Nyksund
8439 Myre

Telefon: +47 993 81 277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: nyksundretreat.com

Nyksund Retreat - Time out

Time Out Nyksund Retreat er perfekt for deg som lengter etter å ta en pause fra hverdagens mange rutiner og krav, senke skuldrene – og bare være. Nyte den storslåtte naturen i havgapet – eller kanskje fordype deg i en bok eller prosjekt du har med deg.

Time Out Nyksund Retreat passer også godt for deg som trenger tid og ro - og kanskje også veiledning - i forhold til en utfordrende livshendelse eller situasjon du står overfor.
Vertinne for oppholdet er Marie Elisabeth Mjaaland. Hun er filosof og prest, og har dype innsikter og egenerfaring fra så vel moderne spiritualitet og vår tids utfordringer, som kristen mystikk og dialogfilosofi. Marie skreddersyr gjerne et opplegg for deg – både før, under, og etter oppholdet – hvis du ønsker det.
Du har ditt eget rom med bl.a. laptop-/arbeidsbord og en god seng i enten «Det gamle Bakeriet» eller i Nyksund eldste bolighus – begge med storhavet som nærmeste nabo. Øvrige fasiliteter deler du med andre retreatgjester.

Nyksund
8439 Myre

Telefon: 99381277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: nyksundretreat.com

Nyksund Retreat - Kreativ Retreat

Kreativ Nyksund Retreat er en tredagers retreat for deg som lengter etter en dypere forbindelse med naturen og ditt eget kreative flow, og som samtidig ønsker å utforske dette i rolige og naturskjønne omgivelser i Nyksund – ytterst i havgapet i Vesterålen. Skrive - Tegne - Fotografere.

Undervisning/workshop med fordypning i den kreative prosessen, inspirasjonsforedrag, meditativ vandring, m.m., hvor vi øver oss i lytte like mye innover som utover for å finne vårt eget unike uttrykk og potensial – ved å skrive, tegne, fotografere, eller på annen måte uttrykke det som ligger vårt hjerte nær.
Felles måltider. Deling av erfaringer/sosialt samvær på kvelden. Overnatting i enkeltrom eller delt rom.
Maks 10 deltakere. Påmelding på annonserte datoer (torsdag-søndag), eller valgfritt dato for gruppe på minst 5 deltakere.
Retreatleder er Marie Elisabeth Mjaaland (filosof, prest og daglig leder for Nyksund Retreat AS). Hun har dype innsikter og egenerfaring i så vel moderne spiritualitet som kristen mystikk, og kreative forvandlingsprosesser. Muligheter for individuelle samtaler og veiledning.

Nyksund
8439 Myre

Telefon: +47 993 81 277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: nyksundretreat.com

Midnattsol Camping - Camping

Nyt et hyggelig opphold ved vår lille intime campingplass på Bleik – Andøyas ytterside. Campingplassen ligger i naturskjønne omgivelser like ved strandkanten, ved en av Norges lengste og vakreste sandstrender. Våre servicebygg inneholder foruten kjøkken og oppholdsrom, rom for vask av kopper, - dusjer og toaletter (også for handicappede), vaskemaskiner og tørketromler. Tømmestasjon for bobil og campingvogner, samt strøm og vannposter finnes i tilstrekkelig antall. Gratis WIFI er en selvfølge.

Bleik er en særegen liten landsby, som inneholder både butikk, cafe’ og pub. Her er også en nylig etablert 9 hulls golfbane. Forholdene ligger også til rette for kiting utenfor stranden, samt paragliding og hanggliding fra fjellene rundt Bleik. Her kan man også utfolde seg i et fantastisk turterreng, med spektakulær utsikt og minneverdige intrykk.
Dette er stedet for å se midnattssola på sommeren, men også oppleve nordlyset på vinteren. Det forskes på nordlys og ozonlaget fra Andøya rakettskytefelt, og her man kan komme til å være tilfeldig tilskuer til en av de mange rakettoppskytinger.
Muligheter for havfiske, samt guidede turer rundt fuglefjellet «Bleiksøya» for å se lundefugler og havørn, tilbys også.
Her er også mulighet for innlandsfiske etter røye, laks og ørret. Ønsker man å delta på hvalsafari, skjer dette fra Andenes, ca. 10 min. kjøring fra Bleik.
Er du heldig, kan du få øye på både sel, oter og småhval like utenfor campingplassen. Havørna er en fast gjest i vårt nærområde, og denne har du orkesterplass til å følge fra campingstolen.

Gårdsveien 8
8481 Bleik

Telefon: +47 478 43 219
E-post: midnattsol.camping@gmail.com
Nettside: midnattsolcamping.com

Midnattsol Camping - Hytter og rorbu

Nyt et hyggelig opphold ved vår lille intime campingplass på Bleik – Andøyas ytterside. Campingplassen ligger i naturskjønne omgivelser like ved strandkanten, ved en av Norges lengste og vakreste sandstrender.

Hyttene er vinterisolerte, (med gulvvarme), og er på ca. 18m2. De har 3 sengeplasser, men mulighet for å sette inn en ekstraseng (mot pristillegg). Oppholdsrommet fungerer også som soverom, og for øvrig er der bad, med wc og dusj, samt et lite kjøkken. Du vil finne at hytten er godt utstyrt, og du trenger ikke ta med hverken sengetøy eller håndklær. TV og WIFI er også installert.
Rorbuanlegg
Nyrenovert rorbu, inneholder 9 dobbeltrom, max kapasitet 18 pers, samt 2 leiligheter med 4 (5)sengeplasser hver. Dobbeltrommene disponerer felles toaletter og dusjer, stort kjøkken og oppholdsrom, samt vaskemaskin og tørketrommel. Rommene er for øvrig utstyrt med kjøleskap og TV. Leilighetene er fullt utstyrt, med kjøkken, stue, soverom og bad. De har også vaskemaskin og tørketrommel. Stor terrasse i 2.etg. og fri WIFI i hele bygget.

Gårdsveien 8
8481 Bleik

Telefon: +47 913 46 924
E-post: midnattsol.camping@gmail.com
Nettside: midnattsolcamping.com

Lødingen Skyssbåtservice - Trollfjorden

Trollfjord cruise - Opplev en av verdens mest velkjente fjord, 3 km lang og bare 70m i munningen! Med sine stupbratte fjell på alle kanter gjør dette til en helt spesiell opplevelse. Trollfjorden er smal, høy og dramatisk og bare MÅ oppleves!

Opplev Nord-Norge fra sjøsiden og bli med oss på rundtur fra Sortland til Trollfjord og nyt den fantastiske naturen underveis.
Det er salg av kaffe/te, mineralvann, øl, vin og snacks om bord.

Avgang fra: Vesterålen Cruise Port, Sortland
Turens varighet: 3 timer
Kapasitet: minimum 25 pax / maximum 98 pax
Pris: voksen 990,-NOK (102€); barn 450,-NOK (46€)

Velkommen om bord!

Rinøyvåg
8412 Vestbygd

Telefon: +47 941 64 089
E-post: booking@lsbs.no
Nettside: lsbs.no

Lødingen Skyssbåtservice - Trollfjordcruise Vesterålen/Lofoten

På denne turen opplever du det beste Lofoten og Vesterålen har å tilby. Raftsundet viser den Nord-norske kystkulturen på sitt vakreste, Trollfjorden er majestetisk med sine stupbratte fjell og smale inngang. Du får oppleve spektakulær natur samt besøke de to «hovedstadene» i Vesterålen og Lofoten; Sortland og Svolvær. Som bonus på denne turen får du oppleve et fantastisk og variert dyreliv langs leia.

Opplev Nord-Norge fra sjøsiden og reis med båt fra Sortland til hjertet av Lofoten – Svolvær og nyt den fantastiske naturen vi passerer underveis.

Avgang fra: Vesterålen Cruise Port, Sortland
Turens varighet: 3 timer
Kapasitet: minimum 25 pax
maximum 98 pax
Pris: voksen 990,-NOK (102€)
barn 450,-NOK (46€)
Turen kan også bookes fra Svolvær til Sortland.

Salg av kaffe/te, mineralvann, øl, vin og snacks om bord.

Velkommen om bord!

Rinøyvåg
8412 Vestbygd

Telefon: +47 941 64 089
E-post: booking@lsbs.no
Nettside: lsbs.no

Lødingen Skyssbåtservice - Besøk et oppdrettsanlegg

Bli med oss på et spennende sjøeventyr fra Sortland til Akvakultur i Vesterålen. Besøk et ekte oppdrettsanlegg med laks, du får møte de som jobber med fisken og du får omvisning i våre flotte utstillinger som viser oppdrettsnæringens historie fra pionertiden på 50-tallet frem til dagens høyteknologiske drift.

Visste du at Norge er verdens største produsent av Atlanterhavslaks og at nærmere 14 millioner mennesker nyter norsk laks hver dag!

Avgang fra: Vesterålen Cruise Port, Sortland
Sesong: September - April
Pris: 1.089, -NOK
Turens varighet: 3-timer. Båtturen til Blokken tar ca. 20 min en vei.
Kapasitet: minimum 25 pax, maximum 44 pax

Salg av mineralvann, øl, vin og snack om bord.

Rinøyvåg
8412 Vestbygd

Telefon: +47 941 64 089
Telefon: +47 958 81 822
E-post: booking@lsbs.no
E-post: post@akvakulturivesteralen.no
Nettside: www.lsbs.no
Nettside: akvakulturivesteralen.no

Midnattsol Camping - Fiske- og Fotosafari

Vi tilbyr fotosafari eller fisketurer, alle med guide. I vårt nærområde har vi flere fuglefjell med mange ulike fuglearter, så som lundefugl, havsule, havørn m.m. Det er også en god del sel og oter i området, og er man heldig, så dukker det opp en hval på våre turer.

Muligheter for havfiske, samt guidede turer rundt fuglefjellet «Bleiksøya» for å se lundefugler og havørn, tilbys også.
Er du heldig, kan du få øye på både sel, oter og småhval like utenfor campingplassen. Havørna er en fast gjest i vårt nærområde, og denne har du orkesterplass til å følge fra campingstolen.
Fiske foregår hovedsakelig etter torsk og sei, men kveite står også på fangst menyen. Vi holder fiskeutstyr og redningsvester. Booking foregår vie vår resepsjon, eller på telefon +47 913 46 924

Gårdsveien 8
8481 Bleik

Telefon: 478 43 219
E-post: midnattsol.camping@gmail.com
Nettside: midnattsolcamping.com

Nyksund Retreat - Skreddersydd opplevelse

Nyksund Kurs & Retreatgård / Nyksund Retreat AS kan tilby skreddersydde retreater med overnatting for inntil 18 personer, konferanselokaler, guidede turer i Nyksund, galleribesøk, poetiske bildespill, foredrag, m.m. – alt etter ditt ønske, enten du kommer alene eller i gruppe sammen med venner, arbeidskolleger, styremedlemmer, eller andre du setter pris på å være sammen med.

Og Nyksund har mye å by på – enten det gjelder kunst- og kulturopplevelser, turer på havet, eller langs den populære vandringsstien «Dronningruta» mellom Nyksund og Stø.
I tillegg er luften ren, naturen storslått, og ingen dag er lik en annen. Vær og vind og lysforhold skifter kontinuerlig, og det gjør det spennende for både besøkende og fastboende!
Vertskap for oppholdet er ekteparet Marie Elisabeth Mjaaland (filosof, prest og daglig leder for Nyksund Retreat AS og Nyksund ART Gallery) og Svein Erik Tøien (sivilarkitekt og fotograf).
De har bodd i det gamle fiskeværet siden 2012, og har restaurert «Det gamle Bakeriet» og Nyksund eldste bolighus (fra 1881, nå kalt «Retreatgården») med kjærlighet og omtanke slik at andre også skal ha mulighet å oppleve de inspirerende og rogivende omgivelsene i havgapet.
Ved siden av retreatvirksomheten driver Marie Nyksund ART Gallery for profesjonelle utøvende kunstnere, og Svein Erik arkitekt- og fotografvirksomheten Nyksund ARK. Sammen har de mye kunnskap og erfaring som de gjerne deler med andre!

Nyksund
8439 Myre

Telefon: +47 993 81 277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: nyksundretreat.com

Nyksund ART Gallery

Nyksund ART Gallery ligger ved havnemoloen i det gamle fiskeværet Nyksund – ytterst i havgapet i Vesterålen - og er innrammet av mektige fjell og åpent hav, og hvor vær og vind og lysforhold skifter kontinuerlig. Dette gjør at Nyksund trekker til seg naturelskere, kunstnere og kreative sjeler fra hele verden.

Nyksund ART Gallery ble etablert i 2015, og har raskt blitt et attraktivt galleri for så vel profesjonelle utøvere som besøkende fra inn- og utland. Blant annet har H.M. Dronning Sonja gjestet Nyksund ART Gallery ved flere anledninger.
Ved siden av å vise fotokunsten til Nyksund-fotografen Svein Erik Tøien (landskapsfotografi og slideshows), ønsker Nyksund ART Gallery å løfte frem fargesterke kvinnelige kunstnere fra det arktiske området, som har vært eller er til stor inspirasjon for andre kvinner.
Blant galleriets faste utstillere finner vi billedkunstner Gunn Vottestad, tekstilkunstner Brit H. Fuglevaag, billedkunstner Britt Boutos Ghali, og glasskunstner Anne Ka Munkejord.
NYKSUND ART GALLERY holder åpent alle dager i sommersesongen, og ellers i året ved arrangementer, festivaler o.l., samt ved forespørsel.
Hjertelig velkommen til Nyksund ART Gallery – ytterst i havgapet i Vesterålen!


8439 Myre

Telefon: 99381277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: nyksundretreat.com

Guidet topptur i fem fiskevær med Enjoy Øksnes

Enjoy Øksnes inviterer deg til å oppleve guidede toppturer til fem fiskevær i Øksnes - Nyksund, Stø, Tinden, Skipnes og Myre.

Du kan velge mellom Dronningruta mellom fiskeværne Stø og Nyksund, det gamle handelsstedet Skipnes, kulturarven Tinden, og det moderne fiskeværet på Myre – kommunesenteret i Øksnes.
Bli med ‘’Enjoy Øksnes’’ på en magisk rundtur i Øksnes med ribb eller på en spektakulær topptur til Tindstinden, Blåtinden, Stavtinden.
Turene tilpasser vi etter gjesters ønsker og behov.

Storgata 8
8430 Myre

Telefon: +47 911 05 518
E-post: enjoyoksnes@outlook.com
Nettside: enjoyoksnes.no

Fiskeopplevelser med Enjoy Øksnes

Opplev Øksnesfisket med oss i Enjoy Øksnes. Med våre raske og komfortable båter tar vi deg med til inn- og yttersiden av Øksnes.

Vi har utstyr etter sesong, og ellers det du trenger for en fin fiskeopplevelse.
Vi fisker etter ulike fiskearter som sei og torsk, og kveite som er en av våre favoritter.
Turene tilpasser vi etter gjesters ønsker og behov.
Enjoy Øksnes håndterer logistikken, og sørger for at din fiskeopplevelse i Øksnes skal være uten sidestykke!
Bli med å fange din første eller største fangst!

Storgata 8
8430 Myre

Telefon: +47 911 05 518
E-post: enjoyoksnes@outlook.com
Nettside: enjoyoksnes.no

Blåtur med Enjoy Øksnes

Enjoy Øksnes skreddersyr en blåturopplevelse dere sent vil glemme. Med mange ulike aktiviteter og opplevelser å velge mellom, vil det være muligheter for en uforglemmelig reise.

Det blir stadig mer populært å ta med seg sine ansatte på en blåtur, en tur ut i det blå. De ansatte vet ofte ikke engang hva de skal være med på.
Dette er en skikkelig flott måte å sette pris på sine arbeidere på, samtidig som man knytter seg tettere til hverandre, noe som fører til et bedre arbeidsmiljø, som igjen kommer bedriften til gode.
Vannskuter, vannski, havfiske, hvalsafari, toppturer, leirdueskyting, sykkelturer, RIB tur og sel- og fuglesafari er noe av det dere kan velge mellom. Vi besørger vi all transport både fra flyplass og til overnatting, og mellom de ulike aktivitetene dersom ønskelig.
Enjoy Øksnes håndterer logistikken, og sørger for at deres opplevelser i Øksnes skal være uten sidestykke!

Storgata 8
8430 Myre

Telefon: +47 911 05 518
E-post: enjoyoksnes@outlook.com
Nettside: enjoyoksnes.no

Ribsafari med Enjoy Øksnes

Enjoy Øksnes inviterer til en forfriskende tur på sjøen i en RIB, en safari som kombinerer både jakt etter seler og tusenvis av fugler.

RIBen vår kan komme til de fleste steder, derfor turen med Enjoy Øksnes kan være spektakulær og unik!
Enjoy Øksnes håndterer logistikken, og sørger for at deres opplevelser i Øksnes skal være uten sidestykke!
Turene tilpasser vi etter gjesters ønsker og behov.
Bli med for oppleve naturen i Øksnes!

Storgata 8
8430 Myre

Telefon: +47 911 05 518
E-post: enjoyoksnes@outlook.com
Nettside: enjoyoksnes.no

Arresten Restaurant

La deg fengsle i Arresten. Arresten er et helt spesielt spisested midt i gamle Andenes. I den gamle arresten finner du fortsatt spor etter husets historie.

Etter et besøk på havet, eller en tur i vår storslåtte natur, er du velkommen til Arresten – et helt spesielt spisested midt i gamle Andenes. I den gamle arresten finner du fortsatt spor etter husets historie. Den mer enn 150 år gamle celledøra og de to vinduene med smijernsgitter vitner om at menyen her en gang var enkel: Vann og brød. I dag er menyen utvidet med de deiligste måltider – nyt småretter eller en full middag.
Våre kokker skaper menyen ut i fra det beste naturen i området har å by på. Menyen hos oss er som naturen omkring oss, den endrer seg etter årets gang. Arresten skal være et sted for alle som vil komme bort fra det enkle og hurtige. Rommene her er skapt for den gode samtalen rundt bordet og langsomme måltider. Her vil du trives enten du kommer alene eller sammen med noen du er glad i. På fine sommerdager og når kveldssola maler sentrum av Andenes Orange vil du elske å nyte mat og drikke i vår uteservering. Og du: Vi synes nesten at vi må si i fra om at det spøker her.

Åpningstider
Mandag - torsdag 11 - 23
Fredag - lørdag 11 - 02
Søndag 13 - 21

Prinsens gt. 6
8480 Andenes

Telefon: 91124444
E-post: trine@arresten.no

Akvakultur i Vesterålen - besøk et oppdrettsanlegg

Akvakultur i Vesterålen er et opplevelsessenter for norsk havbruk, hvor du kan få et unikt innblikk i produksjon av laks og ørret i en av Norges vakreste regioner.

Et besøk hos oss tar omkring 2 timer og består av;
1. En guidet båttur til oppdrettsanlegget (45 min.)
2. En guidet omvisning i havbruksutstillingene våre (45 min.)
3. En smaksprøve på røkt laks og ørret fra vår egen produksjon (30 min.)

Vi er åpen for besøk hele året, mandag-fredag 10:00-16:00. Vi har faste avganger med båt hver dag, med maks 12 plasser pr tur. Alle besøk må derfor forhåndsbookes. For henvendelser om besøk utenom vanlige åpningstider, kontakt oss på booking@akvakulturivesteralen.no .

Vi tar forbehold om at vær eller tekniske problemer kan føre til at båtturen kan utgå. Omvisning og smaking går som normalt.

Dersom det ikke er noen ledige plasser er det likevel mulig å besøke oss. Du kan da delta på omvisning og smaking, men ikke båttur. Ta kontakt med oss eller kom på drop-in besøk.

NB! Ved bestilling bes du om å legge inn kortnummer, dette er kun en reservering av beløpet og betaling gjennomføres ved ankomst.

Gårdsøyveien 32
8406 Sortland

Akvakultur i Vesterålen ligger i bygda Blokken i Sortland kommune. Det tar ca. 30 minutter å kjøre fra Sortland by.

E-post: booking@akvakulturivesteralen.no

Nyksund Guiding - Kunst, arkitektur, historie

Setter du pris på meningsfulle opplevelser og personlige møter, hvor du også får del i noe av historien bak det du ser og opplever? Ja, da er en guidet tur i mindre gruppe med to av Nyksund innbyggere perfekt for deg! Kunst - Arkitektur - Historie.

Ekteparet Marie Elisabeth Mjaaland (filosof, prest og daglig leder for Nyksund ART Gallery og Nyksund Retreat AS) og Svein Erik Tøien (sivilarkitekt og fotograf) har vært med å bygge opp «det nye Nyksund».
De deler gjerne med seg av sine erfaringer og kunnskaper under en rundvandring i Nyksund, hvor du bl.a. får høre om så vel stedets historie og arkitektur, som de senere årens utvikling mot en kunst- og kulturarena som tiltrekker seg besøkende fra hele verden.
Omvisningen tar 1 1/2 til 2 timer, og inkluderer besøk i Nyksund ART Gallery, med visning av bl.a. poetisk bildespill fra Nyksund om vinteren.

Språk: Norsk, svensk eller engelsk.
Pris: NOK 350,- pr person.
Minimum 4 deltakere.
Ved større grupper, be om pristilbud!

Nyksund
8439 Myre

Telefon: +47 993 81 277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: nyksundretreat.com

Saabyes Bibliotek

Saabyes Bibliotek er en restaurant på Sortland i en spesiell atmosfære omkranset av bøker og verk utgitt av Lars Saabye Christensen. Vi holder til i samme bygg som Sortland Hotell og du finner oss ved venstre side av resepsjonen når du ankommer. Som en Sortland-restaurant har vi fokus på å kunne tilby en variert meny, hvor vi legger vekt på råvarer basert på lokale leverandører – laget med lokal kjærlighet.

Vi serverer middag basert på sesongens råvarer mandag til lørdag fra 16:00 til 22:00
Som gjest hos oss vil du finne et rikt utvalg av fantastiske middagsretter.
Vi tar selvsagt imot selskaper utenom, ta kontakt med oss på telefon 76 10 84 00 eller på mail så vi kan skreddersy ditt opplegg.

Vesterålsgaten 59
8400 Sortland

Telefon: 76108400
E-post: post@sortlandhotell.no
Nettside: sortlandhotell.no

Matboksen

Vi gir deg gode matopplevelser på Matboksen på Myre.

Matboksen er en lokal restaurant som ligger ved kaia i fiskeværet Myre.
Vi tilbyr en innholdsrik meny - alt fra sjømat til wok og alt fra tradisjonskost til nyskapning.
Vi har et tilbud for alle - om det er lokale gjester, fiskere og turister og andre gjester.
Velkommen til oss for en hyggelig matopplevelse.

Storgata 8
8430 Myre

Telefon: 91105518
E-post: enjoyoksnes@outlook.com
Nettside: enjoyoksnes.no

North Inspire

Opplev din egen charterdrøm i fantastiske omgivelser og miljø. Vi tilbyr og leverer opplevelsesturer og besøk i unike historiske naturperler og fiskevær, alle med en erfaren og lokalkjent mannskap. Enten du liker å komme ombord for en dag, en helg, en uke eller lenger kan vi skreddersy opplevelsen for deg.

Vår charter tilbyr svært høy standard og komfort hele turen og oppholdet. Vi seiler til steder steder som ikke vil skuffe, for eksempel Trollfjorden i Vesterålen eller Røst på slutten av Lofoten. Det er ingen begrensninger, bare muligheter. Vi guider deg til de beste fiskeplassene, landemerke og severdigheter, og til stillheten.
På våre charterturer har våre gjester fine hytter med doble senger (2 per hytte) og fasiliteter separat. Det er også en innendørs lounge, en utendørssalong, en mindre sittegruppe på fordekket og en stor flybridge.
Det er mulig å ha din egen kokk som kan tilberede og ordne fra naturens fangst. Vi kan forberede lokale retter ombord. Vi kan også stoppe og spise på berømte lokale steder, med sine lokale tilbud.

Øver Holmsnes 11
8450 Stokmarknes

Telefon: +47 941 31 021
E-post: post@northinspire.no
Nettside: northinspire.no

Lødingen Skyssbåtservice - Vesterålen møter Lofoten under nordlyset

Oppdag Nord-Norges kystskatt under nordlyset. Bli med oss på et annerledes sjøeventyr fra Vesterålen til Lofoten gjennom noen av Norges vakreste fjorder. Du får innblikk i Nord-norsk kystkultur og akvakultur – fra pionertiden frem til dagens høyteknologiske drift.

På denne turen får du besøke et opplevelsessenter for norsk havbruk og besøke et ekte oppdrettsanlegg, vi gjør en avstikker til Trollfjorden og besøker Lofotakvariet for å lære mer om Lofoten/Vesterålens fiskerier. Du får se, smake og lære om den arktiske laksen i sitt naturlige miljø.

Avgang fra: Vesterålen / Lofoten
Sesong: September - April
Turens varighet: 7 timer
Kapasitet: min. 25pax. max.44 pax
Pris: 1.980, -NOK

Ytterlige aktiviteter:
2 timers fisketur: 740, -NOK (min.15 pax.)
Billetter til Museum og Galleri Espollin: 130, -NOK

Rinøyvåg
8412 Vestbygd

Telefon: +47 941 64 089
Telefon: +47 958 81 822
E-post: booking@lsbs.no
E-post: post@akvakulturivesteralen.no
Nettside: lsbs.no
Nettside: akvakulturivesteralen.no

Nyksund Kurs & Retreatgård

NYKSUND KURS & RETREATGÅRD ligger i rolige og naturskjønne omgivelser i Nyksund – ytterst i havgapet i Vesterålen. Huset er spesielt tilrettelagt for mindre konferanser, styremøter, o.l., med 8-10 deltakere.

Boligen er Nyksund eldste fra 1881, og er fullt modernisert og vinterisolert. Den er romslig, og inneholder bl.a. 5 soverom/12 senger, 2 bad, stue med sittegruppe, møterom for 8-10 personer (med projektor, lerret, flippover, peis og piano), og velutstyrt moderne kjøkken med sitteplass for 10. Trådløst internett, 3 terrasser, og parkering like ved inngangen.
NYKSUND KURS & RETREATGÅRD er fargesatt etter inspirasjon fra vinterhimmelens mange fargenyanser, noe som gir boligen en unik energi og atmosfære. Sammen med sin unike beliggenhet og historie, egner den seg derfor særlig godt for den som søker ro, fordypning og inspirasjon utover det vanlige.
Dersom man ønsker enkeltrom til de fleste deltakerne er det mulig å leie leiligheten i Det Gamle Bakeriet vis a vis, kalt Gallerileiligheten (3 soverom/6 senger) - til sammen disponerer man da 8 soverom/18 senger.
Vi skreddersyr gjerne også oppholdet med f.eks. guiding, galleribesøk, vandreturer, catering, eller måltider på restaurant.

Nyksund
8439 Myre

Telefon: +47 993 81 277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: nyksundretreat.com

Lege

Melbu Legekontor kan kontaktes dersom du opplever å bli syk under oppholdet i Vesterålen.

Melbu Legekontor er et offentlig legekontor.

Du kan henvende deg hit dersom du trenger legetime.


Åpningstider: 08.00-15.30 

Kontakt

Tel: +47 76 16 48 00

Adresse: Ch. fredriksens gate 15, 8445 Melbu

For øyeblikkelig hjelp: Ring 113

Legevakt hele døgnet: Ring 116 117

Lege

Stokmarknes Legekontor kan kontaktes dersom du opplever å bli syk under oppholdet i Vesterålen.

Stokmarknes Legekontor er et offentlig legekontor.

Du kan henvende deg hit dersom du trenger legetime.

Åpningstider: 08.00-15.30

Kontakt

Tel: 76 16 42 00

Adresse: Markedsgata 21, 8450 Stokmarknes

For øyeblikkelig hjelp: Ring 113

Legevakt hele døgnet: Ring 116 117

Sykehus

Nordlandssykehuset Vesterålen er lokalisert på Stokmarknes i Hadsel Kommune.

Nordlandssykehuset Vesterålen er lokalsykehuset for de fem Vesterålskommunene -Andøy, Bø, Hadsel, Sortland og Øksnes. Sykehuset er nytt og sto ferdig i 2014.

Kontakt

Tel. +47 75 42 40 00

Adresse: Ivar Bergsmogate 3, 8450 Stokmarknes

Trenger du mer informasjon kan du lese her

Tannlege

Stokmarknes Tannklinikk er det offentlige tannlegekontoret på Stokmarknes.

Åpningstider

Mandag   08:00 - 15:30
Tirsdag    08:00 - 15:30
Onsdag    08:00 - 15:30
Torsdag    08:00 - 15:30
Fredag     08:00 - 15:30

Kontakt

Tel. +47 76 11 79 90

Adresse: Rådhusgata 5, 8450 Stokmarknes

E-post: sto-tann@nfk.no

Tannlege

Vesterålen Tannhjelp er det offentlige tannlegekontoret på Sortland.


Åpningstider

Mandag: 0800 - 1800
Tirsdag og onsdag: 0800 - 1500
Torsdag: 0800 - 1830
Fredag: 0800 - 1400
Lørdag og søndag: Stengt

Telefontid man-tors: 0815 - 1500
Telefontid fredag: 0815 - 1400

Kontakt

Tel. +47 76 12 22 35

Adresse: Kjøpmannsgt. 22, 8400 Sortland

E-post: post@tannhjelp.no

Lege

Sortland Kommunale Legekontor kan kontaktes dersom du opplever å bli syk under oppholdet i Vesterålen.

Sortland Kommunale Legekontor er et offentlig legekontor.

Du kan henvende deg hit dersom du trenger legetime.

Åpningstider: 08.00-15.15

Kontakt

Tel: 76 10 92 00

Adresse: Parkveien 10, 8400 Sortland (i Rådhus 2)

For øyeblikkelig hjelp: Ring 113

Legevakt hele døgnet: Ring 116 117

Lege

Andenes Legekontor kan kontaktes dersom du opplever å bli syk under oppholdet i Vesterålen.

Andenes Legekontor er et offentlig legekontor.

Du kan henvende deg hit dersom du trenger legetime.

Åpningstider: 08.00-16.00

Kontakt

Tel: 76 11 51 30

Adresse: Daniel Hægstadsgate 24, 8480 Andenes

For øyeblikkelig hjelp: Ring 113

Legevakt hele døgnet: Ring 116 117

Friluftsgalleriet

Friluftsgalleri Skulpturlandskap Nordland er en permanent fotoutstilling som viser alle skulpturene i det internasjonale kunstsamlingen Skulpturlandskap Nordland. Det flotte arkitekttegnede bygget presenterer alle 36 skulpturer og gjør det mulig å oppleve prosjektet i sin helhet. Skulpturene som er plassert i landskapet i 35 kommuner i Nordland, i tillegg til en i Troms kan du lese mer om på hjemmesiden til Skulpturlandskap Nordland.

Tanken med friluftsgalleriet harmoniserer med selve ideen om Skulpturlandskap Nordland: En samling nåtidskunst ute i det fri i det storartede nordlandske landskapet.  Kombinert med scenen og det nærliggende museet skal området bli et kultursentrum for innbyggere og besøkende til Bø.  Kjell Erik Killi Olsens skulptur «Mannen fra havet» står også bare noen hundrede meter fra Friluftsgalleriet.  H.M. Dronning Sonja foretok den offisielle åpningen av Friluftsgalleri Skulpturlandskap Nordland den 24. juni 2015. 

Les mer her

TILGJENGELIGHET:

Ved Vinjesjøen. Følg skilting til Bø bygdemuseum, Skulpturlandskap og Friluftsgalleri.
Friluftsgalleriet har i likhet med alle skulpturene alltid åpent og er gratis å besøke.
Bø museum som ligger like ved, har åpent i sommermånedene.  Les mer om museet på museumnord.no

Politi

Vesterålen har tre lensmannskontor. Disse kontorene er lokalisert på Sortland, i Øksnes og på Andenes. I tillegg finnes det ett kontor i Lødingen.

Politiet kontaktes dersom du har opplevd tyveri, skader, eller herverk. Har du mistet passet ditt kontakter du Politiet for å ordne nødpass. 

Les mer på politiet.no

Kontakt Politiet på 02800 (nødnummer 112) eller e-post post.nordland@politiet.no

Sortland Lensmannskontor finner du i Strandgata 37 på Sortland.

Politi

Vesterålen har tre lensmannskontor. Disse kontorene er lokalisert på Sortland, i Øksnes og på Andenes. I tillegg finnes det ett kontor i Lødingen.

Politiet kontaktes dersom du har opplevd tyveri, skader, eller herverk. Har du mistet passet ditt kontakter du Politiet for å ordne nødpass. 

Les mer på politiet.no

Kontakt Politiet på 02800 (nødnummer 112) eller e-post post.nordland@politiet.no

Øksnes Lensmannskontor finner du i Rådhusgata 28 på Myre.

Lege

Bø Legekontor kan kontaktes dersom du opplever å bli syk under oppholdet i Vesterålen.

Bø Legekontor er et offentlig legekontor.

Du kan henvende deg hit dersom du trenger legetime.


Kontakt

Tel: 76 11 42 00

Adresse: Bøheimen 2, 8475 Straumsjøen

For øyeblikkelig hjelp: Ring 113

Legevakt hele døgnet: Ring 116 117

Tannlege

Myre Tannklinikk er det offentlige tannlegekontoret i Øksnes.

Åpningstider

Mandag 08:00 - 15:30
Tirsdag 08:00 - 15:30
Onsdag 08:00 - 15:30
Torsdag 08:00 - 15:30
Fredag 08:00 - 15:30

Kontakt

Tel. 97 41 68 23

Adresse: Storgata 50, 8430 Myre

E-post: myr-tann@nfk.no 

Tannlege

Andenes Tannklinikk er det offentlige tannlegekontoret på Andenes.

Åpningstider

Mandag 08:00 - 15:30
Tirsdag 08:00 - 15:30
Onsdag 08:00 - 15:30
Torsdag 08:00 - 15:30
Fredag 08:00 - 15:30

Kontakt

Tel. 75 65 61 50 

Adresse: Sjøgata 21, 8480 Andenes

E-post: and-tann@nfk.no 

Huset på Yttersiden - Fuglesafari RIB

Opplev havets dyreliv på kloss hold! Nyt naturen, fjordene og fjellene med RIB.

Fugle og fjord safari – 3 timer
På våre fugle- og villmarks safari turer med båt vil du oppleve flere arter havfugler og eventuell havørn, den gigantiske fuglen veldig nært...et fasinerende øyeblikk! Med hjelp av vår guide og fotograf har du mulighet til å ta et godt bilde. Etter en kort intro, tar vi på oss dressene og turen går ut med en RIB båt. I en luftig tur over fjorden, har vi mulighet til å se en vakker havsule koloni - Kaptein, guide og fotograf informerer og hjelper med kamera oppsett og foto tips.
Turen planlegges etter vær og vindforhold.
Oppmøte: Huset på Yttersiden, Ringstad - Bø i Vesterålen
Tidspunkt: Tirsdag-Fredag kl. 10, eller på forespørsel (min. 6 personer/max 12) - Forhåndsbooking nødvendig
Pris per person: 900,- per person

Ringstadveien 28
8475 Straumsjøen

Telefon: +47 906 40 591
E-post: karina@yttersiden.no
Nettside: yttersiden.no

Pinpoint Travel

Pinpoint Travel er etablert av en australsk reiseentusiast som nå har base på Stokmarknes i Vesterålen. Dette er et reisetilbud som tilbyr spennende muligheter til å hjelpe deg med å designe din neste drømmeferie. Enten det handler om å utforske Norges mange naturskjønne perler eller et utenlandseventyr av de sjeldne.

Med reiseerfaring fra over 40 land i bagasjen og et givende samarbeid med et av verdens beste reisebyråer, Protravel, kan du føle deg trygg på at du vil få førstehånds reisetips og råd med et vell av muligheter.

Pinpoint Travel skreddersyr din drømmeferie etter dine interesser, preferanser og ønsker på en måte som sikrer deg den uforglemmelige ferieopplevelsen du lengter etter.

“Jobber fyller lommene dine, eventyr mater sjelen”

La Pinpoint Travel berike sjelen din

Markveien 15
8450 Stokmarknes

Telefon: +47 934 52 679
E-post: arlene.foster-nielsen@protravelinc.com
Nettside: protravelinc.com

Frugga Feriehus

Frugga feriehus ligger i fiskeværet Hovden, det vestligste punktet i «Eventyrkommunen» Bø i Vesterålen. Vi har åpent hele året. Feriehuset kalles «stabburet» av de som har bodd i Hovden og hatt sitt liv og virke her over tid. Frugga feriehus gir mulighet for stillhet og ro, opplevelser tett på naturen og fysiske utfordringer dersom en ønsker det.

Frugga feriehus ble ferdig restaurert i 2014, til sammen 65 kvadratmeter. Alt inventar er nytt. Hovedetasjen (53 m2) har felles stue/kjøkkenløsning med flott utsikt over havet, to soverom med 4 senger og bad med varmekabler, vaskemaskin og tørketrommel. Hems med 2 senger. Kjøkkenet er godt utstyrt med oppvaskmaskin, kjøl/fryseskap, koketopp og stekeovn og annet utstyr. Det er kabel TV/flatskjerm og gratis WiFi. Sengetøy og håndklær er inkludert. Terrasse mot sør og vest med utemøbler og grill.
Frugga feriehus utgjør en del av den eiendommen i Hovden hvor væreierne i lang tid har hatt sin bolig. Huset er vendt mot nordvest og havet og gir rikelig utsikt til midnattssolen om sommeren og nordlyset om vinteren, men også til opprørt hav og raske endringer i skyformasjonene. Rett i nord ligger øya Frugga. Det er et naturreservat hvor det hekker lundefugl. Havørn seiler ofte over området og ryper holder til på eiendommen om våren. Ikke bli overrasket om det vandrer elg, oter eller røyskatt mellom husene. En liten kjøkkenhage med urter til glede og bruk for gjestene våre er under utvikling. Hovden er et aktivt fiskevær med fiskemottak. Her landes skrei om vinteren. Fisken tørkes på hjeller og eksporteres.
Vi formidler kontakt med lokal fisker dersom en ønsker fisketur og med lokale guider for fjellturer. Nær Hovden kan en gå flere fjellturer og få spektakulære opplevelser i møte mellom fjell og hav. Den barske kan bade på tre flotte strender i nærområdet.

Moloveien 14
8475 Straumsjøen

Telefon: 99233070
E-post: tove@frugga.no

Nyksund Kurs & Retreatgård

Nyksund Kurs & Retreatgård ligger i rolige og naturskjønne omgivelser i Nyksund – ytterst i havgapet i Vesterålen. Huset er spesielt tilrettelagt for mindre konferanser, styremøter, o.l., med 8-10 deltakere.

Boligen er Nyksund eldste fra 1881, og er fullt modernisert og vinterisolert. Den er romslig, og inneholder bl.a. 5 soverom/12 senger, 2 bad, stue med sittegruppe, møterom for 8-10 personer (med projektor, lerret, flippover, peis og piano), og velutstyrt moderne kjøkken med sitteplass for 10. Trådløst internett, 3 terrasser, og parkering like ved inngangen.

NYKSUND KURS & RETREATGÅRD er fargesatt etter inspirasjon fra vinterhimmelens mange fargenyanser, noe som gir boligen en unik energi og atmosfære. Sammen med sin unike beliggenhet og historie, egner den seg derfor særlig godt for den som søker ro, fordypning og inspirasjon utover det vanlige.

Dersom man ønsker enkeltrom til de fleste deltakerne er det mulig å leie leiligheten i Det Gamle Bakeriet vis a vis, kalt Gallerileiligheten (3 soverom/6 senger) - til sammen disponerer man da 8 soverom/18 senger.

Vi skreddersyr gjerne også oppholdet med f.eks. guiding, galleribesøk, vandreturer, catering, eller måltider på restaurant.

Nyksund
8439 Myre

Telefon: +47 993 81 277
E-post: post@nyksundretreat.com
Nettside: nyksundretreat.com

Havhusene Bleik

Bo midt på Stranda på Bleik i Andøy. Fra Havhusene Bleik har du fantastisk utsikt over havet. Opplev midnattssolen med første parkett eller nordlyset om vinteren.

Havhusene Bleik ligger på stranda på Bleik med fantastisk utsikt over havet. Her er det tre soverom med plass til fem personer. Havhusene er utstyrt med kjøkken, stue og balkong.
Opplev midnattssolen med første parkett eller nordlyset om vinteren.

Storgata 53
8480 Andenes

Telefon: +47 76 14 90 90
E-post: andrikken@olavthon.no
Nettside: andeneshotell.no

Sea Safari Øksnes - Sel og Fuglesafari

Bli med på guidet tur med RIB til Anda fyr for å se på den unike fuglekolonien som befinner seg på øya. Du kan se blant annet ørn, skarv og lundefugl. Vi tar deg også med for å se selkoloniene utenfor Stø og Nyksund.

Midten av april er tida av året der sjøfuglene kommer nordover for å gjøre seg klar for hekking. Ute ved Anda fyr kommer lundefugl, alke og lomvi i hopetall for å finne sine plasser i de bratte sidene av øya. I tillegg til besøk på Anda tar vi turen innom Beinøya utenfor Stø for å se på steinkobbe-koloniene for å se hvordan steinkobben lever på skjærene. Vi tilbyr og fisketurer, sea rafting og transport. Turen tar omtrent to timer.

Strengelvåg
8430 Myre

Telefon: +47 920 70 309
E-post: seasafarioksnes@gmail.com
Nettside: seasafarioksnes.no

Tannlege

Straumsjøen Tannklinikk er det offentlige tannlegekontoret i Bø i Vesterålen.

Åpningstider

Mandag 08:00 - 15:30
Tirsdag 08:00 - 15:30
Onsdag 08:00 - 15:30
Torsdag 08:00 - 15:30
Fredag 08:00 - 15:30

Kontakt

Tel. 76 13 85 55

Adresse: Veaveien 9, 8475 Straumsjøen

E-post: tan-str@nfk.no

Lege

Øksnes Legekontor kan kontaktes dersom du opplever å bli syk under oppholdet i Vesterålen.

Øksnes Legekontor er et offentlig legekontor.

Du kan henvende deg hit dersom du trenger legetime.

Åpningstider: 08.00-15.15

Kontakt

Tel: 76 18 51 00

Adresse: Rådhusgata 21, 8430 Myre

For øyeblikkelig hjelp: Ring 113

Legevakt hele døgnet: 116 117

Politi

Vesterålen har tre lensmannskontor. Disse kontorene er lokalisert på Sortland, i Øksnes og på Andenes. I tillegg finnes det ett kontor i Lødingen.

Politiet kontaktes dersom du har opplevd tyveri, skader, eller herverk. Har du mistet passet ditt kontakter du Politiet for å ordne nødpass. 

Les mer på politiet.no

Kontakt Politiet på 02800 (nødnummer 112) eller e-post post.nordland@politiet.no

Andenes Lensmannskontor finner du i Roald Amundsensgate 10 på Andenes.

Samisk vinter - Inga Sami Siida

Samisk opplevelsesbedrift. Vi tilbyr våre gjester en unik opplevelse med rein og ekte, lokal samekultur. Delta på vårt arbeid med reinen og bli kjent med et unikt dyr. Se vår utstilling av samedrakter og fotografier fra et reindriftsår. Sitt ned ved bålet i en av våre lávvoer og nyt en smak av samisk mat, tuftet på lokale tradisjoner og råstoffer.

Hør joiken, historien om Samefolket, vår kultur og historie. Vi tilbyr kjøring med rein eller så kan du få en tur bakpå scootersleden, med et innlagt stopp hvor vi nyter varm drikke og tørka reinkjøtt. Er det kveld, kan du oppleve Nordlyset og den «samiske stjernehimmelen»; en fascinerende fangsthistorie som utspiller seg på den nordnorske himmelen! Vi har utsalg av noe duodji (samisk håndverk), samekniver, postkort, gevir, skinn og kjøtt.

Telefon:+47 908 77 558
E-post: lailainga@hotmail.com
Nettside: inga-sami-siida.no

Møysalen Nasjonalparksenter

Møysalen nasjonalpark som ligger på Hinnøya ble etablert i 2003. Parken domineres av fjellet Møysalen (1263,1 moh). En stor del av parken er høyfjellsområde og det er sannsynlig at noen av de vanskeligste toppene i eller nær parken aldri har hatt besøk. Bygda 8414 Hennes ble tidlig valgt som nasjonalparkens forvaltningsknutepunkt. Topptur til Møysalen med fjellfører har i lang tid vært «attåtnæring» i bygda, og den første registrerte tur skjedde allerede i 1903. Etter dette er besøkende med fører navneregistrert. Ved gjennomgang av de årlige gjestebøker finner vi bl.a. kjente fjellnavn som Arne Randers Heen og William Cecil Slingsby.

Ca 1980 etablerte bygdefolket foreningen Møysaltur BA i den hensikt å utvikle topptur-tilbudet, og i 2005 ble dette arbeid videreført med etablering av Møysalen Nasjonalparksenter AS (MNS).
Fra selskapets senter organiserer det toppturer i sommersesongen. Andre aktiviterer er utleie til lokal butikk med lett kafetilbud, utleie til nasjonalparkforvalter samt drift av campingplass i havneområdet på 8414 Hennes.
Topptur til Møysalen tar om lag 10 timer, og er noe krevende pga varigheten. Det er imidlertid ingen klatretekniske utfordringer. Ut fra DNT,s rangering (1-5) betraktes tur til Møysalens topp til klasse 4.
Turene starter med informasjon, deretter båttransport inn Lonkanfjorden. Pga fjellene er det dårlig mobildekning og derav medbringes alltid satelittelefon. Sikringsutstyr
for passering av toppbreen ivaretas av fjellførerne så deltagerne medbringer kun sitt vanlige turutstyr og mat for 2+ pauser. Vannfylling kan foretas underveis. Det poengteres at fottøy med noe ankelstøtte er en viktig detalj!
Forhåndspåmelding for Møysaltur er nødvendig. post@moeysalen.no Dagen før tur foretas en siste vurdering av værforholdene, og kansellering av tur kan forekomme. I slike tilfeller blir alltid de påmeldte kontaktet.
I nærområdet med utgang fra senter/campingplass er det en rekke kortere turløyper, og Hennesheia er et populært område med utsikt til det meste av Vesterålen, Raftsundet og Lofotveggen.

Møysalveien 3295
8414 Hennes

Telefon: +47 974 60 889
E-post: post@moeysalen.no
Nettside: moeysalen.no